Fotbal intern

Lucian Sânmărtean cere răbdare cu Radu Drăgușin și Octavian Popescu: ”Sunt doi copii de real talent”

09.03.2021 | 09:25
Lucian Sanmartean cere rabdare cu Radu Dragusin si Octavian Popescu Sunt doi copii de real talent
ADVERTISEMENT

Managerul sportiv al loturilor naționale de juniori ale României, Lucian Sânmărtean, i-a lăudat pe Radu Drăgușin și Octavian Popescu, însă a cerut răbdare în privința lor și crede că nu sunt pregătiți deocamdată să facă pasul la reprezentativa de seniori.

Deși multă lume i-a văzut în formația lui Mirel Rădoi, cei doi se vor afla pe lista lui Adi Mutu la U21 pentru turneul final al Euro 2021. De altfel, fundașul lui Juventus este convocat de principiu.

ADVERTISEMENT

De curând, Drăgușin a primit prima distincție individuală, fiind desemnat cel mai bun tânăr jucător al ”Bătrânei Doamne” în 2020, după un sondaj la care au participat nume grele din zona fotbalului italian.

Radu Drăgușin și Octavian Popescu, analizați de Lucian Sânmărtean

”Sunt doi copii încă în formare, care au evoluții bune, dar pentru a ajunge la naționala mare este nevoie de mai mult. Ei au un real talent și vor face parte din echipa națională în scurt timp”, a declarat Lucian Sânmărtean despre Radu Drăgușin și Octavian Popescu.

ADVERTISEMENT

”Nu știu dacă este oportun să fie chemați acum, la naționala mare. Cert este că sunt doi copii de real talent, de perspectivă. Asta înseamnă că fotbalul românesc are viitor. Trebuie avut grijă de creșterea lor și de expunerea lor.

Nu e ușor să fi tânăr, să ai rezultate la echipa de club, și să vii la națională. Eu cred că le trebuie timp. Deocamdată este prematur să punem pe spatele lor calificări la turnee finale. Trebuie să aibă continuitate și să nu se piardă undeva, pe drum”, a mai spus fostul internațional la Realitatea Sportivă.

ADVERTISEMENT

Sânmărtean îi vede pe cei doi la U21

”Pentru anul 2021 i-aș vedea la naționala de tineret. Dacă acolo vor avea evoluții foarte bune, cu siguranță că cei care conduc echipa mare își vor îndrepta atenția asupra lor și vor fi selecționați.

Eu cred că mai întâi trebuie să facă pasul la Under 21, unde sunt jucători de certă valoare. Apoi, dacă dovedesc că pot face pasul la naționala mare ar fi foarte benefic”, a încheiat Lucian Sânmărtean analiza celor doi tineri fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Până atunci, Octavian Popescu a fost convocat în premieră la un lot național. Atacantul de la FCSB se află pe lista de la naționala U19 care va disputa un meci amical miercuri, 10 martie, de la ora 12:00, pe stadionul Francisc von Neuman din Arad, împotriva reprezentativei similare a Serbiei.

ADVERTISEMENT