Sport

Lovitură de proporţii pentru un club de play-off din SuperLiga! Penalizare de 9 puncte: “Nu ne batem joc și nu vom permite nimănui să facă așa ceva!”

Hermannstadt a primit o lovitură devastatoare de la Comisiile FRF. Clubul care a învins CFR Cluj în ultima etapă şi a încheiat pe loc de play-off, va pierde 9 puncte în clasament.
22.12.2022 | 22:28
Lovitura de proportii pentru un club de playoff din SuperLiga Penalizare de 9 puncte Nu ne batem joc si nu vom permite nimanui sa faca asa ceva
Imagine din meciul U Craiova - Hermannstadt. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
22-12-2022
20:34

Comunicatul oficial al clubului: "În prag de sărbători, primim ,,cadou” o depunctare de 9 puncte"

FC Hermannstadt a reacţionat după sancţiunea impusă de Administrația de Monitorizare Financiară a FRF: 

“Demers de transparență #FCH

În cei 7 ani și jumătate de (scurtă) existență, s-au întâmplat atât de multe la clubul nostru încât foarte probabil cândva se va scrie o carte după care se va face un film. Iată că acum, în prag de sărbători, primim ,,cadou” în premieră o depunctare de 9 puncte. Fără îndoială, situația este una regretabilă, însă noi ne permitem să o catalogăm ca fiind una 100% nemeritată și injustă.

Depunctarea ne-a fost dictată de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF, fără să se țină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt. Vă reamintim că acest nou plan a fost aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu și a intrat deja în aplicare.

Prin urmare, îi asigurăm pe toți suporterii FCH și pe iubitorii fotbalului sibian că vom lupta până la ultima resursă legală și morală pentru a recupera această pierdere grea! Este vorba despre munca staff-ului administrativ, staff-ului tehnic și mai ales a acestor fotbaliști minunați care ne-au făcut pe toți să fim atât de mândri! Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunța sub nici o formă! Nu ne batem joc și nu vom permite nimănui să facă așa ceva!

Știm că avem dreptate și este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (T.A.S.) din Lausanne, Elveția, ne va recunoaște acest fapt!

Așa că vom lupta pe toate căile juridice posibile! În astfel de momente dificile avem nevoie de înțelegerea, răbdarea și susținerea tuturor suporterilor noștri. Contează enorm!

Sibiul are fotbal!”

Final de an de coşmar pentru Hermannstadt. Echipa lui Marius Măldărăşanu a câştigat cu 1-0 meciul împotriva celor de la CFR Cluj, ultimul pe 2022, dar sibienii au primit o veste de coşmar din partea celor de la FRF.

Lovitură pentru un club de play-off din SuperLiga!Hermannstadt pierde 9 puncte

Din cauza problemelor financiare, echipa care a încheiat pe loc de play-off, va fi depunctată cu 9 puncte în clasament. Astfel, Hermannstadt alunecă de pe locul 6 până pe 9, cu doar 24 de puncte, unul mai mult decât FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

Pe clasamentul de pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, dar şi al Ligii Profesioniste, depunctarea a fost deja aplicată, astfel că în locul lui Hermannstadt pe ultimul loc de play-off a urcat Sepsi Sf. Gheorghe, în timp ce elevii lui Măldărăşanu vor avea o misiune infernală de a reveni între primele şase.

Clasamentul de pe site-ul FRF: 

Clasamentul din SuperLiga conform site-ului FRF. Sursa: captură Fanatik
Clasamentul din SuperLiga conform site-ului FRF. Sursa: captură Fanatik

Clasament LPF: 

Clasamentul din Superliga, conform LPF
Clasamentul din Superliga, conform LPF

Măldărăşanu: “Când se vorbește de partea financiară, nu prea este normal să vorbesc eu”

Hermannstadt este un club care se confruntă cu multe datorii. La începutul sezonului, jucătorii şi staff-ul au avut mai multe luni de restanţe salariale, însă conform declaraţiilor lui Marius Măldărăşanu, lucrurile s-au reglat între timp:

ADVERTISEMENT

“Am mai spus-o. Când se vorbește de partea financiară, nu prea este normal să vorbesc eu. Dar cum am vorbit când lucrurile nu erau în regulă, acum pot să spun că lucrurile sunt în regulă.

Salariile sunt la zi, sunt cesiuni pe bonusurile de promovare, primele la zi. Mai sunt niște chirii, dar nu se pune problema. Lucrurile sunt așa cum trebuie.

ADVERTISEMENT

Știți cum spune lumea: în momentul în care se scrie că și-au luat salariile și apar rezultatele negative, lumea spune că nu mai dau jucătorul tot. Nu este adevărat, dacă se întâmpla asta, este doar o coincidență”, a spus antrenorul sibienilor

Hermannstadt joacă în prima etapă din 2023 cu FCSB!

Cei de la Hermannstadt tocmai au inaugurat, pe data de 10 decembrie, noua arenă din Sibiu cu o victorie clară în faţa liderului Farul Constanţa, scor 4-0. Apoi au câştigat în Gruia cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Însă aceste eforturi sunt în zadar, în condiţiile în care echipa pierde 9 puncte din cauza problemelor financiare şi se depărtează de play-off. Următorul meci pentru sibieni este împotriva celor de la FCSB, pe 22 ianuarie.

  • 33 de puncte a adunat Hermannstadt în primele 21 de etape
  • 9 este locul pe care îl va ocupa Hermannstadt după depunctare (24 de puncte)
ADVERTISEMENT