Fotbal international

Cea mai importantă săptămână din cariera lui Leo Messi! Ar putea câștiga Cupa Mondială, Gheata de Aur și să devină favorit la al 8-lea Ballon d’Or

Lionel Messi (35 de ani) are șansa uriașă să scrie încă o pagină fabuloasă în istoria fotbalului mondial Poate cuceri Gheata de Aur și titlul mondial în Qatar.
14.12.2022 | 11:54
Cea mai importanta saptamana din cariera lui Leo Messi Ar putea castiga Cupa Mondiala Gheata de Aur si sa devina favorit la al 8lea Ballon dOr
Lionel Messi a scris istorie la Campionatul Mondial din Qatar și a depășit record după record. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Argentina visează cu ochii deschiși! Cu Lionel Messi într-o zi de mare clasă, „pumele” s-au calificat triumfal în finala Campionatului Mondial din Qatar. Pentru starul Argentinei sunt fără doar și poate cele mai importante zile din cariera sa fabuloasă.

Lionel Messi, la un pas să scrie istorie la 35 de ani pentru naționala Argentinei!

Lionel Messi e pe val la Campionatul Mondial și a devenit cel mai bun marcator din istoria Argentinei la acest turneu final. Cu cinci goluri și trei pase decisive în Qatar, Lionel Messi se bate pentru Gheata de Aur cu Olivier Giroud (4 goluri),  Kylian Mbappe (5 goluri), dar și cu coechipierul său, Julian Alvarez (4 goluri).

ADVERTISEMENT

Messi a reușit să deschidă scorul din penalty împotriva Croației, a fost decisiv la primul gol marcat de Alvarez și a dat încă un assist după o fază fabuloasă pentru același Alvarez.

În Argentina presa a „explodat” după calificarea în finală, iar televiziunile au rulat imaginile de la ultimul antrenament înainte de meciul cu Croația. Lionel Messi a apărut la antrenament cu ghete aurite, iar sud-americanii speră că Messi e predestinat să cucerească Gheata de Aur în Qatar, pentru cel mai bun marcator.

ADVERTISEMENT

Argentina a renăscut odată cu Messi după înfrângerea cu Arabia Saudită

Liderul naționalei Argentinei reușea să marcheze primul gol la Mondialul din Qatar, însă jocul său a suferit și „pumele” pierdeau rușinos încă de la primul meci în fața Arabiei Saudite.

De atunci, Messi a crescut constant de la meci la meci și a fost decisiv mai ales în fazele eliminatorii ale competiției, acolo unde nu reușise să marcheze niciodată. Notele de fiecare meci demostrează progresia sa uriașă.

ADVERTISEMENT

Dacă la meciul cu saudiții a fost notat cu 8,0, evoluțiile sale au fost din ce în ce mai apreciate: 8.1 cu Mexic (2-0), 8.4 cu Polonia (2-0), 8.7 cu Australia (2-1), 8.6 cu Olanda (3-2). Messi a fost cu adevărat providențial contra Croației, fiind implicat în toate cele trei goluri. Unii analiști l-au notat cu 9.0, în timp ce publicațiile cele mai importante i-au acordat nota 10.0.

Ba, mai mult, Messi a devenit singurul fotbalist de la Mondialul din Qatar care a primit de patru ori trofeul Man of The Match, pentru cel mai bun jucător. În total, la cele cinci Cupe Mondiale la care a participat, a primit trofeul de zece ori.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, la a doua finală de Campionat Mondial cu Argentina. A anunțat că e ultimul său meci

Lionel Messi poate călca definitiv pe urmele lui Diego Armando Maradona și să cucerească primul titlu mondial, încununarea unei cariere incredibile. Argentina nu a mai câștigat Campionatul Mondial din 1986, iar Messi se află la a doua finală, după cea pierdută în 2014 în fața Germaniei cu scorul de 0-1.

Nemții au reușit de două ori să îi spulbere visul lui Messi, după ce i-au eliminat de încă două ori în sferturile de finală: (2-4 la penalty-uri în 2006) și 0-4 în 2010. Acesta a reușit să își ia revanșa și în fața Croației, care i-a eliminat în semifinale la Campionatul Mondial din Rusia (2018), cu același scor 3-0.

Lionel Messi poate încheia o perioadă de vis la naționala Argentinei, cu o singură înfrângere în fața Arabiei Saudite în 41 de meciuri. În această perioadă, Messi a reușit să câștige cu Argentina: Copa America (2021) și CONMEBOL–UEFA Cup Champions (2022), iar acum poate cuceri titlul mondial.

Messi îl va depăși pe Lothar Matthaus și va ajunge la 26 de meciuri la Campionatul Mondial, record absolut, iar starul lui PSG a anunțat că acesta va fi ultimul său meci la Cupa Mondială: „Cu siguranță e ultimul. Mai sunt mulți ani până la următorul și nu cred că voi reuși. Și să îl termin așa cred că e cel mai bine”, a spus fotbalistul pentru Marca.

Lionel Messi e aproape să cucerească si Gheata de Aur. Un titlu mondial l-ar putea propulsa ca favorit și la câștigarea Balonului de Aur

Lionel Messi a marcat cinci goluri la Campionatul Mondial din Qatar, dintre care trei din penalty și este golgheterul competiei, la egalitate cu Kylian Mbappe. Argentinianul are însă un meci în plus față de colegul său de la PSG. În afara lui Mbappe, Olivier Giroud e singurul care îi mai poate „fura” Gheata de Aur în Qatar. Atacantul naționalei Franței a reușit și el patru goluri.

În cazul în care Lionel Messi va reuși să cucerească titlul mondial și Gheata de Aur, fotbalistul are șanse mari să reușească o performanță uriașă și să primească la finalul sezonului al optulea Balon de Aur din carieră, la vârsta de 35 de ani.

Ce recorduri a mai stabilit Lionel Messi după calificarea în finala Campionatului Mondial

  • Jucătorul cu cele mai multe meciuri la Campionatul Mondial: 26
  • Cel mai bun marcator din istoria naționalei Argentinei la Campionatul Mondial: 11 goluri
  • Cel mai bun pasator din istoria naționalei Argentinei la Campionatul Mondial: 9 assist-uri, depășindu-l pe Maradona (8 pase decisive)
  • Singurul fotbalist care a pasat decisiv la 5 Cupe Mondiale
  • Jucătorul implicat în cele mai multe goluri la Campionatul Mondial: 19, alături de Miroslav Klose și Cristiano Ronaldo
  • Cel mai bun pasator din istoria Campionatului Mondial: 9 assist-uri
  • Cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale aflat în activitate: 11 goluri, Thomas Muller (10 goluri), Kylian Mbappe (9 goluri)
  • Golgheterul all-time al naționalei Argentinei: 96 de goluri în 171 de meciuri
  • Cel mai bun pasator din istoria Argentinei: 55 de assist-uri
ADVERTISEMENT