Fotbal international

RB Leipzig – Liverpool și Gladbach – Man City se joacă la Budapesta! Încă 2 meciuri din UEL, mutate

13.02.2021 | 10:24
RB Leipzig  Liverpool si Gladbach  Man City se joaca la Budapesta Inca 2 meciuri din UEL mutate
ADVERTISEMENT

Problemele continuă în jurul Champions League, iar acum, din cauza restricțiilor impuse de țări, mai multe echipe nu sunt lăsate să facă deplasarea. RB Leipzig a fost informată că trebuie să joace meciul cu Liverpool în altă țară, pentru că Germania nu permite accesul persoanelor din Marea Britanie.

UEFA a schimbat locul de disputare a două partide

UPDATE, 12 februarie, ora 10:28 / UEFA a anunțat pe site-ul oficial că a schimbat locul de disputare a două partide din 16-imile de finală ale Europa League, din cauza măsurilor restrective din anumite țări.

ADVERTISEMENT

Confruntarea VfL Wolfsberg – Tottenham Hotspur, din prima manșă, programată în 18 februarie, la ora 19:55, se va disputa la Budapesta, pe Puskas Arena, iar meciul Arsenal Londra – Benfica Lisabona, din manșa retur, va avea loc pe stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu, la 25 februarie, de la ora 19:55


Atletico – Chelsea se va juca pe Arena Națională

UPDATE, 9 februarie, ora 23:14 / Jurnalistul spaniol Antonio Ruiz de la Cadena Cope susține că meciul Atletico Madrid – Chelsea Londra, din prima manșă a optimilor de finală ale Champions League, se va disputa la București.

ADVERTISEMENT

”În proporție de 99% partida Atletico – Chelsea se va juca la București, la 23 februarie, de la ora 22:00”, a anunțat acesta, citat de Tiempo de Juego.


Benfica – Arsenal se va juca la Roma

UPDATE, 9 februarie, ora 22:26 / Întâlnirea Benfica Lisabona – Arsenal Londra, din prima manșă a 16-imilor de finală ale Europa League, nu se va putea disputa în capitala Portugaliei din cauza restricțiilor sanitare.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, partida a fosta mutată pe Stadio Olimpico din Roma și va avea loc la 18 februarie, de la ora 22:00.


UEFA a schimbat locațiile pentru două partide din Europa League

UPDATE, 9 februarie, ora 19:24 / UEFA a anunțat pe site-ul oficial că a schimbat locul de disputare și pentru două partide din 16-imile de finală ale Europa League.

ADVERTISEMENT

Astfel, întâlnirea Real Sociedad – Manchester United, din prima manșă, va avea loc pe Juventus Stadium din Torino, la 18 februarie, de la ora 19:55. De asemenea, meciul Molde – Hoffenheim se va disputa pe Estadio de la Ceramica din Villarreal, în 18 februarie, de la ora 22:00.


Monchengladbach – Manchester City se joacă tot la Budapesta

UPDATE, 8 fenruarie, ora 23:03 / UEFA a anunțat pe site-ul oficial că meciul Borussia Monchengladbach – Manchester City, din prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor se va disputa pe Puskas Arena din Budapesta. Întâlnirea este programată se se joace la 24 februarie, de la ora 22:00.

De asemenea, presa internațională a vehiculat că partida Atletico Madrid – Chelsea Londra, despre care s-a vorbit că ar putea fi mutată la București, se va juca în cele din urmă la Varșovia. UEFA nu a oficializat încă această decizie.


Atletico Madrid – Chelsea s-ar putea juca la București!

UPDATE, 7 februarie, ora 17:34 / La fel ca în cazul meciului RB Leipzig – Liverpool, și Atletico – Madrid Chelsea ar putea reprezenta o partidă care să se joace pe altă arenă. Restricțiile impuse în Spania cetățenilor care vin din Marea Britanie nu le-ar permite celor de la Chelsea să meargă la Madrid fără a fi nevoiți să se carantineze. În aceste condiții,   Atletico s-a orientat către două variante de stadioane situate în alte țări. Este vorba despre arenele din Tallin și București, anunță AS.  Atletico ar vrea să joace din nou pe Arena Națională, după ce a câștigat acolo Europa League în 2013. Chelsea a mai jucat pe stadionul din București în 2013 și 2014 cu FCSB. A fost învvinsă la prima întâlnire cu 1-0, în vreme ce în a doua partidă s-a impus cu 4-0.


UEFA a decis ca RB Leipzig – Liverpool să se dispute la Budapesta

UPDATE, 7 februarie, ora 14:45 / Partida tur dintre RB Leipzig și Liverpool nu se va juca în Germania, ci în Ungaria. UEFA a decis ca meciul să se dispute la Budapesta, pe Puskas Arena, în data de 16 februarie.


Meciul RB Leipzig – Liverpool, din optimile Ligii Campionilor, s-ar putea juca la Londra sau la Budapesta

UPDATE 6 februarie, ora 19:36 / Din cauză că Germania nu permite accesul pe teritoriul său al persoanelor care vin din Marea Britanie, RB Leipzig este obligată să joace meciul cu Liverpool, turul „optimilor” Ligii Campionilor, într-o altă țară. În acest moment, există două variante care sunt luate în calcul: Londra, pe stadionul lui Tottenham, sau Budapesta. O decizie va fi luată luni.


Evident, toate aceste probleme fiind cauzate de pandemia de coronavirus. Un alt exemplu este și meciul dintre Chelsea și Atletico Madrid, care este în pericol să nu se joace, Guvernul Spaniol nepermițând cetățenilor din UK să intre pe teritoriul țării.

Așadar, riscăm să avem parte de un nou sezon de Champions League dat peste cap de pandemia de coronavirus, la fel cum s-a întâmplat sezonul trecut, meciurile din UCL fiind reluate ulterior în august, ceea ce a însemnat și o premieră în istoria competiției.

Meciurile din Champions League, în pericol de amânare! RB Leipzig – Liverpool nu se joacă în Germani

Partida dintre RB Leipzig și Liverpool nu se va disputa în Germania, așa cum ar fi normal, ci va trebui să se desfășoare în altă țară. Germania a interzis accesul tuturor cetățenilor din Marea Britanie, din cauza noii tulpine de coronavirus și nu se va face nicio excepție nici pentru meciurile de fotbal.

Noua restricție a Guvernului German ține până minim pe 17 februarie, asta în cazul în care lucrurile nu vor degenera, însă este de așteptat ca această restricție să mai fie prelungită încă o dată.

Astfel, partida va trebui să se desfășoare în altă țară care nu interzice accesul cetățenilor din Marea Britanie sau din Germania, o decizie concretă urmând să fie luată cât de curând.

Nici în Spania lucrurile nu stau altfel

Un alt exemplu al unei echipe din UK căreia nu îi este permis accesul într-o altă țară este Chelsea, formația lui Thomas Tuchel care ar fi trebuit să-și dispute partida cu Atletico Madrid.

În cazul acestui meci lucrurile încă nu sunt decise, dar UEFA i-a informat deja pe cei de la Chelsea că dacă Guvernul Spaniol nu va autoriza intrarea cetățenilor din Marea Britanie în țară, vor fi nevoiți să-și caute o altă țară în care s-ar putea juca meciul.

Regulile sunt din ce în ce mai restrictive odată cu avansarea noii tulpine a coronavirusului și nu doar meciurile din Champions League pot suferi modificări, ci și meciurile de la Campionatul European, competiție amânată cu un an, dar care ar trebui să aibă nu mai puțin de 12 țări gazdă, ca aniversare onorifică a 60 de ani de existență.

ADVERTISEMENT