Sport

Mihai Roman a reziliat contractul cu Petrolul. Destinație exotică pentru atacantul de 31 de ani

Mihai Roman a rupt relațiile cu Petrolul și a decis să ia calea străinătății. El a semnat într-o țară în care fotbaliștii români au ajuns foarte rar.
09.02.2024 | 21:35
Mihai Roman a reziliat contractul cu Petrolul Destinatie exotica pentru atacantul de 31 de ani
Mihai Roman a rupt relațiile cu Petrolul și a decis să ia calea străinătății. El a semnat într-o țară în care fotbaliștii români au ajuns foarte rar
ADVERTISEMENT

Pe când se afla în curtea Universității Craiova, atacantul a fost descoperit cu probleme la inimă, informație oferită în exclusivitate de FANATIK. Jucătorul a avut niște extrasistole, bătăi în plus ale inimii.

Mihai Roman a plecat de la Petrolul și va juca în Uzbekistan

Ajuns în vară la Petrolul Ploiești de la FC Botoșani, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Mihai Roman nu a prins decât 10 meciuri în tricoul ”lupilor galbeni”, fără să reușească să marcheze vreun gol în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Cum prestațiile fotbalistului au fost mult sub așteptările staff-ului tehnic și al suporterilor, conducerea administrativă a grupării prahovene a decis să rezilieze pe cale amiabilă înțelegerea cu acesta.

”FC Petrolul Ploiești și jucătorul Mihai Roman (31 ani) au ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale. Atacantul făcea parte din lotul echipei noastre din august 2023, bifând 10 apariții în Superligă și două prezențe în Cupa României, marcând 2 goluri”, este postarea făcută pe padina de Facebook a ”găzarilor”.

ADVERTISEMENT

Contract pe 2 ani în Uzbekistan

La scurt timp după ce s-a oficializat despărțirea de Petrolul Ploiești, Mihai Roman a semnat un contract cu formația FK Neftchi Fergana din Uzbekistan, care a încheiat sezonul precedent pe locul 5, la 8 puncte în spatele campioanei Pakhtakor Tashkent.

Atacantul în vârstă de 31 de ani a semnat o înțelege pe 2 ani, iar transferul a fost intermediat de agentul Traian Gherghișan. Este o provocare uluitoare pentru fotbalistul care a mai jucat în cariera sa la FC U Craiova, U Cluj, CS Turnu Severin, Săgeata Năvodari, Pandurii Târgu Jiu, NEC Nijmegen, Maccabi Petah Tikva, Universitatea Craiova, Poli Timișoara și FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Mihai Roman va fi antrenat la FK Neftchi Fergana de Vitaliy Levchenko din Tadjikistan, un tehnician în vârstă de 51 de ani. În lot se mai află doi jucători din Georgia, doi din Tadjikistan și unul din Serbia.

La finalul lunii ianuarie, formația din Uzbekistan a mai transferat un jucător din SuperLiga. Este vorba de mijlocașul defensiv Cătălin Carp din Republica Moldova, care a fost adus gratis de la UTA Arad.

ADVERTISEMENT

FK Neftchi Fergana este un club fondat în 1960, care a promovat pentru prima dată pe prima scenă a fotbalului din Uzbekistan în 2021. Viitoarea formație a lui Mihai Roman nu are niciun trofeu în palmares.

ADVERTISEMENT