Sport

Marcel Bîrsan, în fața celui mai important meci internațional. Unde l-a delegat UEFA

UEFA a decis să-i dea lui Marcel Bîrsan o partidă importantă de arbitrat, acesta fiind momentul de vârf al carierei ”centralului”.
23.03.2024 | 19:50
Marcel Birsan in fata celui mai important meci international Unde la delegat UEFA
UEFA a decis să-i dea lui Marcel Bîrsan o partidă importantă de arbitrat, acesta fiind momentul de vârf al carierei ”centralului”. Sursă foto: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

În actualul sezon, bucureșteanul de 42 de ani a condus doar 2 întâlniri europene, una în preliminariile Champions League și alta în Conference League. El a fost în mai multe rânduri rezervă pentru Istvan Kovacs sau Radu Petrescu.

Ce meci i-a dat UEFA lui Marcel Bîrsan

Profitând de faptul că luna martie a adus o serie lungă de meciuri amicale la nivel de echipe naționale, UEFA l-a delegat pe Marcel Bîrsan să conducă duelul dintre selecționatele Suediei și Albaniei.

ADVERTISEMENT

Bîrsan va fi ajutat la cele două linii de către arbitrii asistenți Sebastian Gheorghe și George Neacșu, cel de-al patrulea oficial fiind suedezul Peter Ekstrom. Întâlnirea va avea loc luni, 25 martie, de la ora 20:00, pe Friends Arena din Solna.

Naționala Suediei este marea dezamăgire a preliminariilor Euro 2024, ratând calificarea dintr-o grupă în care a fost devansată de Belgia și Austria. Nordicii au încheiat cu doar 3 victorii, dintre care 2 au fost în fața modestei Estonia.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Albania și-a câștigat grupa preliminară terminând în fața Cehiei și Poloniei și obținând biletele pentru turneul final. În Germania, albanezii au fost plasați în Grupa B, alături de Spania, Croația și Italia.

Bîrsan, erori pe bandă rulantă în SuperLiga

Marcel Bîrsan este unul dintre arbitrii cu greșeli dese și destul de mari în SuperLiga. La partida Sepsi – FC Voluntari, din etapa a 29-a, când ”centralul” a acordat un penalty controversat pentru echipa din Sfântu Gheorghe în minutul 8.

ADVERTISEMENT

Bucureșteanul a fost protagonistul unei gafe de proporții în meciul Farul – Dinamo, dar a avut noroc că VAR-ul a intervenit și a corectat decizia în ceea ce privește cartonașul roșu pe care l-a arătat gratuit portarului Alexandru Buzbuchi.

Dinamovistul Hakim Abdallah a plecat dintr-o poziție clară de ofsaid spre poarta gazdelor și a alunecat exact în momentul în care se afla în fața lui Buzbuchi și încerca să-l dribleze. Deși inițial a ridicat mâna și a indicat ofsaid-ul semnalizat de asistent, Bîrsan a revenit și l-a eliminat direct pe portarul Farului pentru fault comis în poziție de ultim apărător, deși Buzbuchi nici nu l-a atins pe atacantul oaspeților.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Ionuț Larie a protestat vehement la decizia lui Bîrsan și chiar l-a împins pe acesta. ”Centralul” a reacționat imediat și i-a acordat cartonașul galben căpitanului de la Farul. După câteva momente de confuzie, din camera VAR s-a stabilit că a fost poziție de ofsaid la Abdallah, iar Marcel Bîrsan a anulat eliminarea lui Buzbuchi, dar nu și galbenul lui Larie.

ADVERTISEMENT