Fotbal intern

Lotul Austriei, de trei ori mai valoros decât cel al României! Cel mai scump jucător al adversarilor nu va evolua în meciul cu “tricolorii”

05.09.2020 | 21:05
Lotul Austriei de trei ori mai valoros decat cel al Romaniei Cel mai scump jucator al adversarilor nu va evolua in meciul cu tricolorii
ADVERTISEMENT

România joacă luni, de la ora 21:45, împotriva Austriei, în al doilea mecid in Liga Națiunilor. “Tricolorii” au ratat startul după ce s-au văzut egalați de nord-irlandezi în minutul 86 al meciului de pe Arena Națională. 

Confruntarea de luni de la Klagenfurt o are ca favorită pe adversara noastră, o națională mult mai bine cotată care și-a obținut calificarea la Euro 2020. Austriecii au pornit bine și în grupa din Liga Națiunilor, reușind să învingă cu 2-1 în Norvegia, în prima etapă.

ADVERTISEMENT

Pentru Mirel Rădoi, vestea bună este că vedeta lui Bayern, David Alaba, nu va evolua în această confruntare. Proaspăt câștigător al Ligii Campionilor cu bavarezii, Alaba are o cotă de piață de 55 de milioane de euro.

Lotul Austriei, de trei ori mai valoros decât cel al României!

De altfel, doar David Alaba are o cotă de piață mai mare decât întreaga națională a României. Cei 23 de jucători ai lui Mirel Rădoi sunt cotați la 53 de milioane de euro. Însă chiar și fără starul lor numărul 1, austriecii au un lot de trei ori mai valoros decât naționala noastră.

ADVERTISEMENT

Franco Foda a convocat un lot în valoare de 186 de milioane de euro pentru această acțiune a echipei naționale. România a scăpat de Alaba, însă Marcel Sabitzer, unul dintre jucătorii de bază ai celor de la RB Leipzig, este în lot.

Sabitzer, cel mai bine cotat adversar: 35 de milioane de euro!

De altfel, Sabitzer este cel mai bine cotat jucător din echipa austriecilor pentru meciul cu noi, 35 de milioane de euro. De cealaltă parte, cel mai bine cotat jucător român la ora actuală este Florinel Coman, cotat la 5,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cum au jucat cei doi antrenori în prima etapă din Liga Națiunilor: 

Austria (4-4-2): A. Schlager – Lainer, Posch, Hinteregger, Ulmer – Onisiwo, Ilsanker, X. Schlanger, Baumgartner – Sabitzer, Gregorisch. Antrenor: Franco Foda

România (4-3-1-2): Tătărușanu – Hanca, Chiricheș, Toșca, Bancu – Stanciu, Cicâldău, Maxim – Hagi – Pușcaș, Alibec. Antrenor: Mirel Rădoi

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi schimbă sistemul pentru meciul de la Klagenfurt

Este de așteptat ca ambii antrenori să facă schimbări importante pentru confruntarea de luni. Mirel Rădoi a anunțat deja că sistemul de joc va fi modificat pentru confruntarea de la Klagenfurt:

“Nu neapărat sistemul acesta va fi sistemul de joc, ne-am gândit la Irlanda de Nord, am jucat cu acel romb pentru a dezechilibra apărarea adversă”, a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă.

România și Austria se pot întâlni și la Campionatul European din 2021, iar meciul se va juca pe Arena Națională.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 23,00 este cota pentru ,,2 şi peste 3,5 goluri“ la meciul Austria-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT