Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 27-a. Chiricheş a revenit pe teren după 9 luni. Lazio ratează şansa să se apropie de Juventus

24.06.2020 | 20:23
Live Blog Serie A etapa a 27a Chiriches a revenit pe teren dupa 9 luni Lazio rateaza sansa sa se apropie de Juventus
ADVERTISEMENT

Începe şi Serie A, ultimul dintre giganţii campionatelor din Europa care a decis să meargă până la finalul sezonului, din care au mai rămas de jucat numai puţin de 12 etape plus patru meciuri restanţe, programate în weekend, două sâmbătă şi două duminică.

Programul meciurilor din Serie A

Luni, 22 iunie

Bologna – Juventus 0-2 (Ronaldo 23-penalty, Dybala 36) – VEZI VIDEO

  • Juventus: Szczesny – Cuadrado, Bonucci, De Ligt, De Sciglio – Betacncur, Pjanic, Rabiot – Bernardeschi, Dybala, Ronaldo. Antrenor: Maurizio Sarri
ADVERTISEMENT

Fiorentina – Brescia 1-1 (Pezzella 29 / A. Donnarumma 15) – VEZI VIDEO

Lecce – AC Milan 1-4 (Mancosu 53 / Castillejo 26, Bonaventura 55, Rebic 58, Leao 72) – VEZI VIDEO

Etapa a 25-a restanţe

Duminică, 21 iunie

  • Atalanta – Sassuolo 4-1 (Djimsiti 16, Zapata 31, 66, Bourabia 37 aut. / Bourabia 92) – VEZI VIDEO
  • Inter – Sampdoria 2-1 (Lukaku 10, Lautaro Martinez 33 / Thorsby 53) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 20 iunie

  • Torino – Parma 1-1 (N’Koulou 15 / Kucka 31) VEZI VIDEO
  • Verona – Cagliari 2-1 (Di Carmine 14, 26 / Simeone 43) VEZI VIDEO

Etapa a 27-a

Marţi, 23 iunie

  • SPAL – Cagliari 0-1
  • Verona – Napoli 0-2
  • Torino – Udinese 1-4
  • Verona – Napoli 1-0

Miercuri, 24 iunie

  • Inter – Sassuolo 3-3 (Vlad Chiricheş a jucat 79 de minute)
  • Roma – Sampdoria 2-1
  • Atalanta – Lazio 3-2
ADVERTISEMENT

Clasament Serie A

 


UPDATE, 24 iunie, ora 20:26 / Vlad Chiricheş este titular în Inter – Sassuolo. Căpitanul naţionalei nu a mai jucat din octombrie 2019, când s-a accidentat în meciul Insulele Feroe – România 0-3.


UPDATE, 20 iunie, ora 20:24 / Portarul Ionuț Radu este rezervă la Parma în meciul din deplasare cu Torino, care redeschide sezonul din Serie A, dar este aproape de o revenire la Inter Milano din sezonul viitore.

ADVERTISEMENT

Presa peninsulară anunță că oficialii lui Inter s-au decis să-l readucă la echipă pe internaționalul român, care va fi rezerva lui Samir Handanovic. De altfel, Radu și-ar fi găsit deja casă unde să locuiască la Milano.


UPDATE, 20 iunie, ora 19:45 / Internaționalul român de tineret Claudiu Micovschi, în vârstă de 21 de ani. ar putea fi păstrat de Genoa la prima echipă în sezonul viitor.

Mijlocașul român a avut evoluții remarcate în Serie C, la Avellino, acolo unde este împrumutat de Genoa, iar șefii ”Grifonului” iau în calcul să-l păstreze în lot pentru sezonul viitor.

”Genoa îl urmăreşte îndreaproape pe Claudiu Micovschi, care se descurcă foarte bine în tricoul alb-verde. Genoa îi acordă foarte multă atenţie bijuteriei româneşti, iar reuşitele sale de la Avellino îl pot poate duce la prima echipă”, scrie presa italiană.


Din cauza acestor patru partide restanţă din etapa a 25-a abia de luni, 22 iunie se intră cu toate motoarele în plin de către cele 20 de echipe din prima divizie, cu etapa a 27-a, care se va derula pe parcursul a trei zile, până miercuri, 24 iunie, inclusiv.

Bătălia pentru titlu pare a fi o luptă în doi, între campioana ultimelor opt ediţii, Juventus şi Lazio, despărţite de un singur punct în această ordine: 63-62. Inter e pe locul 3, cu 54 de puncte, adică la nouă lungimi de torinezi, însă va putea reduce distanţa la şase, pentru că are acasă o restanţă cu Sampdoria.

Ce echipe se bat pentru Europa şi care sunt la retrogradare

Şi pentru locul 4, ultimul pentru Champions League, se profilează o dispută în doi. Atalanta e pe locul 4, cu 48 de puncte, Roma pe 5, cu 45. Napoli, cu 39 de puncte, e sigură de Europa League după ce a câştigat Cupa Italiei, dar greu de crezut că ar mai putea reintra în lupta pentru ultima poziţie de Champions League.

Jos, în laboratorul tristeţii, Brescia, 16 puncte şi SPAL Ferrara, 17 puncte, par a fi deja braţ la braţ în Serie B. Lupta e pentru ultimul loc fatidic, ocupat de Lecce, cu 25 de puncte, la egalitate cu Genoa, dar şi Sampdoria, 26 sau Torino, 27 şi Udinese, 28, nu se pot socoti scutite de griji.

Se începe cu patru restanţe în weekend

Spectacolul începe vineri şi sâmbătă cu meciurile restanţă. Sâmbătă se joacă Torino – Parma şi Verona – Cagliari, iar duminică Atalanta – Sassuolo şi Inter – Sampdoria. O foarte posibilă victorie a Atalantei ar ruina definitv speranţele lui Napoli şi ar mări la şase puncte distanţa de Roma.

Să notăm sâmbătă şi primul meci pentru Walter Zenga pe banca lui Cagliari la Verona, unde echipa nou promovată face un sezon peste toate aşteptările.

Mihajlovic şi-a prelungit contractul cu Bologna

Şi de luni 22 iunie începe prima etapă completă. Evident, cele mai aşteptate meciuri sunt Bologna – Juventus şi Atalanta – Lazio, debut teribil de greu pentru oamenii lui Simone Inzaghi după pandemie.

Sinişa Mihajlovic, antrenorul Bolognei, care a reuşit să învingă leucemia în urma unui transplant de măduvă osoasă, a semnat prelungirea contractului pentru trei sezoane şi acest lucru i-a bucurat mult şi pe jucători, care au promis să facă un meci mare împotriva liderului.

Situaţie dificilă pentru Cristiano Ronaldo

Mihajlovic a fost ani de zile jucătorul lui Lazio, aşa încât un rezultat pozitiv cu Bologna în faţa lui Juve ar fi de mare ajutor şi pentru gruparea romană.

Partida va avea loc luni seară şi vine într-un moment de mare presiune pentru starul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, notat printre cei mai slabi jucători de pe teren la finala Cupei Italiei.

Cel mai greu meci pentru Lazio e chiar în prima etapă de la reluare

Atalanta – Lazio se va juca miercuri, 24 iunie, pentru că echipa din Bergamo are acea restanţă cu Sassuolo din weekend. La gazde singurul semn de întrebare e brazilianul Toloi, iar de la romani Marusic şi Milinkovic-Savic.

În afara celor două meciuri la titlu şi celelalte partide au destulă importanţă. Avem Torino-Udinese, meci între două echipe direct angajate în cursa salvării, dar Torino mai are un meci acasă sâmbătă, cu Parma, deci ar putea scoate mexim din aceste partide şi ar urca mult în clasament.

Două meciuri extrem de grele pentru echipa lui Vlad Chiricheş

Avem Roma – Sampdoria, al doilea meci infernal pentru genovezi după deplasarea din weekend de la Milano, contra Inter şi avem Lecce – Milan, cu o echipă gazdă disperată după puncte, care poate profita de problemele de sănătate ale golgeterului Ibrahimovic.

Sassuolo, formaţia la care Vlad Chiricheş e gata să reintre după mai bine de şase luni de absenţă, are chiar un program imposibil, pentru că după restanţa de la Bergamo, pe terenul Atalantei, urmează deplasare la Milano, pentru meciul cu Inter.

ADVERTISEMENT