Sport

Marko Dugandzic, despre motivul pentru care a eșuat la CFR Cluj: „Petrescu nu mi-a oferit încredere”. Ce spune despre Rapid și Mutu

Marko Dugandzic, golgheterul din SuperLiga, a mărturisit de ce a ales să meargă de la CFR Cluj la Rapid. Atacantul croat nu a avut parte de încredere de la Dan Petrescu.
19.02.2023 | 18:12
Marko Dugandzic despre motivul pentru care a esuat la CFR Cluj Petrescu nu mia oferit incredere Ce spune despre Rapid si Mutu
Marko Dugandzic a mărturisit de ce s-a transferat de la CFR Cluj la Rapid. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a pierdut în vară unul dintre atacanții în formă din SuperLiga când Marko Dugandzic s-a transferat de la CFR Cluj la Rapid, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Golgheter în SuperLiga, atacantul croat a dezvăluit de ce a ales să meargă în Giulești.

Marko Dugandzic a dezvăluit de ce a ales să meargă la Rapid de la CFR Cluj: „Nu am avut încredere de la antrenor”

Cu 15 reușite în actualul sezon, Marko Dugandzic este primul în topul marcatorilor din SuperLiga. Atacantul croat, care a marcat câte trei goluri în partidele cu Sepsi și Voluntari, a ratat un penalty decisiv în ultima partidă a Rapidului, scor 0-0 cu CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

În ciuda ratării, fostul atacant al lui Dan Petrescu la CFR Cluj rămâne un jucător de bază pentru Adi Mutu. Marko Dugandzic a precizat că în momentul în care s-a transferat în lotul campioanei României nu a avut parte de minute și de încredere din partea lui Dan Petrescu. „Bursucul” l-a preferat în atac pe un alt croat, Gabriel Debeljuh, care este în continuare accidentat.

„A fost sută la sută o decizie bună să vin la Rapid. Nu am avut un an bun la CFR. Nu aş putea spune asta (n.r. că stilul lui Mutu e mai potrivit pentru mine ca cel al lui Petrescu).

ADVERTISEMENT

Când am ajuns acolo, Debeljuh era într-o formă foarte bună şi nu am avut foarte multe minute şi încredere de la antrenor”, a declarat Marko Dugandzic, potrivit Orange Sport.

Marko Dugandzic s-a regăsit la Rapid sub comanda lui Adrian Mutu: „Mă ajută cu sfaturi despre chestiuni de viață”

Marko Dugandzic a mărturisit că Adrian Mutu îi acordă foarte multă încredere, aspect esențial pentru evoluțiile atacantului croat. Cotat la 1.000.000 de euro de Transfermarkt, Dugandzic a evoluat 25 de partide pentru Rapid în actualul sezon, reușind pe lângă cele 15 goluri, alte două pase decisive.

ADVERTISEMENT

(n.r.: – Despre Mutu) Mă ajută cu sfaturi, nu doar despre fotbal, ci şi despre chestiuni de viaţă. E foarte important pentru mine să am încrederea antrenorului. Dau tot ce am mai bun ca să îi demonstrez că sunt în formă bună şi că pot ajuta echipa”, a declarat Marko Dugandzic.

În primă fază, fostul atacant al celor de la CFR Cluj reușise să transforme în gol penalty-ul din meciul cu CS Mioveni. În cele din urmă, Horațiu Feșnic a dictat repetarea, deoarece mai mulți jucători ai celor două echipe au pătruns în careu. La a doua încercare, Dugandzic a trimis peste poartă.

ADVERTISEMENT

Alex Ioniță este convins că Marko Dugandzic își va reveni

Dugandzic are două meciuri consecutive fără gol marcat, iar perioada mai puțin bună pe care o traversează atacantul croat de când a ajuns în vârful marcatorilor din SuperLiga a culminat cu ratarea penalty-ului din CS Mioveni – Rapid 0-0, în etapa 26 din SuperLiga.

Alex Ioniță, colegul lui Dugandzic la Rapid, este convins că atacantul croat va reveni cu gol până la finalul sezonului regulat.

„(n.r. serie slabă) Eu zic că doar aceste două meciuri. Revenim pe Giulești avem o revanșă de luat cu Chindia. Trebuie să vedem ce facem greșit acum, iar în play-off ar fi minunat dacă am avea un parcurs de vis. 

Cred că este doar un moment. Avem încredere în Marko. Ești bun cât ești bun în fotbal, dar Marko, nemarcând în ultimele două meciuri eu cred că o să ne ajute foarte mult până la finalul sezonului și am încredere că va marca mai multe goluri”, a declarat Alexandru Ioniță.

ADVERTISEMENT