Fotbal international

Live Blog Champions League, sferturi de finală tur. Thomas Muller, plin de sânge la meciul cu PSG

Live Blog Champions League sferturi de finala tur Thomas Muller plin de sange la meciul cu PSG
ADVERTISEMENT

PSG, Chelsea, Manchester City și Real Madrid sunt cu un pas în semifinalele UEFA Champions League, după ce au câștigat prima manșă din sferturile celei mai puternice competiții intercluburi. Returul este programat peste o săptămână, în perioada 13-14 aprilie.

Programul sferturilor de finală tur ale Champions League

Miercuri, 7 aprilie

  • Bayern Munchen – PSG 2-3 (Choupo-Moting 37, Muller 60 / Mbappe 3, 68, Marquinhos 28) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

  • FC Porto – Chelsea 0-2 (Mount 32, Chilwell 85) – VEZI VIDEO

Marți, 6 aprilie

  • Real Madrid – Liverpool 3-1 (Vinicius 27, 65, Asensio 36 / Salah 51) – VEZI VIDEO

  • Manchester City – Borussia Dortmund 2-1 (De Bruyne 18, Foden 90 / Reus 84) – VEZI VIDEO

Ovidiu Hațegan are parte de un meci complicat în Anglia. Arbitrul român a luat două decizii greșite în prima reprize.


Muller, aproape de o accidentare horror

UPDATE, 8 aprilie, ora 08:27 / Atacantul echipei Bayern Munchen, Thomas Muller, a fost aproape de o accidentare îngrozitoare la meciul pierdut cu PSG, scor 2-3, în prima manșă a sferturilor de finală.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul bavarezilor s-a lovit la cap după o încercare de foarfecă și a părăsit terenul plin de sânge. Din fericire, lovitura nu a fost atât de gravă și după ce a primit îngrijniri medicale la marginea terenul Muller a putut reveni pe gazon.

Live Blog Champions League, sferturi de finală tur


De Bruyne, la Manchester City până în 2025

UPDATE, 7 aprilie, ora 12:36 / Mijlocaşul belgian al echipei Manchester City, Kevin De Bruyne, şi-a prelungit contractul pentru încă două sezoane și va rămâne pe Etihad Stadium până în vara anului 2025.

ADVERTISEMENT

”Nu aș putea fi mai fericit. De când am venit la City în 2015, m-am simțit ca acasă. Îmi plac fanii, familia mea este stabilită aici la Manchester și propriul meu joc s-a dezvoltat foarte bine. Acest club este orientat spre succes. Îmi oferă tot ce am nevoie pentru a-mi maximiza performanța, așa că semnarea acestui contract a fost o decizie simplă.

Joc cel mai bun fotbal din cariera mea și sincer simt că mai am multe de oferit. Eu și Pep vedem fotbalul la fel. A avea o relație bună cu managerul este foarte important pentru mine, deoarece obiectivele noastre sunt complet aliniate și vrem aceleași lucruri”, a declarat internaționalul belgian.

ADVERTISEMENT


Serge Gnabry, depistat pozitiv cu COVID-19 înainte de Bayern – PSG

UPDATE, 6 aprilie, ora 19:19 / Bayern se confruntă cu o nouă problemă înaintea duelului cu PSG din sferturile de finală Champions League. După Robert Lewandowski, bavarezii îl vor avea și pe Serge Gnabry indisponibil, după ce mijlocașul german a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Serge Gnabry has tested positive for Coronavirus. The FC Bayern forward is feeling fine and is now quarantining at home. ℹ️

Publicată de FC Bayern München pe Marţi, 6 aprilie 2021

 


Varane are Covid-19

UPDATE, 6 aprilie, ora 14:34 / Fundașul echipei Real Madrid, Raphael Varane, a fost depistat pozitiv la controlul pentru Covid-19 cu doar câteva ore înaintea partidei cu Liverpool.

Conform cotidianului Marca, internaționalul francez a intrat deja în izolare, după ce nu a participat la antrenamentul de luni seară în așteptarea rezultatelor testului. Astfel, Zinedine Zidane se vede nevoit să joace în partida cu Liverpool fără cei doi fundași centrali titulari, după ce căpitanul Sergio Ramos s-a accidentat.

Singurii apărători centrali disponibili pentru Real sunt Nacho și Eder Militao. În plus, Zidane nu-i va avea la dispoziție nici pe accidentații Eden Hazard și Dani Carvajal.


Acestea sunt programate câte două pe seară, în zilele de marți, 6 aprilie și miercuri, 7 aprilie. Returul acestor meciuri este programat peste doar o săptămână, adică în zilele de 13 și 14 aprilie. Se știe și pe mai departe țintarul împerecherilor pentru semifinale, nemaifiind nevoie de o tragere la sorți.

În această fază au rămas opt echipe reprezentând Premier League 3, Bundesliga 2, Ligue 1, La Liga și Liga Sagres, prima divizie portugheză, de aici provenind și marea surpriză a optimilor, cu Porto eliminând-o pe favorita din Serie A, Juventus.

Manchester City – Borussia Dortmund

99 la sută din nou campioni în fotbalul englez oamenii lui Pep Guardiola se pot concentra pe deplin pentru a reuși să ajungă în semifinalele Champions League. Adversarul, Borussia Dortmund, este unul abordabil, chiar dacă îl are are în atac pe bombardierul norvegian Erling Haaland, despre care se spune că din vară ar putea ajunge pe Nou Camp, la Barcelona.

Cetățenii nu au absențe și Guardiola poate trimite pe teren cea mai bună echipă iar lotul lui City este unul extrem de valoros și de echilibrat pe compartimente. Borussia are numeroase probleme de lot, doi dintre puștii teribili din atac, Jadon Sancho și Moukoko fiind out, la fel ca și Witsel sau Schmelzer.

Real Madrid – Liverpool

Sorții au decis să readucă față în față echipele care au jucat finala Champions League din 2018, ultima dintre cele trei consecutive câștigate de Real Madrid cu Cristiano Ronaldo la comandă. A fost acel meci în care fundașul lui Real, Sergio Ramos, l-a accidentat pe golgeterul Salah, obligându-l să iasă încă din prima repriză. A fost și meciul în care germanul Karius, portarul cormoranilor, și-a îngropat echipa cu gafele sale, dar și el fusese comoționat de Sergio Ramos.

Există însă o karmă care duce la plata lucrurilor rele și iată că tocmai acum, înaintea acestui meci Sergio Ramos a suferit o leziune musculară, urmând a fi out, alături de Hazard, Valverde și Kroos. Și Klopp îi are out pe Van Dijk, Matip, Henderson și Gomez.

Porto – Chelsea

Meci extrem de echilibrat și greu de prognozat cine va fi echipa care va merge mai departe în semifinale. Teoretic Chelsea e favorită, însă Porto are un excelent strateg pe bancă, Sergio Conceicao și acest lucru s-a văzut în optimi, în fața lui Juventus.

Meciul nu se va juca însă pe stadionul dragonilor din motive de coronavirus ci în Spania, la Sevilla, pe stadionul Sanchez Pizjuan. Chelsea are destule absențe importante: Hudson-Odoi, Abraham, Jorginho, Thiago Silva, care pot conta.

Bayern Munchen – PSG

Altă reeditare de finală a Champions League în această fază. Numai că vorbim despre reeditarea ultimei finale, câștigate de bavarezi cu 1-0 pe teren neutru, la Lisabona. Bayernpare a fi la această oră cel mai bine pus la punct mecanism din fotbalul european.

Însă poate apărea o mare problemă pentru robotul munchenez. Golgheterul polonez Robert Lewandowski a suferit o accidentare la genunchi și are șanse foarte mici de a se afla pe teren. În schimb, PSG îi va avea ambele staruri, Neymar și Mbappe.

ADVERTISEMENT