Sport

Mircea Rednic, negocieri avansate să preia o echipă din Belgia: ”La finalul săptămânii o să știu mai multe”

La mai bine de un an după ce a fost dat afară de la Dinamo, Mircea Rednic este aproape să antreneze din nou. El se află în negocieri cu o formație din Belgia.
16.01.2023 | 17:35
Mircea Rednic negocieri avansate sa preia o echipa din Belgia La finalul saptamanii o sa stiu mai multe
Mircea Rednic a avut un discurs dur la adresa jucătorilor săi după remiza cu Gloria Buzău. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate la finalul anului 2021 că tehnicianul a fost demis de oficialii clubului din Ștefan cel Mare, iar apoi a ieșit la iveală faptul că Rednic a aflat acest lucru din comunicatul de presă dat de ”câini”.

Negocieri în Belgia pentru Mircea Rednic

În ultimul an, Mircea Rednic a luat o pauză de la antrenorat, s-a operat de coxartroză, o afecțiune care se manifestă prin degradarea articulației șoldului, iar acum se pregătește să revină în fotbal, negociind preluarea unei echipe din prima ligă a Belgiei.

ADVERTISEMENT

”Puriul” nu a vrut să ofere amănunte despre discuțiile pe care le are și nici formația care îl dorește, dar a anunțat că mai multe detalii va putea oferi la finalul săptămânii, după ce va mai avea câteva întâlnirii cu oficialii clubului respectiv.

”Acum sunt în Belgia, unde am discuții cu echipe din prima ligă. Vedem ce se întâmplă zilele viitoare, la finalul săptămânii o să știu mai multe și o să pot spune atunci mai multe”, a declarat Rednic, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Rednic, a patra debarcare în Belgia ca antrenor

Antrenorul în vârstă de 60 de ani ar fi la a treia aventură pe banca tehnică a unei formații din Belgia. El le-a mai pregătit pe Standard Liege (octombrie 2012 – iunie 2013), KAA Gent (octombrie 2013 – aprilie 2014) și Mouscron (decembrie 2016 – februarie 2018).

Mircea Rednic, care are cetățenia belgiană din 1996, a fost jucător la Standard Liege în perioada 1991-1996 și a reușit să câștige Cupa Belgiei în 1993. A mai jucat un sezon, 1996-1997, la Sint-Truiden.

ADVERTISEMENT

Ca antrenor, el le-a mai pregătit pe Rapid București, FCM Bacău, Al-Nassr, Universitatea Craiova, FC Vaslui, Dinamo București, Alania Vladikavkaz, Khazar Lankaran, Astra Ploiești, Petrolul Ploiești, CFR Cluj, Al-Faisaly, Politehnica Iași și FC Viitorul.

Rednic, atacuri virulente la oamenii din conducerea lui Dinamo

În ultima aventură pe care a avut-o la cârma lui Dinamo, Mircea Rednic a spus în nenumărate rânduri că este interesat de cumpărarea clubului din Ștefan cel Mare, aflat în mari dificultăți financiare. Însă, în vară, tehnicianul a anunțat că nu își mai dorește acest lucru după ce a fost refuzat în mai multe rânduri.

ADVERTISEMENT

În toamnă, FANATIK a dezvăluit suma incredibilă pe care Răzvan Zăvăleanu ar urma s-o primească de la Dinamo. Administratorul judiciar al clubului ar trebui să încaseze, în perioada de insolvenţă, 1.015.000 de euro, un onorariu aproape cât toate salariile angajaților de la Dinamo la un loc.

Tocmai acest lucru l-a enervat la culme pe Mircea Rednic, care îl acuză pe Zăvăleanu că vrea să rămână până în 2025 în fruntea clubului, timp în care ar câştiga un salariu uriaş şi ar avea parte de bonusuri.

ADVERTISEMENT