Fotbal international

Lionel Messi și Julian Alvarez, eroii Argentinei în semifinala împotriva Croației. Imagine de colecție cu cei doi în urmă cu 10 ani

Argentina a învins Croația în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, iar eroii sud-americanilor au fost atacanții Lionel Messi și Julian Alvarez.
13.12.2022 | 23:10
Lionel Messi si Julian Alvarez eroii Argentinei in semifinala impotriva Croatiei Imagine de colectie cu cei doi in urma cu 10 ani
Argentina a învins Croația în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, iar eroii sud-americanilor au fost atacanții Lionel Messi și Julian Alvarez. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Pumele” s-au impus cu un categoric 3-0 vicecampioana mondială en-titre și vor juca o nouă finală după cea pierdută în 2014 în fața Germaniei.

Argentina a învins Croația, iar Lionel Messi și Julian Alvarez au strălucit

Eroii Argentinei în semifinala împotriva Croației au fost Lionel Messi și Julian Alvarez. Marea vedetă sud-americanilor a marcat o dată și a dat două pase decisive, în timp atacantul lui Manchester City a reușit o ”dublă” și a scos un penalty.

ADVERTISEMENT

Cei doi fotbaliști au dus practic Argentina într-o nouă finală de Cupă Mondială și sunt marile speranțe ale fanilor pentru ce-l de-al treilea trofeu din istorie, după cele câștigate de generația lui Mario Kempes în 1978 și de cea a lui Diego Maradona în 1986.

Meciul aproape perfect făcut de Messi și Alvarez vine la 10 după ce aceștia s-au întâlnit pentru prima dată. Atacantul de 22 de ani a dezvăluit că 2012 i-a mărturisit lui Messi că este un mare fan al său și i-a cerut să se fotografieze împreună.

ADVERTISEMENT

Poza a ajuns acum una virală pe rețelele de socializare, după ce Lionel Messi și Julian Alvarez au fost principalii artizani ai calificării Argentinei în finala Cupei Mondiale din Qatar.

Messi, cel mai bun marcator al Argentinei la Cupa Mondială

Întâlnirea Argentina – Croația, din semifinalele competiției din Qatar, a consemnat cel de-al 25-lea meci jucat de Lionel Messi la Cupa Mondială și astfel a egalat recordul deținut de germanul Lothar Matthaus.

ADVERTISEMENT

Starul argentinian va avea ocazia să doboare recordul fostului mare internațional al Germaniei în marea finală, acolo unde ”pumele” vor întâlni învingătoarea partidei dintre Franța și Maroc.

Lionel Messi a deschis scorul din penalty în semifinala împotriva Croației și a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Argentinei la Cupa Mondială. Vedeta lui Lionel Scaloni a ajuns la 11 goluri marcate în cele cinci ediții la care a participat și l-a depășit pe Gabriel Batistuta, care înscrisese de 10 ori.

ADVERTISEMENT

Messi a devenit doar al șaselea jucător din istorie care reușește să marcheze în optimi, sferturi și semifinale la aceeași ediție a Cupei Mondiale, din 1986, atunci când s-a jucat prima dată sferturi de finală. Precedenții fotbaliști care au mai stabilit o asemenea performanță au fost Salvatore Schillaci – 1990, Roberto Baggio – 1994, Hristo Stoichkov – 1994, Davor Suker – 1998 și Wesley Sneijder – 2010.

ADVERTISEMENT
Tags: