Sport

Luptă aprigă pentru fotoliul de lider din Grupa D. Ce cotă are Cehia să termine pe primul loc în clasament

Cehia - Anglia e derby-ul Grupei D la Euro 2020. Cine se impune în ultima etapă va termina pe primul loc al clasamentului.
21.06.2021 | 20:51
Lupta apriga pentru fotoliul de lider din Grupa D Ce cota are Cehia sa termine pe primul loc in clasament
ADVERTISEMENT

Marți, 22 iunie, e derby pe Wembley! Anglia va primi vizita Cehiei, de la ora 22:00. Cele două naționale împart primul loc din Grupa D, ambele cu câte patru puncte. În prezent, lider este naționala lui Jaroslav Silhavy, care are un golaveraj superior, 3-1. De cealaltă parte, britanicii au un singur gol marcat și niciunul primit.

Naționala Cehiei, șanse mari să termine pe primul loc în Grupa D

Prin urmare, exceptând faptul că Anglia este gazdă la acest meci, Cehia are șanse mai mari să termine prima în clasamentul Grupei D. Fotbaliștii lui Silhavy au nevoie doar de un egal pentru a ocupa fotoliul de lider și după ultimul meci din grupă.

ADVERTISEMENT

Cehia a început perfect acest Campionat European. Finalista din 1996 a învins-o cu 2-0 pe Scoția, grație „dublei” de senzație a lui Patrik Schick. A doua reușită a fost una care va rămâne cu siguranță în istoria turneului final, fotbalistul lui Bayer Leverkusen trimițând mingea în poartă de la centrul terenului.

Schick este de altfel principalul pericol pentru naționala Albionului și unul dintre golgheterii turneului final, cu trei reușite. Atacantul Cehiei a marcat și în confruntarea cu Croația, încheiată la egalitate, scor 1-1. El a transformat perfect de la punctul cu var, în ciuda faptului că avea nasul spart.

ADVERTISEMENT

Anglia, bombardată de critici după remiza cu Scoția

De cealaltă parte, englezii au avut parte de o prestație complet diferită față de cea a cehilor în duelul cu Scoția. Tot pe Wembley, naționala lui Gareth Southgate nu a reușit să le dea gol vecinilor și a terminat la egalitate, scor 0-0. În urma acestui rezultat, selecționerul Angliei a primit un uriaș val de critici din țara natală.

Așadar, naționala Albionului are de apărat orgoliul împotriva Cehiei, dar și misiunea de a obține a doua victorie de la Euro 2020 și a termina Grupa D pe primul loc. Pentru acest pronostic, Casa Pariurilor oferă o cotă de 1,58, ceea ce arată că în continuare gazdele pornesc cu prima șansă la acest obiectiv.

ADVERTISEMENT

Duelul de pe Wembley va reprezenta a cincea confruntare din istorie dintre Anglia și Cehia. Cele două naționale au fost adversare și în preliminariile pentru acest Campionat European, acolo unde și-au împărțit victoriile.

Mai întâi, englezii au defilat pe teren propriu și au reușit să se impună cu un neverosimil 5-0. În retur, cehii și-au luat revanșa. Naționala lui Jaroslav Silhavy s-a impus cu 2-1. Până în prezent, palmaresul le este favorabil britanicilor, care au câștigat două dintre cele patru meciuri directe. O victorie i-a aparținut Cehiei, iar altă partidă s-a terminat la egalitate.

ADVERTISEMENT

Croația – Scoția, celălalt duel din Grupa D

Marți, 22 iunie, tot de la aceeași oră, va avea loc și confruntarea dintre Croația și Scoția, cele două naționale care au un singur punct câștigat la Euro 2020.

În cazul în care una dintre cele două va obține o victorie, va putea spera la o calificare in extremis în fazele eliminatorii. Casa Pariurilor oferă o cotă de 25,00 pentru ca reprezentativa Scoției să termine în primele două locuri din Grupa D.

Și în această partidă, avantajul terenului propriu va fi de partea britanicilor. Se joacă la Glasgow, pe Hampden Park. Va fi al șaselea meci direct dintre cele două reprezentative, scoțienii nereușind să se impună niciodată în fața vicecampioanei mondiale.


  • (P) 2,20 este cota oferită de Casa Pariurilor dacă Cehia câștigă Grupa D la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT