Premier League

Arsenal îl vrea pe Thomas Partey de la Atletico Madrid! Spaniolii nu-l vor pe Guendouzi la schimb şi cer 50 de milioane de euro

Arsenal il vrea pe Thomas Partey de la Atletico Madrid Spaniolii nul vor pe Guendouzi la schimb si cer 50 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Campionatul din Anglia s-a terminat, însă începe perioada de transferuri în Anglia. Cluburile pregătesc deja ofensiva pentru sezonul 2020-2021.

Liverpool, Manchester City, Manchester United şi Chelsea s-au calificat în grupele Ligii Campionilor. Leicester şi Tottenham vor merge în Europa League, iar al treilea loc va fi decis după finala Cupei Angliei, Chelsea – Arsenal.

ADVERTISEMENT

După Norwich, retrogradată deja în Championship, Bournemouth şi Watford vor juca din sezonul viitor în liga a doua din Anglia.


UPDATE, 29 iulie, ora 20:47 / Arsenal încearcă să-l transfere pe Thomas Partey de la Atletico Madrid. Ultima ofertă a tunarilor, 25 de milioane de euro plus Matteo Guendouzi, a fost însă refuzată de clubul spaniol. Diego Simeone nu pare dispus să renunţe prea uşor la unul dintre jucătorii săi preferaţi, chiar dacă Partey mai are doar doi ani de contract şi suma de transfer va scădea cu cât se apropie finalul înţelegerii. Clauza de reziliere a contractului mijlocaşului este de 50 de milioane de euro. Mikel Arteta, antrenorului lui Arsenal, are nevoie de întăriri pentru sezonul viitor, pentru a nu repeta contraperformanţa din acest sezon, când a terminat pe 8. Totuşi, înainte de a cumpăra, trebuie să facă rost de fonduri, prin vânzarea mai multor „mâini moarte“ de la echipă.

ADVERTISEMENT

Guendouzi speră la o mutare la Barcelona, unde nu l-ar deranja statutul de rezervă. Francezul de 21 de ani nu mai intră deloc în planurile lui Arteta, pierzându-şi locul de titular pe final de sezon. Conform presei din Hexagon, Guendouzi e sigur că ar putea ajunge pe Camp Nou, dacă Arsenal alege să-l vândă.


UPDATE, 29 iulie, ora 17:47 / Jose Mourinho a devenit vector de imagine pentru sportul saudit. Antrenorul lui Tottenham Hotspur l-a felicitat pe ministrul Sportului din Arabia Saudită pentru academia sportivă pe care saudiţii au construit-o. Planurile au început după înfrângerea categorică, 0-5 cu Rusia, la Cupa Mondială din 2018.

ADVERTISEMENT

„Întotdeauna am crezut că lucrurile mari încep cu experienţe negative. Cred că aţi reacţionat în cel mai frumos mod posibil – construind o academie şi investind în infrastructură. Mereu am spus că o înfrângere nu e sfârşitul lumii, este începutul unui nou ciclu de victorii. Soarele va ieşi din nou“, a fost mesajul lui Jose Mourinho.

Saudiţii plănuiesc să preia echipa Newcastle, iar cei mai talentaţi juniori de la noua academie să facă pasul spre Premier League.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 iulie, ora 13:00 / James Madisson va continua cu Leicester City până în 2024, punând astfel capăt tuturor speculaţiilor legate de un eventual transfer al său. Jucătorul va avea un salariu săptămânal de 130.000 de euro, adică 520.000 pe lună, adică ceva mai mult de 6 milioane anual.

În schimb nu la fel de sigură este şi rămânerea fundaşului Ben Chilwell, fotbalist dorit mult de Chelsea şi care, de asemeni, reprezintă o piesă fundamentală în formula de bază a vulpilor. În fiecare sezon Leicester a vândut câte un jucător de top, încasând o sumă consistentă de fiecare dată, recordul fiind sezonul trecut transferul fundaşului central Harry Maguire la Manchester United pentru 85 milioane euro.


UPDATE, 29 iulie, ora 9:54 / După plecările lui Adam Lallana la Brighton (liber de contract) și Dejan Lovren la Zenit Sankt Petersburg (12 milioane de euro), Liverpool este gata să se mai despartă de încă 7 jucători, care nu intră în vederile antrenorului Jurgen Klopp pentru sezonul viitor. Este vorba de Divock Origi, Xherdan Shaqiri, Marko Grujic, Harry Wilson, Loris Karius, Yasser Larouci și Ben Woodburn, de pe urma cărora „cormoranii” speră să obțină o sumă substanțială care să le permită achiziționarea de noi fotbaliști. Cei mai bine cotați sunt Origi și Shaqiri, care ar putea vânduți pe cel puțin 20 de milioane de euro fiecare.

Până în acest moment, Liverpool l-a convins să vină pe „Anfield” pe Thiago Alcantara de la Bayern, în schimbul căruia va plăti 30 de milioane de euro. O altă țintă este fundașul turc Ozan Kabak de la Schalke, care ar costa în jur de 20 de milioane de euro.


UPDATE, 28 iulie, ora 21:48 / Pep Guardiola se pregăteşte deja pentru noul sezon de Premier League. După ce a pierdut titlul în faţa lui Liverpool, catalanul vrea să îşi întărească apărarea, iar prima ţintă este Diego Carlos, de la FC Sevilla. Fundaşul central se află şi pe lista altor granzi europeni, ca Barcelona, PSG sau chiar Liverpool. Suma de transfer pentru brazilianul de 27 de ani este estimată la 75 de milioane de euro. Diego Carlos a jucat în 41 de meciuri pentru FC Sevilla şi a înscris de două ori.


UPDATE, 28 iulie, ora 17:30 / Bournemouth a retrogradat din Premier League, terminând cu un singur punct sub Aston Villa, ultima formaţie care s-a salvat. Oficialii de la Bournemouth, însă, se gândesc să dea în judecată pe cei responsabili pentru tehnologia „Goal Line“, cea care anunţă dacă mingea a trecut sau nu de linia porţii. Aston Villa a remizat cu Sheffield, obţinând un punct, care s-a dovedit decisiv în evitarea retrogradării. Dar, în acea remiză, Sheffield a trimis mingea în poarta lui Villa, reuşita nefiind validată. Dacă acel gol regulamentar s-ar fi contabilizat, Aston Villa era retrogradată, iar Bournemouth rămânea în Premier League. Responsabilii cu „Goal Line“ şi-au cerut scuze după jocul cu pricina, admitând greşeala. Nici VAR (arbitrul video) nu a intervenit asupra deciziei. Prejudiciile financiare provocate de retrogradare sunt imense: 80 de milioane de lire sterline numai din drepturile de televizare, la care se adaugă şi posibilelele plecări ale unoor jucători importanţi la un preţ mai mic, pentru că acum provin din Championship.

Golul nevalidat. FOTO: instagram
Golul nevalidat. FOTO: instagram

UPDATE: 28 iulie, ora 15:10 / Borussia Dortmund i-a dat un ultimatum de 13 zile lui Manchester United, pentru a se decide dacă îl va cumpăra sau nu pe internaţionalul englez Jadon Sancho. United îl doreşte mult, dar germanii au fixat preţul de transfer la astronomica sumă de 120 milioane euro pentru un jucător de 20 de ani.

Şefii lui United consideră exagerat preţul cerut de omologii de la Borussia şi o ofertă a lor în valoare de 99 de milioane euro a fost respinsă de partea germană. Borussia doreşte să lămurească posibila plecare a lui Jadon Sancho până la 10 august, data la care va pleca la pregătiri, în Elveţia. Durata perioadei de mercato este până la 5 octombrie.


UPDATE, 28 iulie, ora 12:30 / Chelsea oferă 60 de milioane lui Manchester United pentru Dean Henderson, portarul care şi-a îngropat echipa, naţionala de tineret a Angliei, la turneul final al Euro din vara anului trecut, în meciul cu România, când a primit un gol de cascadorii râsului de la Florinel Coman. Henderson aparţine de Manchester United, însă a fost împrumutat ultimele două sezoane la Sheffield United, unde a făcut minuni, având 13 meciuri în care nu a primit gol.

Chelsea l-a adus vara trecută pe spaniolul Kepa de la Bilbao pentru suma record în istoria fotbalului pentru un goalkeeper, 85 de milioane euro, însă ibericul a dezamăgit, ocupând ultimul loc în ierarhia portarilor din Premier League pe baza mediei de şuturi la poartă în raport cu numărul de goluri. Problema e că şi United a avut probleme cu Davide de Gea, care a comis mai multe gafe, iar Henderson e în propria curte şi poate fi o soluţie perfectă pe termen lung.


UPDATE, 27 iulie, ora 23:50 / Luni a fost ziua când s-a deschis perioada de transferuri în Premier League. Cluburile vor putea să facă achiziţii până pe 10 octombrie. FANATIK îţi prezintă câteva dintre ţintele echipelor care s-au calificat în Liga Campionilor.

  • Liverpool – Harvey Barnes (Leicester City), Kalidou Koulibaly (Napoli) Thiago Alcantara (Bayern Munchen), Ozan Kabak (Schalke), Ismaila Sarr (Watford), Adama Traore (Wolverhampton)
  • Manchester City – Dani Ceballos (Arsenal), Ferran Torres (Valencia), Ismael Bennacer (AC Milan), Jose Gimenez (Atletico Madrid), Diego Carlos (Sevilla)
  • Manchester United – James Rodriguez (Real Madrid), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Jan Oblak (Atletico Madrid), Gabriel Magalhaes (Lille), Kalidou Koulibaly (Napoli)
  • Chelsea – Kai Havertz (Bayer Leverkusen),  Ismael Bennacer (AC Milan), Alex Telles (FC Porto), Jose Gimenez (Atletico Madrid), Alphonse Areola (PSG), Kalidou Koulibaly (Napoli)

UPDATE, 27 iulie, ora 22:24 / Adam Lallana a plecat de la Liverpool şi a semnat cu Brighton. Proaspăt campion al Angliei, fotbalistul de 32 de ani va juca în următoarele trei sezoane la echipa de pe “Amex Stadium”.


UPDATE, 27 iulie, ora 21:29 / Premier League este unul dintre cele mai puternice campionate din lume, dar nu doar atât. Campionatul Angliei are și cei mai buni tineri fotbaliști din lume, ceea ce este foarte important, cel puțin din punct de vedere al perspectivei viitorului.

Printre cei mai remarcați puști din Premier League este Mason Greenwood, atacantul lui Manchester United, care a reușit să înscrie nu mai puțin de 17 goluri în actualul sezon.

Greenwood a reușit să înscrie același număr de goluri ca alți puști, care au devenit ulterior legende pe „Old Trafford”, precum Wayne Rooney, George Best și Brian Kidd.

Un alt puști care a impresionat este Gabriel Martinelli, tânărul atacant brazilian al lui Arsenal. Acesta a înscris nu mai puțin de 10 goluri și a dat 4 pase decisive pentru „tunari” în 26 de meciuri.

Echipa puștilor din Premier League:

  • Aaron Ramsdale (Bournemouth) – Reece James (Chelsea), Eric Garcia (Manchester City), Japhet Tanganga (Tottenham), Brandon Williams (Manchester United) – Mount (Chelsea), Christian Pulisic (Chelsea), Phil Foden (Manchester City), Bukayo Saka (Arsenal) – Greenwood (Manchester United), Martinelli (Arsenal)

UPDATE, 27 iulie, ora 20:07 / Bernd Leno a revenit la antrenamentele lui Arsenal și trage tare pentru a fi titular în finala Cupei Angliei cu Chelsea.

În ultima perioadă, Leno a fost înlocuit de Emiliano Martinez, portarul de rezervă, care a făcut meciuri bune pentru „tunari”.


UPDATE, 27 iulie, ora 18:44 / Manchester United nu renunță la Jadon Sancho și chiar dacă oferta lor inițială a fost refuzată de conducerea vicecampioanei Germaniei, „diavolii roșii” insistă și oferă 89.000.000 de lire sterline.

Rămâne de văzut ce decizie va lua Borussia Dortmund, care cere 109.000.000 de lire sterline.


UPDATE, 27 iulie, ora 16:25 / Dejan Lovren este primul jucător vândut de Liverpool după câștigarea Premier League. Fundașul croat va ajunge în Rusia, la Zenit Sankt Petersburg pentru 12.000.000 de euro.


UPDATE, 27 iulie, ora 15:25 / Manchester United mai trebuie să plătească încă 2.950.000 de euro către Sporting Lisabona, pentru transferul lui Bruno Fernandes.

Conform unei clauze din transfer, „diavolii roșii” sunt obligați să plătească în plus, dacă echipa reușește să se califice în grupele Champions League, ceea ce s-a și întâmplat.


UPDATE, 27 iulie, ora 14:00 / Tottenham s-a calificat în Europa League, la aproape un an de când echipa juca finala Ligii Campionilor. La finalul meciului cu Crystal Palace, Jose Mourinho a avut un discurs inedit.

“Sunt fericit că vom juca în Europa League în sezonul viitor. Este doar o problemă de motivare a jucătorilor pentru competiţia respectivă, vom încerca să-i motivăm şi pe fani să ne susţină pentru a realiza ceva frumos. Vom cumpăra 10 jucători? Nu. O să cumpărăm jucători de 100 milioane lire sterline? Nu. Vom îmbunătăţi, vom face tot ce este posibil să facem şi sperăm că le vom putea oferi fanilor un sezon foarte bun”, a declarat Jose Mourinho.


UPDATE, 27 iulie, ora 12:00 / Jamie Vardy a obţinut titlul de cel mai bun marcator al sezonului în Premier League, cu 23 de goluri înscrise. Fostul internaţional englez a stabilit un record cu această performanţă. În sezonul 2011-2012, atacantul lui Leicester reuşea să fie golgeterul sezonului în Conference Premier, Liga a 5-a din Anglia.

“Sunt foarte încântat pentru acest premiu. A fost o muncă de echipă şi nu aş fi câştigat trofeul fără colegii mei. Am avut şansa să marchez de câteva ori. Din fericire nu simt vârsta (n.r. 33 de ani) şi nu am avut probleme cu accidentările”, a declarat Jamie Vardy.


UPDATE, 26 iulie, ora 14:45 / Oficialii clubului Manchester City sunt aproape de transferul unui mijlocaș brazilian de mare perspectivă.

Conform The Sun, ”cetățenii” au ajuns la o înțelegere cu Gremio Porto Alegre pentru Diego Rosa, în vârstă de 17 ani, pentru care va plăti în total 21,5 milioane de lire sterline, dar în prima fază mutarea se va face doar pe 4,5 milioane.

Live Blog Premier League
Oficialii clubului Manchester City sunt aproape de transferul unui mijlocaș brazilian de mare perspectivă. Sursă foto: Twitter

Jucătorul va împlini 18 ani abia în octombrie, astfel că aducerea sa pe Etihad Stadium se va realiza doar în perioada de mercato din ianuarie. Cel mai probabil, Rosa va fi împrumutat în prima fază pentru a se putea acomoda cu fotbalul european.


UPDATE, 26 iulie, ora 11:22 / Astăzi, începând cu ora 18:00, se vor disputa partidele din ultima etapă în urma cărora se va decide cine merge în Champions League și cine retrogradează în liga a doua.

Pentru ultimele două locuri de UCL se luptă Manchester United, Chelsea și Leicester. Meciul de foc este între Leicester și Man United, iar Chelsea va primi acasă vizita lui Wolverhampton.

La retrgradare, Bournemouth are șanse minime să se salveze, așa că bătălia decisivă se va da între Aston Villa și Watford, aflate la egalitate de puncte. Watford joacă în deplasare cu Arsenal, Aston Villa evoluează pe terenul celo5r de la West Ham, în timp ce Bournemouth se deplasează pentru joacul cu Everton.


UPDATE, 25 iulie, ora 23:39 / Manchester United a pus ochii pe Jan Oblak, portarul lui Atletico Madrid, ca un potențial înlocuitor al lui David De Gea, dar vor trebui să plătească clauza de reziliere de 120.000.000 de euro.

Conducerea „diavolilor roșii” nu mai sunt convinși că De Gea e cel mai bun pe postul său, mai ales în urma gafelor din actualul sezon.


UPDATE, 25 iulie, ora 21:54 / Mohamed Salah a fost și în acest sezon unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lui Liverpool, iar mijlocașul egiptean este din nou dorit de marile cluburi ale Europei.

„Vreau doar să trăiesc fiecare moment în parte. Nimeni nu știe ce va fi în viitor. O să vedem ce se întâmplă. Momentan sunt fericit, mai ales că am câștigat Champions League și Premier League”, a spus Salah.


UPDATE, 25 iulie, ora 20:36 / Presa din Anglia susține că Adam Lallana, fostul mijlocaș al lui Liverpool, este aproape de a semna cu Brighton, din postură de jucător liber de contract.

Lallana ar urma să semneze pentru următoarele trei sezoane.


UPDATE, 25 iulie, ora 15:15 / Manchester United este disperată să prindă un loc de Champions League, astfel că trupa lui Ole Gunnar Solskjaer e obligată să nu piardă meciul din ultima etapă cu Leicester, contracandidata directă.

În caz contrar, United va avea o gaură de 76.000.000 de euro în buget pentru sezonul următor, ceea ce nu ar fi deloc o veste bună pentru „diavolii roșii”.


UPDATE, 25 iulie, ora 14:00 / Un membru al Guvernului britanic a venit cu o veste proastă în ceea ce privește revenirea fanilor pe stadioanele din Anglia.

”Cel puțin un an, stadioanele din Anglia nu vor putea fi pline. Doar 25% din capacitatea stadioanelor va putea fi folosită de la jumătatea anului viitor. Niciodată nu va fi sigură revenirea fanilor pe stadioane, nu până nu se va demonstra eficiența unui vaccin”, a declarat el.


Programul etapei a 38-a din Premier League

Duminică, 26 iulie

Arsenal – Watford 3-2 (Aubameyang 4, 34, Tierney 24 / Deeney 42, Welbeck 67) – VEZI VIDEO

Man. City – Norwich 5-0 (Gabriel Jesus 12, De Bruyne 45+2, 90+1, Sterling 80, Mahrez 84) – VEZI VIDEO 

Burnley – Brighton 1-2 (Wood 42 / Bissouma 20, Connolly 50) – VEZI VIDEO

Southampton – Sheffield United 3-1 (Adams 50, 72, Ings 84 / Lundstram 26) – VEZI VIDEO

Newcastle – Liverpool 1-3 (Gayle 1 / van Dijk 39, Origi 60, Mane 90) – VEZI VIDEO

Leicester – Man. United 0-2 (Fernandes 71, Lingard 90+8) – VEZI VIDEO

Chelsea – Wolverhampton 2-0 (Mount 45+2, Giroud 45+4) – VEZI VIDEO

Crystal Palace – Tottenham 1-1 (Schlupp 53 / Kane 13) – VEZI VIDEO

West Ham – Aston Villa 1-1 (Yarmolenko 86 / Grealish 84)

Everton – Bournemouth 1-3  (Kean 42 / King 12, Solanke 45+1, Stanislas 80) – VEZI VIDEO

Clasamentul final din Premier League


Etapa a 38-a, ultima din Premier League, va da răspunsul la ultimele necunoscute ale sezonului

Trei echipe luptă pentru ultimele două poziţii din Champions League. Acestea sunt Manchester United, Chelsea şi Leicester. Primele două au câte 63 de puncte, vulpile sunt la o lungime în spate. Chelsea nu are deloc meci uşor acasă cu Wolverhampton, care trebuie să joace la victorie la Londra, pentru a păstra locul 6, de Europa League.

Meciul meciurilor are loc la Leicester, unde vine Manchester United. Vulpile au mari probleme de lot, cu absenţe cheie în defensivă şi linia mediană. Soyuncu e suspendat şi el e stâlpul apărării albaştrilor, iar la mijloc absenţele lui Madisson şi Perreira sunt extrem de grele.

Cel mai greu este pentru Leicester

Ca să fie sigură de prezenţa în grupele Champions League Leicester trebuie să învingă rivalul direct. Sau să facă egal numai cu condiţia ca londonezii de la Chelsea să piardă acasă cu lupii. Teoretic, Leicester pare a fi echipa cu cele mai mici şanse de a reveni în Top 4, după ce multă vreme a fost chiar a doua şi la întreruperea campionatului stătea la distanţă mare de locul 5 pe treapta de bronz. Însă evoluţiile după pandemie au fost mediocre şi acum e foarte posibil să rateze accesul la masa bogaţilor.

United e avatanjată că are două variante şi egalul ducând-o în Champions League. Presiunea e pe Leicester, iar foarte rapizii şi tehnicii Greenwood, Rashford şi Martial pot surprinde nu doar o dată defensiva vulpilor.

Wolves, totul sau nimic acasă la Chelsea

Chelsea are nevoie în orice condiţii de un egal şi şi-a asigurat prezenţa în Top 4, indiferent de rezultatul de la Leicester. Doar eşecul, coroborat cu un succes Leicester sau un egal în acel meci o scoate din Top 4.

Wolves vine la Londra hotărâtâ să joace la victorie. Nu are alternativă, pentru că ocupă acum ultimul loc de Europa League, dar la numai un punct de Tottenham, care va juca un derby londonez pe terenul lui Crystal Palace, care a adunat şapte eşecuri la rând. Elevii lui Jose Mourinho, cu Harry Kane refăcut şi deja în vervă de goluri, sunt mari favoriţi şi aşteaptă doar ca Wolves să nu scoată mai mult de un egal pe Stamford Bridge.

Două locuri spre infernul retrogradării

Şi în subsol lucrurile nu s-au lămurit încă. Cea mai vulnerabilă pare a fi Bournemouth, cu 31 de puncte, locul 19, care pentru a se salva trebuie să bată la Liverpool pe Everton şi să le vadă învinse atât pe Aston Villa cât şi pe Watford. Altfel, chiar dacă bate, retrogradează şi dacă doar una dintre cele două va face un egal.

Mai degrabă lupta pare a se da între Aston Villa, ajunsă acum prima peste linie şi Watford, ambele 34 de puncte, despărţite de un singur gol la golaveraj. Londra este locul unde se va decide soarta lor. Aston Villa pare a avea cea mai facilă misiune, jucând pe terenul unui West Ham care s-a salvat matematic etapa trecută cu 1-1 afară la Manchester United. Un punct pentru Villa şi egal sau eşec Watford, care are viaţă grea, pe terenul lui Arsenal, rezolvă dublu problema, cu Bournemouth şi Watford mergând să ţină de urât lui Norwich.

ADVERTISEMENT
Tags: