Sport

Fanatik a aflat echipa pentru care Mirel Rădoi şi-a anunţat plecarea de la echipa naţională! Exclusiv

Mirel Rădoi şi-a anunţat plecarea de la echipa naţională încă din luna octombrie. Fanatik a aflat echipa care i-a propus postul de antrenor lui Rădoi, însă planurile s-au mai schimbat între timp.
16.11.2021 | 20:30
Fanatik a aflat echipa pentru care Mirel Radoi sia anuntat plecarea de la echipa nationala Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a surprins pe toată lumea la finalul meciului cu Armenia din octombrie, câştigat de România cu 1-0. A anunțat că va pleca de la echipa naţională la finalul preliminariilor, chiar dacă în acel moment, România avea şanse destul de mari de a ajunge la baraj.

Mirel Rădoi, declaraţii fără echivoc despre plecarea de la naţională: „Nu mă mai interesează”

Selecţionerul a dat atunci câteva declaraţii tari deşi mai avea de disputat meciurile cu Islanda şi Liechtenstein. Rădoi spunea că nici măcar soţia lui nu putea să îl facă să îşi schimbe decizia.

ADVERTISEMENT

Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract.

Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă mai interesează.

ADVERTISEMENT

“Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția”

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.

Eu am contract până în noiembrie, mai departe este treaba Federației. Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta”, a spus Mirel Rădoi clar şi răspicat.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, contactat de Al Ain! Rebrov negocia cu oficialii din Ucraina

FANATIK a aflat că selecţionerul a fost foarte decis în declaraţii pentru că şeicii de la Al Ain l-au contactat cu privire la posibilitatea de a prelua formaţia din Emiratele Arabe Unite.

În luna octombrie, liderul din Emirate a fost la un pas să îl piardă pe antrenorul Sergei Rebrov, dorit pe banca naţionalei Ucrainei după înlocuirea lui Andrei Șevcenko. Ucraineanul era în discuţii cu federaţia de la Kiev, însă pentru moment cele două părţi nu au ajuns la un acord.

ADVERTISEMENT

Calculele s-au schimbat! Rebrov a rămas şi Al Ain a urcat pe primul loc în Emirate

Cum Al Ain a mers din ce în ce mai bine în campionat şi a urcat pe primul loc în ultima lună, Rebrov a luat decizia de a rămâne pentru moment la Al Ain, urmând ca naţionala Ucrainei să meargă pe mâna interimarului Oleksandr Petrakov până la finalul preliminariilor pentru Mondial.

Astfel, în luna noiembrie, Mirel Rădoi nu a mai fost atât de sigur pe el că va prelua Al Ain. Asta în condiţiile în care Sergei Rebrov a dus echipa pe primul loc în Emirate şi nici nu a plecat la naţionala Ucrainei.

Florin Tănase, ofertă fabuloasă primită în vară de la Al Ain!

În vară, un alt român trebuia să ajungă la Al Ain. Este vorba de căpitanul FCSB, Florin Tănase, despre care FANATIK a scris că a primit o ofertă salarială fabuloasă de 120.000 de euro lunar, adică 1.440.000 de euro pe an.

Numai că FCSB şi Al Ain nu s-au înţeles la suma de transfer şi mutarea a căzut. Imediat după, Gigi Becali i-a pregătit un nou contract lui Florin Tănase, atacantul devenind cel mai bine plătit fotbalist din România, cu 30.000 de euro lunar.

Andrei Burcă trebuia să ajungă la echipa din Emirate! O accidentare l-a făcut să rateze transferul

Un alt jucător român care a fost la un pas de un transfer la Al Ain în această vară a fost Andrei Burcă. Fundaşul lui CFR Cluj a suferit o entorsă în luna mai, înainte de meciurile naţionalei cu Georgia şi Anglia şi a ratat mutarea.

Mirel Rădoi s-a ţinut de cuvânt şi la finalul meciului cu Liechtenstein şi-a anunţat plecarea de la echipa naţională. Selecţionerul a precizat că s-ar fi întâmplat la fel şi dacă România s-ar fi calificat la baraj.

Din momentul în care nu am reuşit să închei în primele două clasate, am luat decizia. Nu mi-a fost uşor. Le-am comunicat băieţilor. Ne-am pus amprenta în multe meciuri prin posesie, joc elaborat. Am reuşit să fim agresivi când nu am avut balonul. Dacă vom retrage jucătorii de perspectivă în propriul careu, nu cred că vom reuşi. Decizia era luată dinainte” – Mirel Rădoi, după ultimul meci ca selecționer

  • 2 ani a stat Rădoi pe banca primei reprezentative
  • 1 este locul ocupat de Al Ain, formația care l-a dorit pe Mirel Rădoi, în campionatul din Emirate
ADVERTISEMENT