Sport

Marius Croitoru, primul antrenor demis din Superliga? Program infernal pentru FCU Craiova în primele 4 etape

FCU Craiova a decis în această vară să-l înlocuiască pe Nicolo Napoli cu Marius Croitoru, dar tehnicianul adus de la FC Botoșani este în pericol să fie primul antrenor demis în noul sezon.
01.07.2022 | 15:40
Marius Croitoru primul antrenor demis din Superliga Program infernal pentru FCU Craiova in primele 4 etape
FCU Craiova a decis în această vară să-l înlocuiască pe Nicolo Napoli cu Marius Croitoru, dar tehnicianul adus de la FC Botoșani are mari șansă să fie primul antrenor demis în noul sezon. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urma stabilirii țintarului pentru sezonul 2022-2023 al Superligii, FCU Craiova are cel mai dificil start urmând să întâlnească patru dintre primele cinci echipe clasate în stagiunea precedentă.

Marius Croitoru, șanse mari să fie primul antrenor demis în sezonul următor

Echipa patronată de familia Mititelu va debuta în noul sezon cu o deplasare extrem de dificilă pe terenul formației lui Gică Hagi, Farul Constanța, urmând ca apoi să joace cu formațiile ce au terminat pe podium în play-off-ul campionatului anterior.

ADVERTISEMENT

În etapa a 2-a, la Craiova va veni campioana CFR Cluj, apoi va urma o deplasare în Capitală pentru jocul cu FCSB, pentru ca în etapa a 4-a să aibă loc derby-ul Olteniei cu Universitatea lui Mihai Rotaru.

Este de departe un program infernal pentru FCU Craiova, iar o serie de rezultate negative, ceea ce este perfect plauzibil, ar putea să facă din Marius Croitoru primul antrenor demis în noul sezon din Superliga.

ADVERTISEMENT

În plus, este știut faptul că patronul Adrian Mititelu nu are foarte multă răbdare cu tehnicienii pe care îi aduce la Craiova, cerându-le acestora rezultate imediate. Nu departe de campionatul trecut, FCU Craiova a avut parte de patru antrenori: Adrian Mutu, Eugen Trică, Flavius Stoican și Nicolo Napoli. În plus, italianul a fost la al optulea mandat.

Trei meciuri în exil la Târgu Jiu

Dacă totuși va trece cu bine de această serie, pentru FCU Craiova va începe o altă perioadă încărcată. Chiar dacă adversarii nu vor mai fi atât de dificili, fotbaliștii lui Marius Croitoru se vor afla mai mult pe drumuri.

ADVERTISEMENT

Și asta pentru că stadionul ”Ion Oblemenco” se închide pentru fotbal, din cauza IntenCity Festival, care va avea loc în perioada 26-28 august. Doar că arena trebuie predată din 10 august, iar după acest eveniment se va trece la schimbarea gazonului, astfel că revenirea se va putea face abia de la 30 septembrie.

În acest condiții, FCU Craiova se vede nevoită să joace meciurile de pe teren propriu în altă localitate, cel mai probabil la Târgu Jiu. Oltenii vor disputa în exil partidele cu Petrolul (etapa 6), Sepsi OSK (etapa 8) și Rapid (etapa 10). Revenirea pe ”Ion Oblemenco” este programată în 8-9 octombrie, la întâlnirea cu Chindia, din etapa a 13-a a Superligii.

ADVERTISEMENT

Marius Croitoru, în vârstă de 41 de ani, a semnat un contract pe doi ani cu FCU Craiova și are ca obiectiv intrarea în play-off, însă sunt șanse mari ca, așa cum se spune în fotbal, să nu-l prindă paltonul. Poate chiar nici mâneca lungă dacă o zbârcește rău în primele 4 etape.

ADVERTISEMENT