Sport

Marius Avram, explicaţie pentru offside-ul care a scandalizat o lume întreagă în Leipzig – Real Madrid: “E greu de înţeles!”. Exclusiv

Fostul arbitru FIFA, Marius Avram, a clarificat pentru FANATIK motivul pentru care s-a dat offside la golul marcat în minutul 2 de Leipzig în confruntarea cu Real Madrid.
14.02.2024 | 11:32
Marius Avram explicatie pentru offsideul care a scandalizat o lume intreaga in Leipzig  Real Madrid E greu de inteles Exclusiv
Marius Avram, explicaţie pentru offside-ul care a scandalizat o lume întreagă în Leipzig - Real Madrid: "E greu de înţeles!". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost scandal încă din primele minute ale fazelor eliminatorii din Champions League. La meciul Leipzig – Real Madrid, arbitrul a anulat golul din minutul 2 al lui Sesko din cauza unui presupus offside.

Marius Avram, explicaţie pentru offside-ul care a scandalizat o lume întreagă în Leipzig – Real Madrid: “E greu de înţeles din afara «bulei»”

Faza a fost analizată de VAR şi reluările arătau clar că Rodrygo îl scotea din offside pe marcatorul golului. FANATIK l-a contactat pe fostul arbitru FIFA, Marius Avram, care a explicat motivul pentru care reuşita a fost anulată:

ADVERTISEMENT

E greu de înţeles de oamenii din afara “bulei” de arbitraj. Jucătorul aflat în ofsaid, spunem noi arbitrii, are impact asupra portarului. Îl jenează, îl atinge din spate. Apoi când portarul se întoarce spre minge, ăla apare în fața lui.

Și îi blochează o eventuală săritură. Dar chiar și cu explicațiile astea teoretice, tot aș zice ca e gol valabil, în spiritul jocului”, a spus Marius Avram pentru FANATIK, fost arbitru FIFA şi specialistul Digisport în arbitraj.

ADVERTISEMENT

Fostul arbitru se referă la faptul că Henrichs, singurul jucător de la RB Leipzig aflat în poziţie neregulamentară, l-a atins pe Lunin şi din acest motiv arbitrii din camera VAR au anulat reuşita lui Sesko.

Henrichs îl atinge pe portarul madrilenilor, Lunin.
Henrichs îl atinge pe portarul madrilenilor, Lunin.

Ancelotti: “Era destul de clar în ofsaid”

Carlo Ancelotti a declarat la final că este o fază clară de offside, în condiţiile în care Henrichs l-a împins pe Lunin. Antrenorul a vorbit şi despre reuşita care a decis meciul, a lui Brahim Diaz:

ADVERTISEMENT

“A anulat golul, înţeleg că a fost o interferenţă cu portarul, pentru că jucătorul îl împingea pe Lunin şi cred că era destul de clar în ofsaid.

A marcat un gol spectaculos. Este încrezător, a contribuit foarte mult, a muncit mult. Când a început acţiunea, am strigat la el să nu piardă mingea şi nu a pierdut-o. Are o dublă lovitură, la gleznă şi la gambă. Nu pare o leziune musculară, dar vom vedea”, a spus Carlo Ancelotti la final.

ADVERTISEMENT

Returul dintre Real Madrid şi Red Bull Leipzig este programat pe data de 6 martie, de la ora 22:00, pe Santiago Bernabeu. “Galacticii” pornesc cu avantajul obţinut în tur, 1-0.

ADVERTISEMENT