Fotbal intern

Mikel Guillén este noul preparator fizic al lui Dinamo. Anunțul oficial al clubului. Fanatik confirmat

03.02.2021 | 18:28
Mikel Guillen este noul preparator fizic al lui Dinamo Anuntul oficial al clubului Fanatik confirmat
ADVERTISEMENT

Mikel Guillén este noul preparator fizic al lui Dinamo. Spaniolul a ajuns aseară în București și va începe munca alături de jucătorii „alb-roșii”, care au dus lipsă de un astfel de om în staff în ultima perioadă.

UPDATE, 3 februarie, ora 18:40 / Clubul Dinamo a anunțat oficial aducerea lui Mikel Guillén în rolul de preparator fizic. Spaniolul vine în staff-ul lui Jerry Gane chiar înaintea derby-ului cu FCSB. Informația fusese dezvăluită în exclusivitate de FANATIK încă din data de 29 ianuarie.

ADVERTISEMENT

„Licențiat în Spania, Mikel Guillen este noul preparator fizic al echipei Dinamo București, a anunțat managerul sportiv Marius Adrian Nicolae pentru site-ul oficial al clubului. Născut pe 24 iulie 1988, la Zaragoza, spaniolul Mikel Guillen a activat în ultimele trei sezoane competiționale în campionatul Indiei, la Bengaluru.
A mai pregătit fizic, în cariera sa, Beijing Huawen și Sichuan Jiujiuai, ambele din China, Ejea, Ebro și Borja, toate din liga a treia a campionatului din Spania.Noul preparator fizic al dinamoviștilor a ajuns în România și a intrat în programul echipei noastre stabilit înaintea meciului cu FCSB”, au anunțat dinamoviștii pe site-ul oficial.


Știre inițială 29 ianuarie, ora 14:26

Javi Reyes, fostul preparator fizic al „câinilor”, a părăsit Dinamo pe 3 decembrie, împreună cu Cosmin Contra, în timp ce George Neagu, celălalt preparator, foarte apreciat de jucători, a plecat la Astra pe 15 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Mikel Guillén este noul preparator fizic al ”câinilor”. A lucrat la echipe din India și China

De atunci, jucătorii s-au antrenat doar după indicațiile lui Jerry Gane și a secunzilor acestora, acuzând probleme fizice pe finalul meciurilor. Din acest motiv, noul manager sportiv Marius Nicolae s-a ocupat personal și a găsit un specialist și pe această zonă. Mikel Guillén i-a fost propus de Albert Roca, preparatorul fizic de la Barcelona. Cei doi au lucrat împreună aproximativ un an.

Mikel Guillén este născut în Zaragoza (Spania) și în ultimii 3 ani a pregătit fizic o formație din India, Bengaluru F.C. De asemenea, mai are în CV formații ca C.D Sarinena, E.D. Ejea, Sischuan Jiujiuai Footbal Club din China și Beijing Huawen Footbal Club, tot din China.

ADVERTISEMENT

Acesta nu a mai lucrat în România, dar a mai călătorit în țara noastră în scopuri turistice. A vizitat Brașovul și, fiind impresionat de frumusețea orașului de la Poalele Tâmpei, a fost ușor de convins să vină în România, la Dinamo.

El știa unde va ajunge și, de asemenea, era informat despre problemele pe care alți conaționali ai săi, Pablo Cortacero și Rufo Collado, le-au creat la Dinamo de când au preluat clubul, pe 13 august. Mikel Guillén este din aceeași țară cu aceștia, dar nu are nicio legătură cu ei.

ADVERTISEMENT

Probleme financiare cu fostul preparator fizic spaniol,  adus de Contra la Dinamo

În altă ordine de idei, celălalt preparator fizic spaniol, Javi Reyes, este în proces cu clubul din Ștefan cel Mare pentru a-și recupera salariile restante, în număr de trei, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate la începutul anului.

Cosmin Contra (45 de ani) și Javi Reyes (50 de ani) au deschis procese în comisiile FRF și doresc salariile neplătite până în acest moment de echipa din ”Ștefan cel Mare”. 105.000 de euro este suma pe care o solicită cei doi.

Dinamo poate avea pe 11 februarie o nouă datorie mare de plătit. Pentru această dată este programat un termen în litigiile deschise de Cosmin Contra și Javi Reyes, tehnicianul și preparatorul fizic pe care Dinamo i-a avut până în luna decembrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT