Sport

Motivele pentru care Dinamo a fost aproape de faliment: salarii imense pentru jucători care nu mai puteau face performanță

FC Dinamo a intrat în insolvență, a doua oară în decurs de șapte ani, pe 28 iunie, iar în acest moment, administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, prin societatea sa RTZ&Partners, caută soluții pentru a mai diminua datoriile.
26.10.2021 | 16:37
Motivele pentru care Dinamo a fost aproape de faliment salarii imense pentru jucatori care nu mai puteau face performanta
Zăvăleanu: Dinamo avea un antrenor de portari care nu putea lovi mingea
ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la în cadrul emisiunii Liga Digisport, Zăvăleanu a recunoscut că nu are absolut nicio explicație logică pentru ceea ce s-a întâmplat în perioada august 2020 – iunie 2021, adică din momentul în care clubul de fotbal a fost preluat de spaniolul Pablo Cortacero și până când Tribunalul București a admins cererea de intrare în insolvență.

La Dinamo a fost un management defectuos, nu o chestiune penală

Datoriile lui Dinamo sunt urmarea cheltuielilor făcute de investitorii spanioli. Vom încerca să recuperăm datoriile pe care Dinamo le are către alți creditori. Trebuie să recuperăm ce au făcut acești oameni.

ADVERTISEMENT

Datoria noastră este să ne ocupăm de recuperarea banilor, există modalități clare prin care se face acest lucru. La noi a fost vorba de un management defectuos, nu este o chestiune de natură penală. Trebuie să ne îndreptăm spre oameni.

Lucrurile se întâmplă foarte greu, sunt puțini sponsori care să plătească bani, dar sunt optimist. Jocul din ultima perioadă, în ciuda rezultatelor, ne face să credem că în perioada următoare vor apărea și rezultatele pe plan sportiv. Noi trebuie să ne ocupăm de ieșirea din insolvență.

ADVERTISEMENT

Dinamo ar fi avut datorii și mai mari dacă nu s-ar fi implicat cei din Programul DDB

Astăzi am fi vorbit de încă 3-4 milioane de euro în datorii, dacă nu ar fi fost banii strânși de DDB și banii din drepturile TV. Jucătorii aveau o vârstă la care nu mai puteau face performanță, dar erau plătiți cu 25.000 – 30.000 de euro pe lună.

Antrenorul de portari era plătit foarte bine, dar avea probleme cu picioarele și nu putea să șuteze în minge! Îți vine să râzi, dar când vezi cât s-a cheltuit cu aceste lucruri îți vine să plângi.

ADVERTISEMENT

Salariile mari moștenite de la spanioli sunt greu de gestionat la Dinamo

În mod normal, un club precum Dinamo ar trebui să trăiască fără niciun fel de probleme în Liga 1. Dar salariile mari moștenite și cheltuielile mari lăsate de spaniole sunt greu de gestionat. Următoarele 6 luni sunt decisive!

E clar că acești spanioli au făcut totul după ureche și după principiul: ‘Hai să cheltuim cât mai mult, că oricum nu avem de unde să plătim’. Nu există o explicație logică pentru ce s-a întâmplat, putem doar să speculăm”, a spus Zăvăleanu, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la FC Dinamo pe 30 august 2008, dar pe 1 iulie, la trei zile după ce Tribunalul București a admins cererea de intrare în insolvență, i l-a cedat lui Dorin Șerdean.

În prezent, echipa se găsește pe locul 15 în Liga I, penultimul, cu două victorii (venite în prima rundă și în a treia, ambele pe teren propriu), tot atâtea remize și nouă eșecuri.

Pentru Dinamo urmează meciul din optimile Cupei României (azi, de la ora 21.00, cu FC Argeș) și cel din campionat, în deplasare, cu Sepsi, programat duminică, 31 octombrie, de la ora 17.30.

ADVERTISEMENT