Sport

Mohamed Salah, îndemnat de apropiați să plece de la Liverpool. Ce decizie a luat starul egiptean

Telenovela plecării lui Mohamed Salah de la Liverpool a atins o nouă etapă și se pare că egipteanul este pe punctul de a-și continua cariera pe Anfield Road.
05.04.2022 | 16:56
Mohamed Salah indemnat de apropiati sa plece de la Liverpool Ce decizie a luat starul egiptean
Telenovela plecării lui Mohamed Salah de la Liverpool a atins o nouă etapă și se pare că egipteanul este pe punctul de a-și continua cariera pe Anfield Road. Sursă foto: EPA-EFE/Tim Keeton
ADVERTISEMENT

Starul egiptean mai are contract până în vara lui 2023, însă negocierile de prelungire s-au oprit după ce agentul jucătorului a considerat mult prea mică oferta ”cormoranilor”.

Mohamed Salah nu vrea să plece de la Liverpool

Toate acestea se întâmplau înainte ca Mohamed Salah să plece la naționala Egiptului pentru meciurile decisive de calificare la Cupa Mondială din Qatar. Însă, starul african a revenit la Liverpool cu alte gânduri și acum se vorbește despre o iminentă prelungire a înțelegerii.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirea a fost făcută de ministrul egiptean al Sportului, Ashraf Sobhi, care a precizat că l-a sfătuit pe Salah să se transfere la o altă formație, însă acesta își dorește foarte mult să continue pe Anfield Road.

”L-am întâlnit la aeroport după meciul cu Senegal şi eliminarea pentru Cupa Mondială. I-am spus să uite de asta şi să se concentreze pe viitor. L-am sfătuit să-şi continue cariera la un alt club decât Liverpool. Dar se îndreaptă către o prelungire a contractului”, a afirmat Ashraf Sobhi, conform goal.com.

ADVERTISEMENT

Klopp își apără public vedeta

Înaintea partidei pe care Liverpool o va disputa în această seară, în deplasare, cu Benfica Lisabona, în prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League, managerul Jurgen Klopp a confirmat că cele două părți se află în toiul negocierilor.

”Sunt fericit pentru că nu este nimic nou de spus, este bine. Părțile vorbesc între ele și asta este tot ce am nevoie”, a declarat Klopp, care s-a arătat mai interesat de forma în care se află starul său care nu a mai marcat de aproape o lună.

ADVERTISEMENT

”Poate că nu a marcat, dar pentru mine este important nivelul său de joc, cum adună adversarii în jurul lui. De fiecare dată când primește mingea vin doi, trei fundași pe el. E adevărat că ar putea lua decizii mai bune, dar este un sezon dificil pentru el și Mane, care au jucat și la Cupa Africii”, a menționat germanul.

Barcelona s-a interesat de Salah

La un moment dat, presa britanică a speculat faptul că Jurgen Klopp s-a săturat de capriciile lui Mohamed Salah și și-a dat acordul ca jucătorul să fie vândut la finalul acestui sezon, iar banii obținuți să fie investiți în tineri de viitor.

ADVERTISEMENT

Clubul care a părut că își dorește cel mai mult transferul lui Mohamed Salah a fost FC Barcelona, Xavi considerând că egipteanul poate aduce plusul de care are nevoie echipa în acest moment. Mai mult, venirea superstarului african ar fi acoperit plecarea lui Ousmane Dembele, care nu își dorește prelungirea contractului scadent la finalul sezonului.

Catalanii ar fi fost dispuși să plătească 70 de milioane de euro pentru a-l achiziționa pe Salah, dar Liverpool a estimat cota de transfer a jucătorului la aproximativ 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT