Sport

Lionel Messi, record trist în Ligue 1. Starul lui PSG are mai multe șuturi în bară decât goluri

În ciuda titlului câștigat cu PSG, este clar că Lionel Messi a avut un sezon ratat. Iar recordul negativ înregistrat la partida cu Troyes din Ligue 1 vine să confirme acest lucru.
09.05.2022 | 13:25
Lionel Messi record trist in Ligue 1 Starul lui PSG are mai multe suturi in bara decat goluri
În ciuda titlului câștigat cu PSG, este clar că Lionel Messi a avut un sezon ratat. Iar recordul negativ înregistrat la partida cu Troyes din Ligue 1 vine să confirme acest lucru. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prestațiile modeste ale sud-americanului i-au adus critici vehemente în presă, dar mai ales din partea fanilor de pe Parc des Princes, nemulțumiți că favoriții au ratat încă odată câștigarea Champions League.

Record negativ pentru Lionel Messi de la venirea în Ligue 1

În primul său sezon în Ligue 1, Lionel Messi a reușit să câștige titlul cu PSG, dar evoluțiile sale au fost departe de strălucirea avută la Barcelona. Apatic, fără explozia obișnuită și parcă neintegrat în grup, argentinianul a bifat un trist record pentru fotbalul francez.

ADVERTISEMENT

”Puricele” a devenit primul jucător din istoria Ligue 1, de când au început să se țină statistici amănunțite, care într-un sezon are mai multe șuturi în bară decât goluri. El a marcat de patru ori în campionat, plus alte cinci reușite în Champions League, în timp ce a țintit bările porților adverse de 10 ori numai în campionat.

Messi era la cota 8 înaintea partidei cu Troyes, încheiată la egalitate, scor 2-2. Nici în acest joc superstarul lui PSG nu a fost lipsit de ghinion, el nimerind bările porții lui Jessy Moulin în minutele 32 și 90+1.

ADVERTISEMENT

Presa franceză așteaptă mai mult în sezonul viitor

Presa franceză a analizat amplu această situație și este de părere că pe lângă ghinion este vorba și despre lipsa de încredere a lui Messi de când a venit la PSG. ”Ghinionul? Acesta este, evident, principalul factor în această avalanșă de șuturi în bară. Poate să nu fie singurul.

Ne putem imagina că această lipsă de eficacitate este simbolul unui jucător lipsit de încredere, de repere, un jucător care uneori a părut pierdut pe teren în acest sezon. Ce-i drept, Messi a trebuit să se obișnuiască cu un nou club, noi coechipieri și un nou rol. Nu mai este marcatorul de la Barcelona, ci a fost trecut în poziția de servant pentru Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Avem dreptul să ne așteptăm la mai mult și mai bine de la un jucător de acest calibru, unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului, dacă nu chiar cel mai bun. Fără îndoială că dacă se va simți mai confortabil sezonul viitor, șuturile în bară se vor transforma în goluri”, a scris Le Figaro.

Pochettino dă vina pe ghinion

În apărarea superstarului a sărit antrenorul Mauricio Pochettino care consideră că Leo Messi a fost lovit de ghinion în acest sezon și dacă acesta ar fi avut mai mult noroc atunci și PSG ar fi avut rezultate mult mai bune.

ADVERTISEMENT

”E ghinion… Incredibil! Un jucător de calitatea lui… Uneori sunt sezoane când se întâmplă asta. Numai ghinionul poate explica. Nu există un jucător cu mai multe calități decât el. Cu mai mult noroc și PSG ar fi putu să câștige mai multe trofee”, a afirmat tehnicianul argentinian.

În ciuda faptului că s-a vehiculat varianta că va reveni la Barcelona în vară, Leo Messi a luat decizia să continue pe viitor cu PSG și și-a stabilit ca principală țintă câștigarea Champions League în stagiunea următoare, obiectiv pe care îl are și clubul.


  • (P) Cota NETBET pentru Montpellier – PSG: 2,90 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT