Sport

Cine este Magdalena Frech, adversara Simonei Halep în turul 1 la Australian Open 2022. Poloneza, învinsă de o româncă în acest an

Simona Halep urmează să o întâlnească pe jucătoarea poloneză Magdalena Frech în primul tur la Australian Open 2022, acesta urmând să fie al doilea meci între cele două jucătoare.
13.01.2022 | 08:46
Cine este Magdalena Frech adversara Simonei Halep in turul 1 la Australian Open 2022 Poloneza invinsa de o romanca in acest an
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam a avut parte de o tragere la sorți accesibilă, primul adversar mai greu urmând să vină abia în turul 3, acolo unde ar putea da peste campioana de la US Open, Emma Răducanu.

Ajunsă pe locul 15 în clasamentul WTA, românca și-a stabilit ca obiectiv în acest sezon revenirea în Top 10.

ADVERTISEMENT

Simona Halep o va întâlni pe Magdalena Frech în primul tur la Australian Open 2022

Simona Halep a început în forță anul și a câștigat primul turneu la care a participat, Melbourne Summer Set 1, iar acum se pregătește să o înfrunte pe Magdalena Frech în turul 1 la Australian Open 2022.

Jucătoarea poloneză are 24 de ani, este născută la Lodz și ocupă locul 105 în clasamentul WTA. Frech a început tenisul la 6 ani, este o jucătoare de mâna dreaptă și îl are antrenor pe compatriotul său Andrzej Kobierski.

ADVERTISEMENT

Halep și Frech s-au mai întâlnit o singură dată în sferturile de finală ale turneului de la Praga din 2020, atunci când românca s-a impus extrem de clar în două seturi, scor 6-2, 6-0.

Frech nu are nicio victorie la Melbourne

Cea mai pună poziție în clasamentul WTA pentru Magdalena Frech a fost la 18 octombrie 2021, atunci când a reușit să urce pentru prima dată în Top 100, ocupând locul 99.

ADVERTISEMENT

Poloneza nu are nicio victorie până acum la Australian Open în trei prezențe. În 2018, când Halep ajungea până în finală, Frech era învinsă în primul tur de Carla Suarez Navarro. La următoarele două ediții a pierdut în runda inaugurală a calificărilor, iar anul trecut nu a fost prezentă la Antipozi.

Cea mai bună performanță a sa la un turneu de Grand Slam este turul doi la Roland Garros 2018. Venită din calificări atunci, Frech a învins-o în primul tur pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, pentru ca apoi să cedeze în fața americancei Sloane Stephens.

ADVERTISEMENT

Ruse a învins-o înainte de Australian Open

Magdalena Frech are în palmares un singur titlu major, în august 2021, la Thoreau Open în SUA, turneu din categoria WTA 125. Ea a mai cucerit cinci trofee ITF, ultimul dintre ele anul trecut în septembrie, la Praga.

Jucătoarea poloneză și-a început sezonul la Melbourne Summer Set 1, dar a fost învinsă încă din primul tur al calificărilor de Viktoria Kuzmova din Slovacia. În această săptămână, ea a participat la WTA Sydney.

Frech a ajuns pe tabloul principal după ce le-a învins în calificări pe australianca Alana Parnaby și Oceane Dodin din Franța, dar în primul tur s-a înclinat în fața româncei Gabriela Ruse în trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-4.

ADVERTISEMENT