Sport

Mircea Lucescu, mândru de performanța fiului său cu PAOK în Conference League: ”Nu am crezut în ‘remontada’, dar am sperat”

Mircea Lucescu a revenit de la Salonic unde a urmărit calificarea lui PAOK, echipa antrenată de fiul său, în sferturile de finală ale Conference League.
15.03.2024 | 20:42
Mircea Lucescu mandru de performanta fiului sau cu PAOK in Conference League Nu am crezut in remontada dar am sperat
Mircea Lucescu a revenit de la Salonic unde a urmărit calificarea lui PAOK, echipa antrenată de fiul său, în sferturile de finală ale Conference League
ADVERTISEMENT

După ce a pierdut în deplasare prima manșă a optimilor cu Dinamo Zagreb, formația elenă a întors soarta calificării la Salonic. Trupa tehnicianul român s-a impus cu un categoric 5-1.

Calificarea lui PAOK în sferturile Conference League, salutată de Mircea Lucescu

La întoarcerea în România, Mircea Lucescu a vorbit în termeni laudativi despre fiul său Răzvan, al cărui nume a fost scandat de tot stadionul după ce a reușit să o ducă pe PAOK în sferturile Conference League.

ADVERTISEMENT

”Eu nu mai antrenez, nu mai joc, de ce ați venit? A fost frumos la PAOK, întotdeauna când se termină cu bine e frumos. Meci dificil, veneau după un joc echilibrat la Zagreb dar în care au comis niște greșeli care i-a dus la înfrângere. E foarte greu în cupele europene să răstorni un 0-2. Ei au făcut-o pentru că au avut foarte mare încredere, au pregătit foarte bine jocul.

Au început foarte tare jocul, creând 3 situații de gol în primele 10 minute. După aceea a venit primul gol, s-au descătușat și a fost 3-0 la pauză. Nu pot să spun că am crezut în ‘remontada’, dar am sperat. În fotbal e foarte greu să spui ‘am crezut în ceva’, pentru că orice se poate întâmpla. Și un fir de iarbă poate să schimbe traiectoria mingei și să stabilească rezultatul.

ADVERTISEMENT

M-am simțit foarte bine când numele lui Răzvan a fost strigat de tot stadionul, superb. Mi-am adus aminte de vremurile mele și m-am bucurat foarte mult pentru el. A avut 2 meciuri mai dificile, avea nevoie de victoria asta. Acum să-l vedem cu Brugge. Bineînțeles că o să mă duc la Brugge, eu sunt talismanul, de câte ori m-am dus nu au pierdut.

Nu mă gândesc la finală, eu atât visez să treacă de Brugge. Vedeți ce se întâmplă în Champions League și Europa League unde nu este nicio echipă din estul Europei. Au mai rămas în Conference League, Olympiakos, Fenerbahce, PAOK și Plzen. Este încă o competiție pentru estul Europei care poate fi câștigată”, a declarat Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Cine face surpriza în Champions League

Tehnicianul român a analizat tragerea la sorți din Champions League și crede că Atletico Madrid poate fi marea surpriză a sezonului. În schimb, ”Il Luce” a mărturisit că nu crede în posibilitatea ca PSG să prindă finala.

”În momentul în care vom fi la nivelul Angliei, Spaniei și din punct de vedere economic, vom avea și noi echipe aici. Starea materială influențează în totalitate randamentul echipei, absolut totul.

ADVERTISEMENT

La Champions League una dintre cele două favorite se elimină. Manchester City și Real Madrid erau favoritele din toate punctele de vedere. Pe urmă nu am așa mare încredere în PSG pentru că nu au experiența competițiilor europene.

O surpriză poate să facă Atletico Madrid. Cunoscându-l pe Simeone cum organizează jocul, poate să facă o surpriză. Oricum, în finală cred că ajunge”, a explicat el.

Lucescu, alături de națională la amicalele din martie

Mircea Lucescu și-a anunțat prezența la cele două partide amicale pe care naționala României le va avea în această lună, cu Irlanda de Nord și Columbia, și a detaliat ce are de făcut selecționerul Edi Iordănescu în aceste jocuri.

”Mă duc la meciurile amicale ale naționalei, am fost invitat și la Madrid. La aceste jocuri trebuie construită o echipă, băieții nu s-au mai văzut de atâta timp, de la meciul cu Elveția. În primul rând trebuie să readucă jucătorii la nivelul competițional la care au fost la ultimul joc.

Nu va fi ușor, pentru că și Irlanda de Nord este o echipă dificilă. Obiectivul e să câștige, pentru că singurul lucru și cel mai important care contează în fotbal e rezultatul”, a spus Lucescu.

Mesaj pentru suporterii Rapidului

Tehnicianul român a evitat să se pronunțe în scandalul uriaș iscat la clubul Rapid după arestarea liderilor de galerie și inculparea președintelui Daniel Niculae într-un dosar de introducere în stadion a materialelor pirotehnice.

”M-a surprins tot ce se întâmplă la Rapid, dar să-i lăsăm pe cei care fac această anchetă să ajungă la un punct comun. Suporterii rapidiști trebuie să-și conducă echipa la victorie în această seară, e un meci dificil.

Și eu mă duc să-l văd pentru că sunt aproape și de Hagi în această competiție extraordinară de a reuși să rămână acolo în primele 2-3 locuri, dar în același timp Rapidul devine echipa cea mai îndreptățită să atace primul loc deținut de FCSB. Ar fi bine pentru toți suporterii ca titlul să se decidă în ultima etapă”, a încheiat Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT