Sport

Marius și Ionela Cozmiuc s-au întors acasă. Cum sărbătoresc argintul de la Tokyo: „Hai în Bucovina”. Foto

Cuplul de canotori ai României au sărbătorit cum se cuvine performanța de la Tokyo: printr-o drumeție în superba Bucovină.
02.08.2021 | 17:18
Marius si Ionela Cozmiuc sau intors acasa Cum sarbatoresc argintul de la Tokyo Hai in Bucovina Foto
ADVERTISEMENT

Pentru că nicăieri nu-i ca acasă, Marius și Ionela Cozmiuc s-au întors de la Tokyo, cu medalia de argint la gât, cum le stă bine unor campioni olimpici, și au poposit în Bucovina natală.

Ba chiar au ținut să împărtășească acest moment special cu prietenii virtuali – printr-o imagine publicată recent în mediul online – și i-au îndemnat să le urmeze exemplul. Nu de alta, dar este una dintre cele mai apreciate regiuni turistice ale țării noastre.

ADVERTISEMENT

Alături de Ciprian Tudosă, Marius a reușit să cucerească medalia de argint în finala probei de dublu rame din cadrul Jocurilor Olimpice. Chiar dacă soția sa nu a reușit să repete performanța împreună cu Gianina Beleagă (n.r. cele două au încheiat pe locul șase finala de dublu vâsle feminin, categoria ușoară), un lucru e cert: familia Cozmiuc scrie istorie în canotajul românesc.

Marius și Ionela Cozmiuc sărbătoresc argintul de la Tokyo acasă, în Bucovina

Bucuroși că suntem din nou acasă și nu oricum! Am adus cu noi și argintul olimpic!”, este mesajul care însoțește fotografia publicată cu puțin timp în urmă pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

Drumul spre ediția din această vară a Jocurilor Olimpice a început încă din 2018, când Marius și Ionela Cozmiuc au participat la Campionatele Mondiale de la Plovdiv. Și nu oricum, ci printr-un succes spectaculos în proba de dublu vâsle, categorie ușoară, respectiv o medalie de argint la dublu rame.

E cea mai fericită zi din viața noastră de sportivi. E un sentiment foarte plăcut. Fiecare a trăit cu mari emoții cursa celuilalt. Emoțiile sunt mai mari când nu tu ești în barcă”, spunea Marius, după prima performanță a celor doi în calitate de soț și soție.

ADVERTISEMENT

Am luat aurul, el a luat argintul, dar nu mă consider mai tare. Ca o adevărată familie, împărțim și bucuriile și eșecurile. El e calmul meu, fiindcă eu sunt mai zăpăcită.

E un fel de ancoră. Îmi place că e optimist, răbdător, perfecționist. Dar vede partea bună a lucrurilor și știe să reacționeze în orice situație l-ai pune”, a dezvăluit, la acea vreme, și Ionela Cozmiuc.

ADVERTISEMENT

Elisabeta Lipă, „săgeți” spre ministrul Transporturilor

În altă ordine de idei, Elisabeta Lipă, cea care a însoțit echipa României la Jocurile Olimpice în calitate de președinte al Federației Române de Canotaj, s-a arătat încântată de reușitele sportivilor și optimistă în perspectiva ediției din 2024 (n.r. de la Paris). Nu înainte de a-i transmite un mesaj dur ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

Vreau să-i mulțumesc domnului Bode, ministrul de Interne, pentru că ne-a asigurat liniștea pe lac, prin Poliția Transport Naval. După cu ați văzut, ce se întâmplă pe Orșova, Dunăre și Snagov…

Nu e o fericire să te antrenezi. Noi am avut multe antrenamente ratate. În aceeași măsură, îi mulțumesc domnului Drulă că nu mi-a răspuns la telefon și mesaje.

Asta nu înseamnă că a scăpat. Legislația e învechită și trebuie modificată. Trebuie să conviețuim toți pe acest lac, dar trebuie să respectăm regula bunului simț și legislația. Cea care va fi pentru că cea de acum e clar că nu e respectată”, a declarat fosta campioană olimpică, la sosirea în țară.

ADVERTISEMENT