Sport

Lionel Scaloni a ales între Messi și Maradona. Răspunsul fără ezitare al selecționerului argentinian: „E cel mai bun din istorie”

Lionel Scaloni, selecționerul Argentinei, a dezvăluit numele jucătorului pe care l-ar rosti dacă ar fi să aleagă între Lionel Messi și Diego Maradona.
17.01.2023 | 13:50
Lionel Scaloni a ales intre Messi si Maradona Raspunsul fara ezitare al selectionerului argentinian E cel mai bun din istorie
Lionel Scaloni a ales între Lionel Messi și Diego Maradona. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Lionel Scaloni a condus-o de pe bancă pe Argentina spre a treia Cupă Mondială din istorie. Selecționata „Albiceleste” a câștigat la loviturile de departajare Cupa Mondială din Qatar la capătul unei finale dramatice împotriva Franței. Antrenorul argentinian a răspuns fără ezitare la dilema care a stat pe buzele tuturor după încheierea Cupei Mondiale: Messi sau Maradona?

Messi, considerat de Lionel Scaloni cel mai bun fotbalist din istorie

Venirea lui Lionel Scaloni, în 2018, pe banca Argentinei a fost contestată vehement de vocile din fotbal din cauza lipsei de experiență a antrenorului în vârstă de 44 de ani. Totuși, de numele fostului fotbalist se leagă ultimele performanțe ale selecționatei „Albiceleste”.

ADVERTISEMENT

Alături de antrenorul argentinian, „pumele” au cucerit Copa America 2021, Finalissima (2022) și Cupa Mondială (2022). Fostul fotbalist argentinian nu a avut ezitări în momentul care a fost nevoit să aleagă între Lionel Messi și Diego Maradona.

„Dacă ar fi să-l aleg pe unul dintre ei, l-aş alege pe Leo, cu care am o relaţie specială. Este cel mai bun jucător din istorie, dar Maradona a fost genial”, a fost alegerea lui Lionel Scaloni.

ADVERTISEMENT

Lionel Scaloni a dezvăluit cheia succesului câștigării Cupei Mondiale cu Argentina: „A fost un film şi o călătorie incredibilă”

Argentina și-a respectat statutul de favorită și a câștigat Cupa Mondială pentru a treia oară în istorie. Totuși, „pumele” au cedat surprinzător în primul meci din grupe cu Arabia Saudită, scor 1-2. Formația pregătită de Lionel Scaloni a renăscut, iar antrenorul argentinian a dezvăluit cheia succesului.

„Cupa Mondială a fost un film şi o călătorie incredibilă. Cheia întregului turneu a fost să te bucuri ştiind cât de greu a fost şi că oricine ar fi putut câştiga trofeul”, a mărturisit Lionel Scaloni.

ADVERTISEMENT

În marea finală, Argentina se apropia cu pași repezi spre trofeu, însă în finalul meciului Kylian Mbappe a readus-o în joc pe Franța. Lionel Scaloni a vorbit despre cea care avea să devină cea mai spectaculoasă finală de la Cupa Mondială din istorie.

„Până în minutul 80, am ştiut că este un meci spectaculos, dar de atunci a devenit diferit. Am imaginile în cap şi acum. Dar victoria Argentinei a venit din comuniunea care s-a creat în jurul acestei echipe”, a mai spus Lionel Scaloni.

ADVERTISEMENT

Lionel Scaloni, cale liberă pentru Messi la Cupa Mondială din 2026

Lionel Messi mărturisea înaintea startului Campionatului Mondial din Qatar că turneul final va fi ultimul din carieră. Totuși, starul lui PSG s-a răzgândit după ce a simțit gustul victoriei, iar Lionel Scaloni i-a asigurat deja locul în primul 11.

„Messi trebuie să aibă un loc și la următoarea Cupa Mondială. Dacă vrea să joace în continuare, tricoul cu numărul 10 o să fie mereu al lui. Să-l ai (n.r. pe Messi) este lux”, declara la un moment dat Lionel Scaloni.

ADVERTISEMENT