Sport

Marius Lăcătuș, revoltat de decizia instanței în lupta pentru palmares: ”Ei ai cui sunt?”

Marius Lăcătuș s-a arătat nemulțumit de decizia privind palmaresul Stelei și crede că instanța ar fi trebuit să ia o hotărâre și pentru perioada 1998-2003.
25.10.2023 | 18:42
Marius Lacatus revoltat de decizia instantei in lupta pentru palmares Ei ai cui sunt
Marius Lăcătuș s-a arătat nemulțumit de decizia privind palmaresul Stelei și crede că instanța ar fi trebuit să ia o hotărâre și pentru perioada 1998-2003. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Conform sentinței de la Curtea de Apel, perioada 1947-1998 a palmaresului echipei Steaua revine celor de la Clubul Sportiv al Armatei, perioada 1998-2003 este a “defunctei” AFC Steaua a lui Viorel Păunescu. În schimb, a fost creat un nou palmares: 2003-2017 perioada în care clubul deţinut de Gigi Becali a evoluat sub numele “Steaua”.

Decizia instanței cu privire la palmaresul Stelei în nemulțumește pe Marius Lăcătuș

Fosta mare glorie a Stelei, Marius Lăcătuș, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986, nu este de acord cu sentința din acest caz și ridică două probleme. Una legată de perioada în care palmaresul nu este al nimănui și alta cu privire la dreptul celor de la FCSB de a evolua în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

”Mă gândesc și la jucători, la antrenori. Au jucat în Ghencea, cu Steaua, în cupele europene. Ei ai cui sunt? Justiția ar trebui să dea o sentință și pentru această perioadă. Era Steaua când eram eu antrenor. Președinte am fost tot la Steaua. Era Steaua care juca în Ghencea. Acum nu mai e Steaua…

Asta ne întrebam și noi, cum au avut drept de joc în prima ligă, cine le-a dat dreptul de joc? Trebuie să ne întrebăm cum au putut juca în SuperLiga. Palmaresul ăsta i-a ajutat foarte mult la jocurile din cupele europene. Dacă cei de la FCSB nu au putut folosi palmaresul, înseamnă că dreptatea este de partea clubului Steaua.

ADVERTISEMENT

Pe mine asta mă mulțumește, că probabil FCSB nu va mai apărea la UEFA că a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Când va fi decizia finală, cei din clubul Steaua ar trebui să înștiințeze Federația, care are obligația să înștiințeze UEFA. Pe mine asta mă interesează”, a declarat Lăcătuș, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Lăcătuș vrea mai multă implicare din partea MApN

Un idol al tribunelor din Ghencea, ”Fiara” nu a ratat ocazia de trimite săgeți și către oamenii din conducerea Ministerului Apărării Naționale deoarece că nu se implică mai mult pentru a obține dreptul de promovare al echipei CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

”Cred că o astfel de sentință ar trebui să îi spună și Ministerului să facă mai mult, să găsească metodele necesare ca această echipă să promoveze. Să ai palmares și să joci în Liga 2 fără drept de promovare nu e ușor pentru nimeni, pentru jucători, antrenori sau suporteri”, a afirmat Marius Lăcătuș.

Adrian Ilie a venit o soluție inedită pentru încetarea conflictului dintre CSA și FCSB. Fostul atacant al naționalei a propus la FANATIK SUPERLIGA mutarea duelului din tribunal pe terenul de fotbal. Cine câștigă ia palmaresul.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că bătaia de joc la adresa lui Florin Talpan continuă în Ghencea. Juristul ”militarilor” are principalul merit pentru victoria în procesul privind palmaresul Stelei, însă succesul său este departe de a fi recunoscut în cadrul clubului și la Ministerul Apărării. Ba, mai mult, este ostracizat și umilit.

Talpan a ieșit în spațiul public cu precizări explozive și amenință că va da în judecată CSA Steaua București pentru a-și recupera banii din dosarul EUIPO. Colonelul de justiție e revoltat că reușita sa în instanță nu a primit recunoaștere în cadrul clubului.

ADVERTISEMENT