Fotbal international

Presa internațională, la picioarele lui Lionel Messi. Titlul care aduce aminte de Maradona și „Golul Secolului”: „De pe ce planetă ai venit?” Foto

Lionel Messi a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din carieră la naționala Argentinei, iar liderul „pumelor” a ținut prima pagină a tuturor publicațiilor de sport.
14.12.2022 | 14:50
Presa internationala la picioarele lui Lionel Messi Titlul care aduce aminte de Maradona si Golul Secolului De pe ce planeta ai venit Foto
Lionel Messi e la un pas să realizeze cea mai mare performanță din carieră: câștigarea titlului mondial și a Ghetei de Aur. Sursă foto: Football Tweet
ADVERTISEMENT

Presa din Argentina l-a ridicat în slăvi pe Lionel Messi, care a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei și a purtat-o pe umeri în finala Campionatului Mondial.

Titlu emoționant în presa din Spania, care aduce aminte de golul marcat de Maradona în semifinala Mondialului din 1986: „De pe ce planetă ai venit?”

Lionel Messi calcă pe urmele lui Diego Armando Maradona și e la un pas să scrie istorie pentru naționala Argentinei. Spaniolii nu vor uita niciodată ce a făcut Messi la Barcelona, iar celebrul cotidian AS a oferit o copertă emoționantă, cu Lionel Messi în prim plan: „De pe ce planetă ai venit?”.

ADVERTISEMENT

„Barilette cosmico, de que planeta viniste?”, așa a sunat comentariul antologic al partidei dintre Argentina și Anglia, din semifinalele Campionatului Mondial din 1986, câștigată cu 2-1. Maradona a marcat „Golul Secolului” după o cursă de 60 de metri, iar jurnalistul televiziunii argentiniene a avut un discurs istoric: „Butoiașule cosmic, de pe ce planetă ai venit?”. De aici a plecat și porecla „Butoiașul Atomic”, a celui mare fotbalist din toate timpurile.

Copertă istorică și emoționantă în cotidianul AS. Comparație între Diego Armando Maradona și Lionel Messi
Copertă istorică și emoționantă în cotidianul AS. Comparație între Diego Armando Maradona și Lionel Messi

Fără doar și poate acest număr al AS va rămâne în istoria presei, însă nu e singurul.

Gazzetta dello Sport îl transformă pe Lionel Messi în egalul lui Diego Armando Maradona: „MaraMessi”

Jurnaliștii italieni au titrat mare pe prima pagină: „MaraMessi”, un joc de cuvinte cu numele lui Maradona și al lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

„L’alter Diego” („Leo ca Diego”) au titrat și cei de la Corriere dello Sport, continuând comparațiile cu legenda Argentinei.

Messi, comparat cu Maradona și în Corriere dello Sport
Messi, comparat cu Maradona și în Corriere dello Sport.

„Gloria Finale” („Gloria Finală”) a titrat și TuttoSport, care face referire la șansa uriașă a lui Messi de a juca ultimul meci din carieră la Campionatul Mondial cu marele trofeu pe masă: „Duminică poate încununa o carieră fabuloasă cu titlul care îi lipsește”.

ADVERTISEMENT

Cotidianul spaniol Marca aduce aminte de marele vis al lui Lionel Messi: „Leo, ahi la tenes” („Leo, poți să îl ai”), referire la câștigarea titlului mondial.

Prima pagină din ziarul Marca după calificarea Argentinei în finala Mondialului
Prima pagină din ziarul Marca după calificarea Argentinei în finala Mondialului.

Publicația „Sport” tot din Spania l-a pus pe prima pagină pe Lionel Messi alături de Julian Alvares, celălalt golgheter al „pumelor”: „A la final!” („În finală!”).

ADVERTISEMENT
Și cotidianul Sport i-a dedicat coperta lui Lionel Messi, dar și lui Julian Alvarez
Și cotidianul Sport i-a dedicat coperta lui Lionel Messi, dar și lui Julian Alvarez.

Mundo Deportivo, copertă dedicată lui Lionel Messi: „Macanudos”

Publicațiile din Spania au marcat performanța istorică a lui Messi poate în cel mai emoționant mod: „Macanudo”, a scris și Marca, care citează o declarație a lui Messi după meciul cu Croația: „Bucurați-vă, duminică vom da maximum”.

Marca, elogiu pentru Lionel Messi
Marca, elogiu pentru Lionel Messi.

Presa argentiniană a fost extaziată de prestația lui Lionel Messi, mai ales cea mai apreciată publicație din Argentina, Ole, care a caracterizat drept „sclipitoare” evoluția atacantului de 35 de ani.

Presa din Argentina, după victoria istorică în fața Croației
Presa din Argentina, după victoria istorică în fața Croației.

Lionel Messi are o șansă uriașă să își încheie cariera la Campionatul Mondial cu marele titlu și să câștige și Gheata de Aur, fiind la egalitate cu Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT