Sport

Marius Lăcătuș s-a convins de naționala lui Edi Iordănescu! Ce a declarat când a văzut grupa României din Liga Națiunilor: „În mod cert vă spun asta”

Marius Lăcătuș a oferit o primă reacție după ce echipa națională de fotbal a României și-a aflat adversarii din grupele Ligii Națiunilor.
08.02.2024 | 21:30
Marius Lacatus sa convins de nationala lui Edi Iordanescu Ce a declarat cand a vazut grupa Romaniei din Liga Natiunilor In mod cert va spun asta
Marius Lăcătuș, fostul internațional român, a reacționat după ce a văzut grupa României din Liga Națiunilor. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România și-a aflat adversarele din grupele Ligii Națiunilor, ediția 2024/2025. „Tricolorii” au fost repartizați în grupa C2 alături de Kosovo, Cipru și câștigătoarea barajului Lituania/Gibraltar. Marius Lăcătuș este convins că naționala lui Edi Iordănescu poate câștiga grupa.

Marius Lăcătuș s-a convins de naționala lui Edi Iordănescu după tragerea la sorți a Ligii Națiunilor: „În mod cert vă spun asta”

Joi seară la Paris, naționala României și-a aflat adversarele din grupele Ligii Națiunilor. „Tricolorii” vor avea parte din nou de o „dublă” de foc cu naționala statului Kosovo. Din grupă mai fac parte Cipru și câștigătoarea barajului Lituania/Gibraltar, care va avea loc în martie.

ADVERTISEMENT

Marius Lăcătuș consideră că România poate câștiga grupa și poate promova în Divizia B din Liga Națiunilor. „Fiara” o vede pe Kosovo principala contracandidată la câștigarea grupei C2. „N-am mai jucat demult cu Kosovo. 

E un avantaj pentru că e o echipă pe care o cunoști. Eu cred că putem terminăm pe primul loc. Kosovo va fi principala contracandidată. Va depinde foarte mult de rezultatele directe dintre România și Kosovo”, a declarat Marius Lăcătuș, la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, încrezător după tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor: „Lasă că e bine!”

Mihai Stoichiță, directorul Federației Române de Fotbal, prezent joi seară la Paris pentru tragerea la sorți, a analizat grupa României din Liga Națiunilor. „Lippi” susține că „tricolorii” trebuie să își propună câștigarea grupei. Totuși, primul obiectiv al lui Stoichiță este un parcurs cât mai bun al naționalei la Euro 2024.

”Trebuie să joci totuși, ce am vrea, să nu jucăm cu nimeni? Nu se poate! Lasă că e bine Kosovo, Cipru și Lituania, după părerea mea. Nu e rău, e o tragere foarte bună. Nu putem decât să ne propunem să câștigăm grupa.

ADVERTISEMENT

În primul rând, trebuie să facem o campanie bună la European, să ne asigurăm un postament psihologic cât mai bun pentru toamnă și să folosim această competiție (n.r. Liga Națiunilor) pentru a ne pregăti preliminariile pentru Mondial.

Vor fi atâtea meciuri în vara asta, le pun și pe cele de pregătire, să dea Dumnezeu la cât mai multe și la EURO, veți vedea ce experiență vor căpăta copilașii ăștia ai noștri. E cu totul altceva când vii cu un moral bun de la European și mergi în toamnă unde îți propui să câștigi grupa în Liga Națiunilor”, a spus și Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Liga Națiunilor, obiectiv important pentru România

Un parcurs cât mai bun al naționalei României în grupele Ligii Națiunilor este esențial în vederea calificării „tricolorilor” la Campionatul Mondial din 2026 din SUA, Canada și Mexic. Concret, cele mai bine 4 echipe clasate în Liga Națiunilor, cu excepția echipelor care au încheiat pe primele 2 locuri în grupele din preliminarii, vor participa la barajul pentru CM 2026.

Cele 4 echipe din Liga Națiunilor se vor alătura celor 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice. Astfel, vor avea loc 4 play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor juca în sistem Final Four. La final vor fi stabilite ultimele 4 naționale europene care vor merge la turneul final din 2026.

ADVERTISEMENT