Sport

Lionel Messi, record de prezențe în Echipa Etapei din Ligue 1. Cine are note mai mari decât argentinianul

Lionel Messi a fost inclus pentru a cincea oară în acest sezon în echipa ideală a rundei de cotidianul L'Equipe. Argentinianul a adus victoria lui PSG în fața lui Lyon.
19.09.2022 | 13:13
Lionel Messi record de prezente in Echipa Etapei din Ligue 1 Cine are note mai mari decat argentinianul
Lionel Messi a fost cel mai bun jucător al meciului Lyon - PSG 0-1
ADVERTISEMENT

“Capital Messi”, a fost titlul de pe prima pagină a cotidianului francez L’Equipe, după ce argentinianul a înscris unicul gol al meciului câștigat de Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 pe terenul lui Olympique Lyon, în etapa a opta din Ligue 1.

Lionel Messi, recital tehnic în primele 50 de minute la Lyon

Autor și a cinci șuturi pe poartă, un record al partidei, Lionel Messi a primit nota 8 pentru prestația lui de pe Groupama Stadium și a fost inclus în 11-le ideal al rundei de ziarul din Hexagon, întocmit pe baza calificativelor acordate la fiecare partidă.

ADVERTISEMENT

Dintre colegii săi de la PSG, el a mai fost însoțit în Dream Team-ul rundei doar de Marco Verratti, notat tot cu 8, după ce a avut 88 de pase reușite din cele 92 date în timpul jocului de la Lyon.

“Primele 50 de minute au fost un recital tehnic, iar lovitura liberă parată de Lopes în minutul 90 a fost o bijuterie”, și-au motivat jurnaliștii de la L’Equipe calificativul oferit lui Messi.

ADVERTISEMENT

Doar Neymar și Messi au o medie a notelor de peste 7

Sud-americanul a prins deja de cinci ori Echipa Etapei, o performanță pe care nu a mai realizat-o niciun alt jucător în primele opt runde ale actualului sezon din Ligue 1.

Lionel Messi are o medie a notelor de 7,13, fiind depășit la acest capitol doar de coechipierul său de la PSG, Neymar. Brazilianul are o medie de 7,57, dar a fost inclus de numai patru ori în Echipa Etapei de cei de la L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Messi și Neymar sunt singurii fotbaliști din această stagiune care au o medie a notelor de peste 7, calificativ tradus prin “meci bun” de renumita publicație din Hexagon.

PSG, cinci jucători în Top 10 al notelor. Mbappe nu se află printre ei

Podiumul este completat de un alt jucător de la PSG, italianul Verratti, cu o medie a notelor de 6,75, iar în Top 10, parizienii îi mai au pe Nuno Mendes și Vitinha. Kylian Mbappe se află pe poziția a 11-a în această ierarhie, cu o medie a notelor de 6,14.

ADVERTISEMENT

Pentru Lionel Messi și Neymar, următoarea provocare va veni la începutul lui octombrie, când va primi pe teren propriu vizita lui Nice, tocmai fosta echipă a antrenorului lor, Christophe Galtier.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Nice: 2,00 este cota pentru “Echipa care va câștiga ambele reprize – PSG”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT