Fotbal intern

Moment istoric la Dinamo! Începe Era Spaniolă. Pablo Cortacero, primele declarații: “Vrem să preluăm și acțiunile suporterilor”. Live video

Moment istoric la Dinamo Incepe Era Spaniola Pablo Cortacero primele declaratii Vrem sa preluam si actiunile suporterilor Live video
ADVERTISEMENT

Dinamo intră azi într-o nouă etapă a istoriei sale de 72 de ani. Toți „câinii” speră ca data de 30 august 2020 să confirme că noua conducere nu este doar un balon de săpun. Și chiar începe Era Spaniolă.

VEZI LIVE VIDEO: 

Posted by Fanatik.ro on Sunday, August 30, 2020


UPDATE, 30 august, ora 17:03. Pablo Cortacero face primele declarații despre preluarea lui Dinamo:

Obiectivele strategice. Vrem să recuperăm palmaresul istoric al clubului, să avem tradiție socială, să întărim conducerea sportivă, să solicităm sprijinul autorităților, suporterilor, oamenilor de afaceri. 

ADVERTISEMENT

Incorporarea fotbaliștilor de legendă în club și să recuperăm suporterii clubului. Vrem să integrăm asociațiile de suporteri în zona socială, implementarea unui portal de transparență pentru încredere.

Vrem să modernizăm și să ne adoptăm noilor tehnologii. Vrem să modernizăm baza de la Săftica. Vrem să dinamizăm rețelele sociale și să implementăm o strategie pentru social media. 

ADVERTISEMENT

Dorim să dezvoltăm Academia de tineri jucători de la Săftica și să îmbunătățim relațiile cu LPF și FRF, dar și Ministerul de Interne și Ministerul Tineretului și Sportului.

Vrem să creăm un muzeu al clubului Dinamo pe care să îl punem la dispoziția fanilor. O să colaborăm cu entități astfel încât să apropiem clubul de tineri. Necesitatea pentru acest club este un nou stadion pentru a crește. Fie trebuie să se reconstruiască acest stadion, fie unul nou, de la zero.

ADVERTISEMENT

Printre obiectivele: vrem să consolidăm lotul sportiv, corpul tehnic pentru a avea o echipă competitivă în Liga 1 și vrem să se îmbunătățească rezultatele față de ultimele sezoane. 

O să investim în cele mai bune structuri de la Săftica, care va face un mediu adecvat de pregătire a jucătorilor. Academia este un punct important al celor de la Dinamo. Vom avea o atenție specială asupra jucătorilor din Academie, de când intră în unitate, până când fac pasul la prima echipă. 

ADVERTISEMENT

Vom controla nutriția, pregătirea școlară, dezvoltarea fizică, metodologie de lucru și observarea periodică a evoluțiilor lor. O să implementăm noi metodologii de muncă operativă, similare celor de la cluburile din ligile de top.

Cei care nu locuiesc în București trebuie să aibă toate informațiile despre clubul nostru. Dorim să avem o conexiune cu ministerele. O să facem demersurile pentru a avea un stadion bun cât mai rapid.

În al doilea rând, am plăcerea să vă prezint antrenorul în care avem încredere: domnul Cosmin Contra. Vom defini bugetul cam într-o săptămână sau două săptămâni.

Aștept seriozitate, transparență, un club profesionist ca în orice ligă mare a Europei și, mai presus de toate, să dezvoltăm academia. Începând de acum, trebuie să construim un club profesionist.

Știam că este un club istoric, cu o masă de suporteri foarte importantă. Îmi dădeam seama că are un potențial foarte important, care să poată fi dezvoltat într-o manieră profesionistă.

Vom avea o întâlnire în următoarele zile cu suporterii. Avem intenția de a achiziționa și procentele pe care le dețin suporterii. Vom avea discuții pe această temă în viitorul apropiat. Discutam și despre o majorare de capital.

În acest moment este un due-diligence pentru a identifica datoriile și după acest audit vom lua măsurile pentru achitarea lor. Știu că există o mare rivalitate între Dinamo și Steaua, dar nu am cunoștințe solide.

Noi vrem să facem un proiect solid și credem în noi”, a spus Pablo Cortacero.


UPDATE, 30 august, ora 16:40. La conferința de presă a spaniolilor sunt prezenți și foste legende ale celor de la Dinamo precum: Ion Marin, Costel Orac, Gigi Mulțescu sau Lică Movilă. Se fac ultimele pregătiri.

 


UPDATE, 30 august, ora 16:30. La intrarea în baza de la Săftica, jurnaliștii și personalul acreditat trec printr-un triaj epidemiologic. Toți participanții trebuie să completeze un formular și temperatura va fi verificată. La conferința de presă a apărut și fostul președinte al celor de la Gaz Metan Mediaș, Ioan Mărginean.


UPDATE, 30 august, ora 16:00. A apărut și comunicatul celor de la DDB care confirmă FANATIK. Întâlnirea dintre fani și iberici a fost amânată și va avea loc peste câteva zile.

“Anunțul apărut ieri seară pe pagina FC Dinamo București ne-a surprins plăcut, mai ales că o întâlnire cu acționarul majoritar al clubului a fost dorința noastră de la bun început.

Imediat după anunțul public, am transmis conducerii clubului faptul că mulți dintre membrii boardului sunt în imposibilitatea de de a fi prezenți la București, într-un timp atât de scurt.

Cristi Hîldan, de exemplu, are un meci de rugby la Brașov, contra Universității Cluj, chiar astăzi de la ora 15:30 (meciul este transmis pe TVR1)

De comun acord cu conducerea clubului, am stabilit ca această întâlnire, între reprezentanții suporterilor și acționarul majoritar, să aibă loc într-una din zilele următoare.

Ambele părți își doresc o întâlnire fără presiunea timpului, în care să putem pune bazele unui proiect solid, care să readucă Dinamo acolo unde îi este locul.

Îl asigurăm pe acționarul majoritar că vă găsi întotdeauna în noi un partener de dialog”, se arată în comunicatul DDB.

COMUNICAT DDBAnunțul apărut ieri seară pe pagina FC Dinamo București ne-a surprins plăcut, mai ales că o întâlnire cu…

Posted by Peluza Catalin Hildan-Dinamo on Sunday, August 30, 2020


De la ora 17:00 este anunțată o conferință de presă în care însuși Pablo Cortacero îl va prezenta pe Cosmin Contra, la Săftica, unde lotul „câinilor” se pregătește de meciul din a doua etapă de campionat, luni, în deplasare, cu Chindia Târgoviște.

FANATIK vă va ține la curent cu tot ce se va întâmpla în cantonamentul lui Dinamo duminică după-amiază. De la transmisiuni live pe pagina de facebook până la declarații „la cald” ale „actorilor” principali ai piesei „La primera rueda de prensa de la era española”.

Moment istoric la Dinamo! Începe Era Spaniolă cu prezentarea antrenorului Cosmin Contra. Întâlnirea Cortacero – DDB, amânată!

Înaintea prezentării noului fost antrenor Cosmin Contra, urma să aibă loc prima întâlnire dintre noul investitor, Pablo Cortacero și membri din conducerea asociației de suporteri „Doar Dinamo București” (DDB), care deține 20 % din acțiunile clubului.

FANATIK a aflat că, din cauza anunțării acestei întâlniri de către spanioli abia vineri și pentru că reprezentanții DDB solicită mai mult timp de discuții decât o oră și jumătate până la conferința de presă, mult-așteptata întrevedere nu ar mai avea loc astăzi, duminică, și s-a amânat pentru luni sau marți.

Pablo Cortacero a bătut palma cu Ionuț Negoiță în urmă cu două săptămâni jumătate, pe 13 august. Bucuria suporterilor că au scăpat de „Nevoiță” s-a transformat în nemulțumire când noua „stăpânire” nu a organizat nicio întâlnire cu ei. Ba mai mult, nicio conferință de presă de prezentare.

Dănciulescu out, Achim, Gol, Nemec in!

Pablo Cortacero a plecat val-vârtej în Spania și l-a lăsat la club pe Rufo Collado, pe post de director sportiv. Prima decizie a noii conduceri a fost una profund neagreată de suflarea dinamovistă: renunțarea la Ionel Dănciulescu, fostul director sportiv.

Apoi mult așteptatele transferuri s-au concretizat, deocamdată, în (doar) trei: mijlocașul Vlad Achim (31 de ani), mijlocașul polonez Janusz Gol (34 de ani) și atacantul slovac Adam Nemec (35 de ani). Toți trei peste… prima tinerețe, dar este bună și experiența. Mai ales dacă i-a dorit Cosmin Contra.

Gigi Mulțescu, antrenorul „Smurd”, antrenorul „de avarie”, care a avut curajul să vină la echipă când era ca și retrogradată, a lăsat cu eleganță locul pe banca tehnică lui Cosmin Contra. Tehnicianul cu care Dinamo a câștigat ultimul trofeu, Cupa Ligii 2017 și s-a bătut până în ultima etapă a campionatului 2016-2017 la titlul de campioană.

  • „Dacă vrei să funcționeze o relație, că suntem asociați, chiar dacă ei majoritari, noi minoritari, e normal să setezi o discuție amplă. Ne bucurăm de pașii buni care se fac la echipă, dar cred că e mai benefică o întâlnire pe îndelete. Să explice și DDB cum vrea să fie colaborarea, mai ales că fanii vor să ajute Dinamo și pe noii acționari în demersul lor” – Andrei Gerea, membru DDB
  • 700.000 de euro au băgat spaniolii în conturile lui Dinamo până acum
ADVERTISEMENT