Fotbal international

Lionel Messi, anunț trist înainte de finala Cupei Mondiale: ”Duminică va fi ultimul meci pentru mine”

Argentina s-a calificat după 8 ani într-o nouă finală de Cupă Mondială, dar sărbătoarea a fost umbrită de anunțul lui Lionel Messi că acest turneul final va fi ultimul pentru el.
14.12.2022 | 19:32
Lionel Messi anunt trist inainte de finala Cupei Mondiale Duminica va fi ultimul meci pentru mine
Argentina s-a calificat după 8 ani într-o nouă finală de Cupă Mondială, dar sărbătoarea a fost umbrită de anunțul lui Lionel Messi că acest turneul final va fi ultimul pentru el. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Pumele” au învins categorica Croația în semifinale, scor 3-0, și au șansa de a câștiga pentru a treia oară în istorie marele trofeu.

Finala din Qatar, ultimul meci pentru Lionel Messi la Cupa Mondială

După calificarea în finala competiției din Qatar, Lionel Messi s-a arătat extrem de fericit de performanța reușită, însă și-a întristat toți fanii când a anunțat că meciul de duminică va fi ultimul pentru el la o Cupă Mondială.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte fericit să reuşesc acest lucru. Încheind călătoria la Cupa Mondială jucând ultimul meu meci într-o finală. Tot ce am trăit la această Cupă Mondială este ceva foarte interesant, ceea ce au trăit oamenii, cum se bucură oamenii din Argentina”, a declarat Messi, pentru cotidianul Ole.

Parcă nevenindu-i să creadă ceea ce a auzit, reporterul a insistat și a întrebat dacă finala va fi ultima sa partidă la o Cupă Mondială. ”Sunt mulți ani până la următoarea ediție și nu cred că voi mai fi aici. Duminică va fi ultimul meci. Aşa se termină, cum e cel mai bine”, a spus starul argentinian.

ADVERTISEMENT

De ce nu-l interesează recordurile personale

Lionel Messi a driblat cu multă finețe întrebarea despre recordurile pe care le-a stabilit la turneul final din Qatar și a vorbit despre obiectivul suprem: ”După cum am tot spus, ceea ce ne dorim cu toții este celălalt trofeu.

Toate acestea sunt în regulă, dar important este să poți atinge obiectivul grupului, care este cel mai frumos dintre toate. Suntem la un pas după ce am luptat mult și vom încerca să facem tot posibilul să realizăm obiectivul”.

ADVERTISEMENT

Messi, recorduri pe bandă rulantă

Lionel Messi a deschis scorul din penalty în semifinala împotriva Croației și a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Argentinei la Cupa Mondială. Vedeta lui Lionel Scaloni a ajuns la 11 goluri marcate în cele cinci ediții la care a participat și l-a depășit pe Gabriel Batistuta, care înscrisese de 10 ori.

Meciul din semifinale a fost al 25-lea jucat de el la Cupa Mondială și astfel a egalat recordul deținut de germanul Lothar Matthaus. Doar că argentinianul mai are de jucat o partidă, marea finală, și va deveni lider solitar.

ADVERTISEMENT

Messi a fost faultat de nu mai puțin de 66 de ori în cele 25 de meciuri jucate la Cupa Mondială și este cel mai faultat jucător din istorie, aflat încă în activitate. Diego Armando Maradona este liderul all-time în acest clasament, fiind faultat de nu mai puțin de 152 de ori, deși a participat la doar patru turnee finale.

ADVERTISEMENT
Tags: