Sport

Marius Croitoru cere ajutorul primăriei pentru supravieţuirea lui FC Botoşani: “Să vină cu două milioane de euro!”

Marius Croitoru cere ajutorul primăriei ca FC Botoşani să poată supravieţui şi fără să vândă jucătorii de bază în fiecare perioadă de mercato. Tehnicianul solicită două milioane de euro.
25.04.2022 | 19:03
Marius Croitoru cere ajutorul primariei pentru supravietuirea lui FC Botosani Sa vina cu doua milioane de euro
ADVERTISEMENT

FC Botoşani a câştigat cu 2-1 meciul împotriva lui FC U Craiova şi a urcat pe locul secund în play-out, loc care duce la barajul pentru Conference League. Însă, situaţia nu este roz la echipa din Moldova.

Marius Croitoru cere ajutorul primăriei pentru supravieţuirea lui FC Botoşani: “Să ne dea două milioane de euro”

Tehnicianul a făcut apel la finalul meciului la ajutorul primăriei din Botoşani astfel încât echipa să supravieţuiască şi fără să vândă jucătorii de bază. Suma solicitată nu este deloc de neglijat, 2 milioane de euro:

ADVERTISEMENT

„Știam unde vin, care este principalul obiectiv al clubului, pe lângă acela de a face performanță, este nevoia de a scoate jucători în față, de a-i promova și de a-i aduce la o formă bună, ca apoi să fie valorificați.

Venim dintr-un oraș, dintr-o zonă a țării în care nu avem situația altor cluburi. Trebuie să ne autofinanțăm, ne gospodărim așa cum știm, cum putem. Dacă ar veni o primărie sau un primar care să ne dea două milioane de euro, pentru a nu mai fi nevoiți să vindem jucători, aș fi total de acord.

ADVERTISEMENT

La un club de Liga 1 cheltuielile sunt foarte, foarte mari, mai sunt angajați, 7-8-10 grupe de copii și juniori pe lângă echipa de Liga 1”, a explicat Marius Croitoru.

FC Botoşani, victorie cu emoţii împotriva lui FC U Craiova: “Îi felicit pe băieți că au avut puterea să treacă peste șocul eliminării”

FC Botoşani a câştigat la limită meciul împotriva celor de la FC U Craiova, un meci cu multe incidente şi două eliminări, elevii lui Croitoru fiind nevoiţi să joace în inferioritate numerică în ultimele 20 de minute:

ADVERTISEMENT

„Ai emoții și când joci 11 contra 11 cu Craiova, este o echipă bună, cu jucători valoroși. În sezonul regulat ne-au luat 4 puncte, nu am putut câștiga împotriva lor. Când am rămas în 10 oameni normal că a intervenit o teamă.

La orice gol tu cazi moral, iar ei vin cu avânt peste tine, simt că nu poți, că ești demoralizat de golul primit. Îi felicit pe băieți că au avut puterea să treacă peste șocul eliminării și să ducă meciul în siguranță la final”, a spus Croitoru.

ADVERTISEMENT

Obiectivul celor de la FC Botoşani este calificarea la barajul de Conference League din play-out. Cu trei etape înainte de final, moldovenii sunt pe locul 2, având două puncte mai mult decât Sepsi Sf. Gheorghe.

  • 1.400.000 de euro este recordul de transfer de la FC Botoşani (Michael Ngadeu la Slavia Praga)
  • 9.300.000 de euro este valoarea lotului celor de la FC Botoşani

 

ADVERTISEMENT