Sport

Lionel Messi, călăul lui Real Madrid. Starul lui PSG este jucătorul cu cele mai multe goluri împotriva ”galacticilor”

După o viață petrecută la Barcelona, Lionel Messi a plecat în vară la PSG însă Real Madrid nu a scăpat nici acum de jucătorul care i-a marcat cele mai multe goluri în istorie.
15.02.2022 | 16:40
Lionel Messi calaul lui Real Madrid Starul lui PSG este jucatorul cu cele mai multe goluri impotriva galacticilor
După o viață petrecută la Barcelona, Lionel Messi a plecat în vară la PSG însă Real Madrid nu a scăpat nici acum de jucătorul care i-a marcat cele mai multe goluri în istorie. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Argentinianul ar fi putut ajunge în curtea ”galacticilor” pe când era doar un copil, după ce unul dintre șefii clubului catalan s-a arătat nemulțumit de suma pe care tânărul fotbalist o încasa la La Masia.

Așteptat cu brațele deschise în capitala Franței, Messi nu a rupt gura târgului până acum, iar criticile la adresa sa nu au întârziat să apară.

ADVERTISEMENT

Coșmarurile lui Real Madrid cu Lionel Messi

Chiar și departe de forma arătată în vremea când îmbrăca tricoul Barcelonei, Lionel Messi este în continuare marea speranță a celor de la PSG în ”dubla” cu Real Madrid din prima manșă a optimilor de finală ale Champions League.

Și asta pentru că supervedeta de pe Parc des Princes este călăul madrilenilor, fiind jucătorul care le-a înscris cele mai multe goluri în istorie ”galacticilor”. Nu mai puțin de 26 în 45 de partide, toate pe când evolua la formația catalană.

ADVERTISEMENT

Conform The Sun, 18 din aceste goluri au fost reușite în La Liga, șase în Supercupa Spaniei și două în Champions League, între acestea fiind și un hattrick. În cele 17 sezoane petrecute pe Camp Nou, Messi a oferit și 14 pase decisive în cele 45 de dueluri cu marea rivală.

Fanii lui PSG nemulțumiți de strategia conducerii

Lionel Messi are un sezon mai degrabă șters la PSG, reușind să marcheze doar două goluri în 14 partide în care a jucat în Ligue 1. Marea speranță a francezilor este faptul că argentinianul a avut evoluții mult mai bune în Champions League, reușind 5 goluri în 5 meciuri disputate în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Prestațiile sale modeste, coroborate cu gafele făcute de conducerea clubului parizian, a dus la un protest masiv din partea fanilor. Aceştia și-au exprimat dezamăgirea în timpul confruntării de vineri de pe Parc des Princes, împotriva lui Rennes, iar presa franceză anunţă că totul va continua şi la duelul cu Real Madrid.

Aceștia au lansat un protest amplasând peste 20 de bannere în tribune. Mesajele acestora erau un atac direct la adresa conducerii clubului, dar și al jucătorilor, care au fost descriși drept ”mercenari plătiți în plus”.

ADVERTISEMENT

Tensiuni la nivelul conducerilor

Clubul PSG a fost înființat pe 12 august 1970, într-un moment în care Real Madrid avea o istorie de aproape șapte decenii și un palmares care cuprindea, printre altele, șase Cupe ale Campionilor (actuala denumire a UEFA Champions League) și 14 titluri naționale.

Tensiunile dintre cluburi sunt la cote extrem de înalte din cauza faptului că atacantul Kylian Mbappe a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu PSG și se zvonește că va merge gratis la Real Madrid. Aceste divergențe au dus inițial la anularea dineului oficial, care apoi s-a ținut, dar într-o altă locație.

Pentru a patra oară în ultimele șase sezoane, Paris Saint-Germain și Real Madrid vor fi față în față într-o ”dublă” din Champions League, miza de această dată fiind calificarea în sferturile de finală, la fel cum s-a întâmplat și în 2018, când spaniolii au câștigat ambele manșe.

ADVERTISEMENT