Sport

Mircea Lucescu, susținere la nivel înalt. Bunul său prieten Mircea Geoană a fost în tribune la Dinamo Kiev – Aris

Mircea Geoană, fostul președinte al PSD, a venit pe stadionul Rapidului să îl susțină pe Lucescu la meciul cu Aris Salonic.
17.08.2023 | 21:33
Mircea Lucescu sustinere la nivel inalt Bunul sau prieten Mircea Geoana a fost in tribune la Dinamo Kiev  Aris
Mircea Geoană e unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Mircea Lucescu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană este unul dintre susținătorii de lux ai lui Mircea Lucescu la meciul decisiv din turul al treilea al UEFA Europa Conference League, dintre Dinamo Kiev și Aris Salonic.

Mircea Geoană, alături de Mircea Lucescu la Dinamo Kiev – Aris Salonic

Mircea Geoană are o relație de prietenie cu antrenorul lui Dinamo Kiev, iar fostul președinte al Senatului României nu a putut să lipsească de la meciul cu Aris Salonic.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru de externe a stat la tribuna oficială de pe Giulești alături de deputatul german Gunther Krichbaum, cel mai bun cunoscător al României, căsătorit cu o românca, pe nume Oana.

Nu este prima oară când Mircea Geoană îl susține pe stadion pe Mircea Lucescu. Apropiatul antrenorului român în vârstă de 78 de ani a fost de multe ori la meciurile importante, chiar și pe Camp Nou, la o înfrângere drastică a lui Șahtior cu Barcelona, scor 1-5.

ADVERTISEMENT

Eșecul din 2011 din Liga Campionilor a fost unul dintre cele mai dificile momente din cariera lui Mircea Lucescu. Mircea Geoană i-a fost și atunci alături și a stat cu el până la trei dimineața la hotel pentru a-l liniști, alături de fiul său, Răzvan.

Mircea Geoană, în lojă cu Roman Abramovic și Rinat Ahmetov

Mircea Geoană a fost prezent și la Monaco la Supercupa Europei în 2009, disputată între Barcelona și Șahtior Donețk. Acesta a stat în loja lui Rinat Ahmetov, alături de Cozmin Gușă, Mircea Sandu, Ionuț Lupescu și nu în ultimul rând magnatul rus Roman Abramovic.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că are o relație excelentă cu „Il Luce”, Secretarul General al NATO este și un mare microbist și cunoscut drept fan al Rapidului. A mai fost prezent pe Giulești alături de Călin Popescu Tăriceanu și a fost fotografiat în timp ce bătea palma amical cu Dan Șucu la derby-ul cu FCSB.

„A venit domnu’ Geoană să ia bombardierii la NATO”, s-a auzit din tribunele stadionului, remarcă la numele unui grup ultras al suporterilor rapidiști, denumit chiar „Bombardierii 1998”. De altfel, Mircea Lucescu a fost însoțit la derby-ul dintre Rapid și Petrolul Ploiești din SuperLiga, chiar de către Mircea Geoană.

ADVERTISEMENT

Fiul său este de asemenea un fan înfocat al naționalei României

Mircea Geoană a fost prezent și la Campionatul European din 2008, la meciurile cu Franța și Italia, unde l-a adus și pe fiul său, un suporter dedicat al „tricolorilor”. Alexandru Geoană nu rata niciun meci al naționalei în copilărie și chiar a jucat fotbal la școala lui Marcel Pigulea, pe postul de mijlocaș dreapta.

ADVERTISEMENT