Fotbal international

Morgan Freeman, discurs istoric la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale. Reacții împărțite după apariția legendarului actor în Qatar. Video

Organizatorii Cupei Mondiale au pus în scenă un spectacol grandios la ceremonia de deschidere, iar bomboana de pe tort a fost apariția celebrului actor Morgan Freeman.
20.11.2022 | 23:46
Morgan Freeman discurs istoric la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale Reactii impartite dupa aparitia legendarului actor in Qatar Video
Organizatorii Cupei Mondiale au pus în scenă un spectacol grandios la ceremonia de deschidere, dar bomboana de pe tort a fost apariția celebrului actor Morgan Freeman. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Alegerea Qatarului drept gazdă a turneului final a stârnit o serie de critici. Arabii au fost acuzați în nenumărate rânduri că nu respectă drepturile omului și oferă condiții mizere de muncă migranților.

Morgan Freeman, discurs fantastic la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale

Din acest motiv, nume grele ale showbiz-ului internațional, Rod Stewart, Dua Lipa sau Shakira, au refuzat invitațiile de a apărea la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale. Gazdele au dat lovitura până la urmă și au surprins prin aducerea legendarului actor american  Morgan Freeman.

ADVERTISEMENT

Actorul în vârstă de 85 de ani i-a încântat pe unii fani când a urcat pe scenă, iar alții s-au întrebat de ce a vrut să fie implicat în acest eveniment. Așezat în mijlocul scenei, Freeman a ținut un discurs istoric despre unitate și respect.

”Am auzit ceva frumos. Nu doar muzica, ci și această sărbătoare. Toate acestea sunt atât de noi. Tot ceea ce cunoscusem înainte era un tărâm care părea să fie frământat, iar acum stau aici în mijlocul tău”, și-a început el discursul în timp ce-și ocupa locul în arenă.

ADVERTISEMENT

Apoi, Morgan Freeman a povestit cum a ajuns să fie invitat la acest uriaș eveniment: ”Mi-au spus să vin aici, dar le-am zis că nu am siguranța că sunt binevenit. Răspunsul lor a fost: ‘Am trimis invitația pentru că toată lumea este binevenită. Aceasta este o invitație pentru întreaga lume’”.

Fotbalul unește lumea

Vocea starului de la Hoolywood avea profunzime, calm și sentiment de securitate, ingredientele care au făcut-o renumită în lume și pentru care îl adorăm cu toții. El a vorbit despre ”emoțiile care ne leagă pe toți acum”, iar pe scenă a fost redat acest mesaj printr-o scenă bine reprezentată de figuranți.

ADVERTISEMENT

”Îmi amintesc că chiar și după ce am primit apelul, în loc să vedem o altă cale, am respins-o și am cerut propria noastră cale. Și acum lumea se simte și mai îndepărtată și divizată. Cum se pot reuni atât de multe țări, limbi și culturi dacă este acceptat un singur mod? O pot vedea.

Ceea ce ne unește aici în acest moment este mult mai mare decât ceea ce ne desparte. Fotbalul cuprinde întreaga lume, unește națiunile în dragostea lor pentru jocul frumos. Reunește națiunile, reunește comunitățile. Există un fir comun de speranță, jubilație și respect”, și-a încheiat Morgan Freeman mesajul emoționant.

ADVERTISEMENT

De remarcat este faptul că actorul a purtat pe mâna stângă o mănușă de piele. Explicația este faptul că Morgan Freeman suferă de fibromialgie, pe care a dezvoltat-o ​​după un accident de mașină.

Prezența actorului la Doha i-a divizat pe fani

Unii fani au fost încântați de performanța lui Morgan Freeman și au reacționat imediat pe rețelele de socializare. ”Morgan Freeman la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale! Această Cupă Mondială va fi cea mai bună din toate timpurile”, a scris unul dintre ei.

”Tweet de apreciere pentru Morgan Freeman și modul în care a vorbit la ceremonia de deschidere. Există putere, este vocea lui”, a fost mesajul unui alt fan, entuziasmat de prestația actorului.

Însă, nu toată lumea a apreciat prezența lui Freeman la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale. Qatarul a fost în dese rânduri acuzat de faptul că nu respectă drepturile omului. Mai mult, qatarezii ar fi plătit oameni din alte țări pentru a umple stadioanele la turneul final.

”Când Jungkook cântă despre RESPECT și Morgan Freeman vorbește despre RESPECT. ÎN QATAR” sau ”@morganfreeman Ei bine, a fost dezamăgitor să te văd acolo. Presupun că fiecare are prețul lui. Credeam că ești mai mare decât atât”, au fost câteva mesaje dure la adresa celebrului actor.

ADVERTISEMENT