Fotbal intern

Marius Avram, ultimele detalii despre implementarea sistemului VAR: ”Pasul următor este pregătirea arbitrilor”

27.03.2021 | 12:36
Marius Avram ultimele detalii despre implementarea sistemului VAR Pasul urmator este pregatirea arbitrilor
ADVERTISEMENT

Fostul central Marius Avram a oferit ultimele detalii despre implementarea sistemului VAR în Liga 1 și anunță că după ce toate părțile implicate au ajuns la o înțelegere urmează pregătirea arbitrilor.

Coordonator din partea LPF a procesului de implementare a tehnologiei video, Avram a oferit o veste bună și a spus că sistemul va fi operațional mai repede de cât se credea.

ADVERTISEMENT

După scandalul din ultimele săptămâni, FRF și LPF au găsit calea de mijloc pentru a aduna fondurile necesare implementării sistemului de arbitraj video în fotbalul românesc.

Când va ajunge VAR în România. Detalii de ultimă oră de la Marius Avram

Cooptat în echipa LPF pentru a coordona implementarea sistemului VAR în Liga 1, fostul central Marius Avram a oferit ultimele detalii despre acest proces și a precizat că urmează ca arbitrii să înceapă pregătirea în acest sens.

ADVERTISEMENT

”Vorbind despre sistemul VAR, toată cariera mea mi-am dorit ca în anumite momente dificile din meci, când luam anumite decizii cruciale, să primesc o confirmare sau, în cazul unei greşeli, să am posibilitatea să văd faza pe tv şi, apoi, să corectez dacă era cazul”, a declarat Avram pentru site-ul LPF.

”Sunt convins că, folosit cum trebuie, acest sistem va duce la beneficii majore pentru campionatul nostru, la eliminarea majorităţii controverselor din jurul arbitrajului şi la creşterea, în final, a valorii produsului fotbalistic”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

”După semnarea acordului dintre Federaţia Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal şi deţinătorul drepturilor TV, pasul următor este pregătirea arbitrilor. Sper ca toţi factorii implicaţi să înţeleagă necesitatea urgentării implementării sistemului VAR şi, în final, să avem cât mai repede beneficiile ce decurg din acesta”, a mai spus Avram.

Cine l-a influențat în carieră pe Marius Avram

Fostul arbitru a dezvăluit care au fost modelele sale în carieră: ”Am avut multe modele. Pe plan internaţional, m-a influenţat arbitrul francez Marc Batta, pe care, ulterior, am avut plăcerea să-l am şi observator cu mai multe ocazii.

ADVERTISEMENT

În ţară, am încercat să iau elemente de la fiecare arbitru pe care îl urmăream, punctul forte ale fiecăruia. Personalitatea, gestica, poziţionarea, calmul în situaţii critice, intransigenţa şi diplomaţia, toate acestea erau lucruri pe care le studiam la arbitri mai experimentaţi ghidat de tatăl meu, care mi-a fost mentor în această activitate.

De la început, însă, am căutat să le adaptez personalităţii mele şi toată cariera am fost natural în teren, comportându-mă ca şi în viaţa de zi cu zi. Orice schimbare, orice modificare a personalităţii duce până la urmă la impresia că faci lucrurile forţat, nenatural, iar jucătorii, actorii principali din teren, simt imediat acest lucru şi poţi pierde din respectul lor”.

ADVERTISEMENT