Fotbal international

Lionel Messi, cel mai faultat jucător în activitate de la Campionatul Mondial! Record incredibil al lui Maradona!

Lionel Messi (35 de ani) este cel mai faultat jucător din istoria Campionatelor Mondiale aflat încă în activitate. Este depășit doar de Diego Maradona, care are un record fabulos.
14.12.2022 | 18:39
Lionel Messi cel mai faultat jucator in activitate de la Campionatul Mondial Record incredibil al lui Maradona
Lionel Messi a fost faultat de 66 de ori în cele 25 de meciuri la Campionatul Mondial. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a făcut omul meciului Argentina – Croația și a devenit cel mai bun marcator și pasator din istoria Argentinei la Campionatul Mondial. Puțini însă știu „iadul” la care a fost supus liderul „pumelor” în cele cinci ediții ale competiției la care a participat.

Lionel Messi, cel mai faultat jucător din istoria Campionatului Mondial

Starul naționalei Argentinei a făcut spectacol în semifinala contra Croației. A marcat din penalty, a creat faza golului doi și a pasat decisiv la a treia reușită. Pe lângă faptul că a devenit cel mai bun marcator al „Albiceleste” la Mondiale și jucătorul cu cele mai multe meciuri, Messi mai are în palmares un record care spune multe despre tehnica sa incredibilă și pericolul pe care îl reprezintă pentru poarta adversă.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a fost faultat de nu mai puțin de 66 de ori în cele 25 de meciuri la Campionatul Mondial din Qatar și este cel mai faultat jucător din istorie, aflat încă în activitate. Atacantul în vârstă de 35 de ani a făcut spectacol în prelungirile primei reprize, la o fază la care a driblat trei adversari, fiind în cele din urmă faultat.


A fost cel de-al 66 fault împotriva sa, iar Messi l-a depășit în clasament pe brazilian Jairzinho: 64 de faulturi suferite.

ADVERTISEMENT
Brazilianul Jairzinho, al treilea cel mai faultat jucător din istoria Mondialului
Brazilianul Jairzinho, al treilea cel mai faultat jucător din istoria Mondialului

Diego Armando Maradona e cel mai faultat fotbalist din toate timpurile

Diego Armando Maradona este liderul all-time în acest clasament. Fanii lui „El Dios” au realizat video-uri de zeci de minute doar cu fazele în care cel mai bun fotbalist din toate timpurile a fost faultat.

„El Pibe d’Oro” a fost faultat la Campionatul Mondial de nu mai puțin de 152 de ori, deși a participat la doar patru turnee finale, cu unul mai puțin decât Messi!

ADVERTISEMENT
Diego Maradona, cel mai faultat jucător din istoria Cupei Mondiale
Diego Maradona, cel mai faultat jucător din istoria Cupei Mondiale

Lionel Messi l-a depășit pe Neymar la Cupa Mondială din Qatar. Pe ce loc se află Cristiano Ronaldo

Neymar Jr. se află pe locul patru în acest clasament, fiind faultat de 60 de ori. Starul naționalei Braziliei este de asemenea considerat unul dintre cei mai tehnici fotbaliști din istorie și care joacă în continuare de plăcere și cu zâmbetul pe buze, ceea ce pentru unii fundași trebuie „taxat” cu fiecare ocazie.

Neymar Jr. se află pe locul patru în topul celor mai faultați jucători
Neymar Jr. se află pe locul patru în topul celor mai faultați jucători, fiind acuzat că simulează foarte des.

Imediat după Neymar urmează Cristiano Ronaldo. Starul naționalei Portugaliei a fost faultat de 58 de ori și se află pe locul cinci în acest clasament.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo încheie topul celor mai faultați jucători de la Campionatul Mondial
Cristiano Ronaldo încheie topul celor mai faultați jucători de la Campionatul Mondial.

Lionel Messi, accidentat în semifinala împotriva Croației?

Fanii Argentinei s-au speriat după calificarea în finală. Deși Lionel Messi a fost faultat o singură dată, starul „pumelor” a părut că s-a accidentat ușor și s-a ținut de coapsă.

Faza a avut loc la începutul partidei, însă Messi continuat pe teren până la finalul meciului. Golgheterul Campionatului Mondial are cinci zile la dispoziție să se recupereze pentru marea finală de duminică, 18 decembrie.

  • 65 de faulturi a suferit Lionel Messi la Campionatul Mondial
  • de 152 de ori a fost faultat Diego Armando Maradona
ADVERTISEMENT