Sport

Marius Şumudică, prezentat oficial la Gaziantep: „Este un mare risc să vin aici”. Update Exclusiv

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Marius Șumudică este noul antrenor al lui Gaziantep. Turcii l-au prezentat oficial pe tehnicianul român.
07.09.2023 | 17:49
Marius Sumudica prezentat oficial la Gaziantep Este un mare risc sa vin aici Update Exclusiv
Marius Șumudică a fost prezentat oficial la Gaziantep. Foto: gaziantepfk.org
ADVERTISEMENT
07-09-2023
15:53

Marius Șumudică, primele declarații după ce a semnat cu Gaziantep

Marius Șumudică se află la al doilea mandat pe banca turcilor de la Gaziantep. La scurt timp după ce a fost prezentat oficial, antrenorul român a oferit primele declarații. 

„Șumi” este conștient că va avea o misiune infernală la noua echipă. Gaziantep se află pe ultimul loc în campionat, cu patru înfrângeri în tot atâtea partide. 

„Nu mi-a fost ușor, dar am venit cu inima deschisă. Simt că aceasta este propria mea casă. Acest loc mi-a dat totul înainte. Am încercat să dau totul acestui oraș. 

Am vrut să fac o glumă într-un interviu, desigur că nu credeam că va fi o asemenea problemă. Mai târziu, orașul a devenit sensibil la această glumă. Mi-am cerut scuze tuturor. Dar era prea târziu. De atunci, atât eu, cât și orașul am pierdut. 

Îmi cer scuze tuturor din nou. Este un mare risc pentru mine să vin aici chiar acum. Cu toate acestea, nu am fost niciodată un antrenor care a retrogradat în carieră.

Cred că voi avea succes și cu această echipă. Avem aici o poveste neterminată, sper să o umplem din nou de succes”, a declarat Șumudică, pentru site-ul oficial al lui Gaziantep. 

07-09-2023
14:54

Marius Șumudică, prezentat oficial la Gaziantep

În cursul zilei de joi, 7 septembrie, Marius Șumudică a fost prezentat oficial la Gaziantep. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate revenirea antrenorului român la formația pe care a mai pregătit-o în perioada iulie 2019 – ianuarie 2021.

„Șumi” a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2023/2024. „Clubul nostru de fotbal Gaziantep a ajuns la un acord cu antrenorul Marius Sumudica pana la finalul sezonului.

Antrenorul de succes, care a bifat 51 de meciuri la clubul nostru în perioada 2019-2021 și a obținut o medie de 1,55 puncte, se va ocupa de succesul clubului nostru.

Îi urăm încă o dată bun venit lui Marius Sumudica în clubul nostru și îi dorim succes sub stema noastră”, se arată în comunicatul emis de Gaziantep. 

07-09-2023
13:19

Aşteptat cu flori de fanii lui Gaziantep!

Marius Şumudică a ajuns în cursul zilei de joi în Turcia pentru a semna contractul cu Gaziantep. Antrenorul român a fost aşteptat cu flori şi fulare de fanii celor de la Gaziantep, la aeroport. 

Conform presei din Turcia, antrenorul român va fi prezentat oficial la cârma echipei în cursul serii de joi. 

07-09-2023
06:46

Șumudică, mesaj dur pentru echipele din România

Marius Șumudică a plecat joi dimineață în Turcia pentru a semna contractul cu Gaziantep, iar înainte de decolare a ”înțepat” cluburile de top din România.

”Nu mă interesează. Mă duc unde sunt dorit, unde lumea mă place”, a fost reacția lui Șumudică în momentul în care un reporter i-a amintit că a avut mai multe pferte din SuperLiga, dar niciuna dintre acesta nu s-a materializat.

Tehnicianul și-a declarat încă o dată dragostea pentru Rapid și speră ca antrenorul Cristiano Bergodi să-și îndeplinească obiectivele. ”Rapidul rămâne echipa mea de suflet și pe care o voi iubi până pun mâinile pe piept. Pentru mine Rapidul înseamnă enorm și mi-aș dori ca domnul Bergodi (n.r. – Cristiano Bergodi) să își îndeplinească obiectivele.

Sunt ferm convins că vor avea un cuvânt greu de spus. Eu am fost pe Giulești și am văzut ce atmosferă este acolo. Nu fac evaluări unde poate ajunge Rapidul în acest sezon. Eu îmi doresc din suflet să-și atingă obiectivele”, a spus tehnicianul.

06-09-2023
13:16

Șumudică merge la Gaziantep

Clubul Gaziantep a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Marius Șumudică, antrenorul român urmând să preia conducerea tehnică a echipei.

”Gaziantep a ajuns la un acord de principiu cu antrenorul Marius Șumudică. Marius Șumudică și staff-ul său tehnic vor veni la Gaziantep joi, pe 7 septembrie, pentru a purta discuțiile finale cu cei din conducerea clubului nostru”, a anunțat Gaziantep, pe contul de Twitter.

Marius Șumudică va fi la al doilea mandat la Gaziantep. Prima dată el a stat pe banca tehnică în perioada iunie 2019 – ianuarie 2021.

05-09-2023
21:25

Mutarea lui Șumudică la Gaziantep, în linie dreaptă: "Vom discuta ultimele detalii!"

Așa cum FANATIK a anunțat încă de pe data de 24 august, Marius Șumudică este foarte aproape de a prelua Gaziantep. Antrenorul român și-a dat acordul să revină la echipa turcă în această pauză internațională.

Antrenorul român a acordat o primă reacție referitoare la revenirea la Gaziantep: “Voi veni în Turcia și vom discuta ultimele detalii cu Gaziantep. Vreau să merg în Turcia. Voi fi acolo în una-două zile”, a declarat Marius Șumudică, potrivit Buzz Sport.

Marius Şumudică este dorit de mai multe echipe din SuperLiga pe banca tehnică. După eliminarea din Conference League, Gigi Becali a “tatonat” pista Şumudică la FCSB, dorind un antrenor cu nume la echipă.

Marius Şumudică, în Turcia! Negociază cu Gaziantep, echipa lui Alex Maxim

Din informaţiile FANATIK, Şumi este aproape de o revenire în Turcia acolo unde negociază cu Gaziantep. Echipa lui Alexandru Maxim are un început dificil de campionat, fiind penultima, cu două înfrângeri după primele două etape.

ADVERTISEMENT

Decisiv va fi meciul din etapa 4-a pe care Gaziantep îl are cu Galatasaray, chiar înainte de pauza internaţională. Atunci ar fi momentul oportun ca Marius Şumudică să preia echipa, mai ales că va avea mai mult timp la dispoziţie să redreseze lucrurile.

Şumi cere cinci transferuri la echipă

FANATIK a aflat că Gaziantep îl vrea pe Marius Şumudică pe banca tehnică, iar negocierile au demarat deja, dar una dintre condiţiile antrenorului român este transferul a cinci jucători, lotul fiind destul de slab.

ADVERTISEMENT

Totul se va decide peste câteva zile, înainte de pauza meciurilor internaţionale. Antrenorul român a mai antrenat Gaziantep între 2019 şi 2021, având rezultate foarte bune la cârma echipei turce.

Mai respectat în Turcia decât în România! Discuţie cu Senol Gunes

Marius Şumudică este un nume foarte respectat în Turcia, poate chiar mai mult decât în România. Dovadă stă şi discuţia pe care antrenorul român a avut-o cu Senol Gunes, unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni ai Turciei, în ziua meciului dintre Dinamo Kiev şi Beşiktaş, din play-off-ul Conference League, care se joacă pe stadionul Giuleşti.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Senol Gunes şi Marius Şumudică au stat la o discuţie mai bine de 30 de minute, iar la final, românul a primit cadou un tricou al lui Beşiktaş de la omul care a dus Turcia pe podium la Cupa Mondială din 2002.

Marius Şumudică a antrenat la trei echipe din Turcia până acum. În stagiunea 2017-2018 a fost la Kayserispor, între 2019 şi 2021 a pregătit-o pe Gaziantep, iar tot în 2021 a fost o perioadă la Rizespor.

ADVERTISEMENT

Ultima echipă pregătită de Marius Şumudică este Al Raed, acolo unde a petrecut sezonul 2022-2023. Antrenorul este aproape de o revenire în Turcia, acolo unde a lăsat o impresie foarte bună în precedentele mandate.

  • 52 de ani are Marius Şumudică 
  • 2.800.000 de euro este valoarea lui Alex Maxim, cel mai valoros jucător de la Gaziantep
ADVERTISEMENT