Sport

Manchester United a semnat un contract fabulos. Va încasa un miliard de euro

Manchester United a anunțat oficial că a semnat un nou contract cu firma de echipament sportiv Adidas și va încasa o sumă uriașă în următorii 10 ani.
01.08.2023 | 08:00
Manchester United a semnat un contract fabulos Va incasa un miliard de euro
Manchester United a anunțat oficial că a semnat un nou contract cu firma de echipament sportiv Adidas și va încasa o sumă uriașă în următorii 10 ani. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Diavolii roşii” au încheiat pe locul 3 în Premier League, iar Erik ten Hag are nevoie de întăriri pentru grupele Champions League. Antrenorul olandez vrea să aducă pe Old Trafford în fereastra de transferuri din vară un atacant, un mijlocaș și un portar.

Contract de peste un miliard de euro între Manchester United și Adidas

Până la începerea unui nou sezon, Manchester United a oficializat un nou contract pe 10 ani cu gigantul german de echipament sportiv Adidas, în valoare de peste un miliard de euro.

ADVERTISEMENT

Parteneriatul dintre Manchester United şi Adidas, început în anul 2015, capătă astfel o nouă dimensiune financiară, pentru că, potrivit BBC, firma de echipament sportiv va vărsa în conturile clubului suma de 105 milioane de euro pe sezon.

”Adidas şi Manchester United sunt două dintre cele mai importante mărci din fotbalul internaţional şi este firesc să ne continuăm cooperarea”, a declarat Bjorn Gulden, directorul general al Adidas.

ADVERTISEMENT

”Noul acord pune accentul pe echipa feminină a lui Manchester United de la relansarea sa în 2018, continuând angajamentul clubului şi Adidas pentru dezvoltarea fotbalului feminin”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial grupării engleze.

Manchester United, aproape să ajungă pe mâna qatarezilor

Conform BBC, contractul are o clauză prin care două sezoane consecutive fără participare în Champions League ar duce la o reducere cu 30 la sută a plăţilor anuale făcute de firma germană de echipament sportiv.

ADVERTISEMENT

În urmă cu ceva vreme, Adidas a semnat un contract pentru o perioadă de zece ani, până în 2028, cu Real Madrid pentru o valoare record estimată între 120 şi 150 de milioane de euro pe sezon.

Familia Glazer a scos clubul de pe Old Trafford la vânzare, însă nici după luni bune de când s-a întâmplat acest lucru nu s-a oficializat nimic în acest sens, deși au existat mai multe zvonuri că americanii au ajuns la un acord cu qatarezii.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei din Qatar, familia Glazer ar fi acceptat oferta de cumpărare făcută de șeicul qatarez Jassim ben Hamad al-Thani. Deocamdată nu există mai multe detalii, dar este de așteptat ca în curând să se facă un anunț oficial în acest sens.

ADVERTISEMENT