News

Ministerul Educației a publicat noile teste pentru Evaluarea Națională 2020

22.04.2020 | 15:22
Ministerul Educatiei a publicat noile teste pentru Evaluarea Nationala 2020
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a publicat Setul 2 de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a.

Ministerul Educației a publicat noile teste pentru Evaluarea Națională 2020

Noile teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 au fost anunțate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici și Evaluare, instituția din minister care concepe subiectele tuturor examenelor.

ADVERTISEMENT

”Testele respectă modelul subiectului de examen și au obiectiv de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene”, se arată pe site-ul edupedu.ro.

Subiectele sunt publicate fără baremele de evaluare și notare, care vor fi făcute publice la o dată ulterioară. Cel mai probabil, această dată va fi vineri, 24 aprilie.

ADVERTISEMENT

Testele pot fi descărcate de site-ul Ministerului în format pdf

Conform profesorilor, subiectele pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională 2020 vor fi formulate pe baza acestor programe. Noile programe de examen au fost aprobate și nu conțin materia aferentă semestrului al II-lea al anului școlar în curs.

Toate testele pot fi descărcate de elevi de pe edupedu.ro în format pdf, pentru Limba și Literatura Română, pentru Limba Maternă, dar și pentru matematică.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de marți, 21 aprilie, ministrul Educației. Monica Anisie, a declarat că elevii și studenții ar putea reveni la cursuri în momentul în care se încheie starea de urgență impusă în contextul pandemiei de Covid-19.

Deși nu a avansat o dată în legătură cu reluarea cursurilor, Monica Anisie a afirmat că se dorește ca atât Evaluarea Națională, cât și examenul de Bacalaureat să fie susținute în luna iulie.

ADVERTISEMENT

Din nou, Monica Anisie a declarat că nu se pune problema ca anul școlar să fie înghețat. Ea a mai spus că pentru examenele naționale din acest an, elevii din anii terminali nu vor avea de studiat materia din semestrul al doilea.

ADVERTISEMENT