Sport

Misterul cutiei lăsată cu limbă de moarte de Pele în vestiarul lui Santos: ”Sunt curios ce găsim acolo”

Moartea lui Pele a readus în discuție misterioasa cutie pe care legendarul fotbalist brazilian a încuiat-o în dulapul din vestiarul lui Santos.
01.01.2023 | 23:20
Misterul cutiei lasata cu limba de moarte de Pele in vestiarul lui Santos Sunt curios ce gasim acolo
Moartea lui Pele a readus în discuție misterioasa cutie pe care legendarul fotbalist brazilian a încuiat-o în dulapul din vestiarul lui Santos. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Brazilianul s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani într-un spital din Santos, după o lungă luptă cu cancerul de colon.

Pele a lăsat o cutie misterioasă în vestiarul lui Santos

Marele Pele va fi înmormântat marți, 3 ianuarie, dar multă lume așteaptă cu nerăbdare să vadă ce se află în cutia pe care ”Regele” a lăsat-o în dulapul său din vestiarul lui Santos, după ultimul meci jucat în carieră.

ADVERTISEMENT

Era anul 1974 când Pele lua hotărârea de a pune capăt unei cariere strălucitoare și tot atunci a lăsat în dulapul său din vestiar o cutie cu mai multe lucruri și a cerut ca aceasta să fie deschisă doar după moartea sa.

Oficialii clubului Santos, unde Pele a scris istorie, au respectat cu sfințenie cererea acestuia și nu au permis nimănui să se apropie de acel dulap. Practic, acesta nu a mai fost folosit de 48 de ani de niciun jucător al formației braziliene.

ADVERTISEMENT

Pele a avut tot timpul locul său în vestiarul lui Santos, chiar și după retragere

Gustavo Leal, fost jucător la Santos mult după retragerea lui Pele și în prezent antrenor secund la echipa mexicană Atletico de San Luis, a vorbit despre misterioasa cutie aflată în acel dulap.

”Am fost în vestiarul celor de la Santos și nimeni nu stătea pe locul lui Pele. Are un spațiu unde a pus niște lucruri, imediat după ultimul meci jucat la Santos.

ADVERTISEMENT

A pus ceva într-o cutie neagră pe care a încuiat-o în dulap și a transmis că poate fi deschisă doar când el nu va mai fi. Sunt curios ce găsim acolo”, a declarat Gustavo Leal, conform tudn.com.

Ce se va întâmpla cu misterioasa cutie

Administratorul colecției dedicate lui Pele, Rogerio Zilli, a adâncit și mai mult suspansul în această poveste. ”Cuvintele lui Pele au fost foarte simple. Atâta timp cât clubul păstrează acest obiect, el va avea mereu mult noroc”, a spus Zilli.

ADVERTISEMENT

Președintele clubului Santos, Andres Rueda, a dezvăluit că nu se află în posesia cheii care deschide acel dulap, iar o decizie cu privire la misteriosul lucru lăsat de Pele acolo va fi luată doar de comun acord cu familia fostului mare fotbalist.

”Nimeni din club nu are însă cheia pentru a deschide cutia. Nu ne-am gândit niciodată să facem asta. Vom vorbi cu familia și vom decide ce vom face: vom vedea dacă acest mister va avea o soluție sau dacă va rămâne așa”, a afirmat Rueda.

Pele a mai fost implicat într-un moment controversat, de data aceasta fără voia sa. Deși era considerat cel mai mare fotbalist, firmele renumite de echipament sportiv au făcut un pact pentru a nu-l sponsoriza.

ADVERTISEMENT
Tags: