Sport

Mihai Stoica, dezvăluiri despre Adrian Șut: „A fost refuzat la 16 ani!”. Mijlocașul de la FCSB a debutat în tricoul echipei naționale la amicalul cu Irlanda de Nord

Mihai Stoica a făcut dezvăluiri despre Adrian Șut. Fotbalistul celor de la FCSB a îmbrăcat pentru prima oară tricoul echipei naționale în amicalul cu Irlanda de Nord, scor 1-1.
23.03.2024 | 15:10
Mihai Stoica dezvaluiri despre Adrian Sut A fost refuzat la 16 ani Mijlocasul de la FCSB a debutat in tricoul echipei nationale la amicalul cu Irlanda de Nord
Mihai Stoica l-a lăudat pe Adrian Șut pentru debutul în tricoul echipei naționale. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Adrian Șut a debutat în tricoul echipei naționale în amicalul cu Irlanda de Nord, scor 1-1, în primul test înainte de EURO 2024. Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Adrian Șut. Oficialul „roș-albaștrilor” s-a bucurat din plin de reușita mijlocașului de la FCSB.

Mihai Stoica, dezvăluiri despre Adrian Șut: „A fost refuzat la 16 ani!”. Mijlocașul de la FCSB a debutat în tricoul echipei naționale la amicalul cu Irlanda de Nord

Amicalul cu Irlanda de Nord a fost un bun prilej pentru selecționerul Edi Iordănescu să ia decizii importante înainte de EURO 2024. Aflat în premieră pe foaia de joc la naționala României, Adrian Șut a spart gheața și a evoluat pentru prima oară sub „tricolor”.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul de la FCSB a început rezervă duelul amical cu Irlanda de Nord. Internaționalul în vârstă de 24 de ani a fost introdus pe teren de Edi Iordănescu în minutul 75 în locul lui Răzvan Marin. Au fost primele minute bifate de Adrian Șut la naționala României.

„Eu mă bucur foarte mult că a debutat Şut. Vorbesc foarte serios. Chiar mă uitam ca prima atingere să fie buna şi a fost o recupera. E mare lucru. A avut un parcurs în carieră… are o poveste de viaţă frumoasa, de succes!

ADVERTISEMENT

El a fost la 16 ani în probe şi a fost refuzat. Pentru noi este un jucător extrem de important, e al doilea căpitan al nostru. E mare lucru că a debutat în naţionala României”, a declarat Mihai Stoica, la TV Orange Sport.

Bogdan Racovițan a debutat în tricoul României la amicalul cu Irlanda de Nord

Bogdan Racovițan este al doilea fotbalist care a debutat la naționala României în amicalul cu Irlanda de Nord. Fundașul celor de la Rakow, Polonia, a început duelul de pe Arena Națională pe banca de rezerve.

ADVERTISEMENT

La fel ca Adrian Șut, Bogdan Racovițan a fost introdus pe gazon de Edi Iordănescu în minutul 75. Stoperul de 23 de ani l-a înlocuit pe „veteranul” Andrei Burcă. Astfel, Edi Iordănescu a ajuns la 20 de fotbaliști pe care i-a debutat la națională în mandatul său.

Edi Iordănescu a venit la naționala României la începutul anului 2022, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Fiul lui Anghel Iordănescu a înregistrat 9 victorii, 7 egaluri și 5 înfrângeri pe banca echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu, opt ani de la debutul în tricoul echipei naționale

Sâmbătă, 23 martie 2024, la doar o zi după amicalul România – Irlanda de Nord (1-1), s-au împlinit fix 8 ani de la debutul lui Nicolae Stanciu în tricoul echipei naționale a României. Căpitanul „tricolorilor” a debutat la națională pe 23 martie 2016, în amicalul România – Lituania, când a marcat singurul gol al partidei.

Nicolae Stanciu a fost debutat la prima reprezentativă de Anghel Iordănescu. Fotbalistul lui Damac a îmbrăcat pentru prima oară tricoul naționalei la vârsta de 22 ani, 10 luni și 16 zile. Stanciu are 14 goluri în tricoul naționalei.

ADVERTISEMENT