Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Lupta pentru supraviețuire, analizată la Fanatik SuperLiga. Cu „lupa” pe demisia lui Dică și revenirea lui Rednic. Mioveni, anunț oficial. Update exclusiv

Nicolae Dică aproape a retrogradat cu CS Mioveni, în timp ce Mircea Rednic a venit la Arad pentru a încerca să salveze UTA.
26.04.2023 | 17:20
Lupta pentru supravietuire analizata la Fanatik SuperLiga Cu lupa pe demisia lui Dica si revenirea lui Rednic Mioveni anunt oficial Update exclusiv
Lupta pentru supraviețuire, analizată la Fanatik SuperLiga. Cu lupa pe demisia lui Dică și revenirea lui Rednic. Video exclusiv
ADVERTISEMENT
26-04-2023
14:20

Mioveni a anunțat despărțirea de Nicolae Dică

CS Mioveni a anunțat oficial că fostul antrenor al FCSB și-a încheiat colaborarea cu argeșenii: „Îi mulţumim lui Nicolae Dică pentru munca depusă la CS Mioveni şi îi dorim succes în continuare!”.


Astfel, antrenorul în vârstă de 42 de ani a semnat cu CS Mioveni pe 14 ianuarie și a rezistat doar 14 meciuri pe banca ultimei clasate, care e aproape retrogradată în Liga 2.

Nicolae Dică și-a dat demisia de la CS Mioveni, după ce a dus echipa aproape de retrogradare, în timp ce UTA încearcă să se salveze după numirea lui Mircea Rednic, specialist în astfel de reveniri pe final de sezon.

Nicolae Dică a plecat de la CS Mioveni. Primele reacții la Fanatik Superliga

Vivi Răchită a comentat decizia lui Nicolae Dică de a-și da demisia de la CS Mioveni la FANATIK SUPERLIGA: „Era de așteptat. Nu suporta să piardă. Nu știa unde s-a dus? Eu nu înțeleg de ce nu a rămas până la final. Pentru că nimeni nu i-a reproșat lui Dică faptul că Mioveniul a retrogradat pentru că a luat echipa într-o situație dezastruoasă. 

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS:

A făcut câteva puncte, a adus câțiva jucători interesanți și putea rămâne până la sfârșit. Nu cred că s-a întâmplat nimic, doar că el era obișnuit să câștige. Au venit meciurile mai grele”. 

Alin Buzărin a scos în evidență parcursul dezastruos al echipei la ultimele partide: „Are zero puncte, zero goluri marcate în cinci meciuri din play-out. 0-9! Nu cred că mai există în istoria play-out-ului așa ceva. Clinceni și Gaz Metan marchează întâmplător un gol în primele cinci meciuri de play-out. Mai pierdeau ei 5-0, dar și marcau. Nu înscrii un gol?!”.

ADVERTISEMENT

Mai surprinzătoare decât demisia lui Dică e în opinia jurnalistului altceva: „M-a mirat mai mult faptul că s-a dus Dică la Mioveni în iarnă, decât că și-a dat demisia acum. Oricum tot retrogradarea lui e, chiar dacă pleacă înainte cu câteva etape”. 

De ce nu a rămas Dică până la finalul sezonului: „Să nu îi bată pe Argeș, să îi retrogradeze și pe ei!”

Vivi Răchită face haz de necazul celor două echipe ale județului, ambele cu un picior în groapă: „Mioveniul nu cred că mai are șanse. Argeșul, da. Vor juca și în meci direct. Poate de-asta a plecat și Dică. Să nu îi bată pe Argeș, să îi retrogradeze și pe ei. Vă dați seama ce se întâmplă să retrogradeze ambele echipe din județul Argeș? Și vor juca la anul. Ăsta e fotbalul de acolo”.

ADVERTISEMENT

Leo Strizu înțelege de ce Nicolae Dică a acceptat să preia CS Mioveni într-o situație atât de dificilă: „De dragul meseriei ești pus să iei decizii greșite. Poate că el să fie în sistem, îi place și meseria, a crezut că poate face o surpriză sau să pună umărul la evitarea retrogradării. Au fost foarte multe probleme în care să o iei de la început și să revigorezi echipa”.

Fostul antrenor al FCSB consideră că era o misiune aproape imposibilă pentru el: „Eu cred că nu a avut Dică nicio șansă de la început. Ca să îți faci meseria, câteodată îți calci pe orgoliu. El a și spus că nu îi e rușine, că a antrenat și la liga a treia. Și e valabil pentru orice antrenor.

ADVERTISEMENT

Dar când știi că e dezastru… Bănuiesc că i-au promis mai multe lucruri. E greu. Vorbisem cu Stoican și cu Iacob și zicea că e groasă, că nu și-au mai luat banii din mai-iunie. Ceva nu i-a convenit acum la sfârșit cu jucătorii și poate și-au dat seama că nu mai au nicio șansă”, a mai spus Strizu, la FANATIK SUPERLIGA.

Mircea Rednic poate face minuni la UTA: „Ne se compară Balint cu el! E altceva, e în altă ligă!”

Mircea Rednic este noul antrenor al celor de la UTA, iar Alin Buzărin a trecut în revistă sezonul de coșmar al lui Laszlo Balint: „Balint n-a stat nici anul trecut până la sfârșit. I-a promovat și a venit Ionuț Badea. S-a dus la Craiova, nu i-a ieșit personal deloc anul ăsta. I-a ieșit doar cu FCSB. A pierdut multe meciuri în prelungiri. Ce poate să facă Rednic în cinci meciuri?”

Vivi Răchită e convins însă că Rednic va reuși să salveze UTA: „Nu se compară Balint cu Rednic! Rednic e altceva, e în altă ligă! Prin venirea lui, UTA are mult mai multe șanse decât avea dacă rămânea Balint. Vine cu experiență, cu personalitatea lui. Au fost probleme și de vestiar, la nivel de conducere și i-a reproșat lui Apostu că nu a adus jucătorii care trebuie. 

Leo Strizu a explicat ce înseamnă venirea unui antrenor nou la echipă și a dat un exemplu: „Ce putea să facă Pintilii în trei zile când a preluat echipa? Tot la jucători ajungi și pe cine ai în lot. Contează foarte mult cu ce discurs vii, cum ți-i mobilizezi. Pintilii a avut, e de-al lor. E greu să îi apropii în trei zile”. 

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT