News

Lovitură pentru ministrul Agriculturii. PSD depune moțiune simplă. Petre Daea a făcut anunțul

12.05.2020 | 16:25
Lovitura pentru ministrul Agriculturii PSD depune motiune simpla Petre Daea a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a primit o lovitură grea din partea rivalilor de la PSD care au anunțat că vor depune o moțiune simplă.

PSD depune moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii

Conform news.ro, social-democraţii au decis să depună o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii deoarece nu au găsit niciun canal de comunicare cu acesta de când a preluat funcția.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de fostul ministru al Agriculturii din Guvernarea PSD, Petre Daea, care a precizat că toate programele din agricultură au fost fie blocate, fie întârziate, de când PNL a ajuns la conducere.

”De ce moţiune? De la instalarea Guvernului Orban nu am putut găsi niciun canal de comunicare, nici telefon, nici întâlnire, abandonând dialogul, partidul a fost nevoie să apeleze la instrumentele democratice, constituţionale pe care le foloseşte în camera superioară a Parlamentului”, a declarat Daea.

ADVERTISEMENT

”De la începutul guvernării toate programele din agricultură fie au fost blocate”

Fostul ministru a menționat că agricultura este un domeniu vital economiei şi existenţei noastre și se află într-o situaţie exterm de delicată, mai ales că după pandemie e posibil să ne confruntăm cu o lipsă a hranei.

”De la începutul guvernării, din luna noiembrie, toate programele din agricultură fie au fost blocate, fie au fost întârziate, fie au fost stabilite o serie întreagă de mecanisme care să îngreuneze activitatea fermierilor”, a spus Petre Daea.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru acuză că primul obiectiv pe care l-au avut în vedere liberalii în momentul în care au venit la guvernare a fost acela de a reteza drumul Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, un instrument excepţional pentru ţară, veriga ce lipsea lanţului de valorificare a produselor agricole.

”Au făcut ceva extrem de neproductiv, dăunător şi cu răni adânci pentru ţară, au dat frâu liber importurilor, aglomerând piaţa cu produse din afara ţării şi obturând canalele de valorificare a produselor. Acest lucru este inadmisibil şi nu înţelegem de ce au luat această măsură”, a afirmat Daea.

ADVERTISEMENT

El a adăugat că guvernanţii critică ce au făcut alţii, dar nu au realizat nimic până în prezent şi l-a invitat pe Adrian Oros să îi arate o investiţie pe care a făcut-o în şase luni de mandat.

ADVERTISEMENT