Sport

Motivele pentru care Dinamo nu a forțat barajul de Europa! Uhrin a recunoscut că nu şi-au dorit calificarea

Dinamo s-a salvat de la retrogradare după remiza albă împotriva Chindiei Târgoviște, însă nu au forțat în niciun moment golul victoriei, care i-ar fi dus în Europa.
19.05.2021 | 22:07
Motivele pentru care Dinamo nu a fortat barajul de Europa Uhrin a recunoscut ca nu siau dorit calificarea
ADVERTISEMENT

Elevii lui Dusan Uhrin veneau după 5 victorii consecutive în play-out, care le asigurau, în mare măsură, continuarea în prima ligă. Dinamo mai avea nevoie de un punct pentru a se salva și matematic de la baraj.

Motivele pentru care Dinamo nu a forțat barajul de Europa!

Pe de altă parte, “câinii” aveau şansa de a urca pe loc de baraj pentru Conference League. Dacă FC Argeş ar fi pierdut împotriva celor de la Hermannstadt, Dinamo s-ar fi calificat pentru barajul din play-out.

ADVERTISEMENT

În prima parte, “câinii” au dominat meciul şi au avut câteva şanse importante prin Andreas Mihaiu, însă Moldovan a salvat de fiecare dată. În partea secundă, ritmul a mai scăzut, dar Morsay a putut să îşi ducă echipa la barajul de Europa, dacă ar fi înscris din postură de 1 la 1 cu Moldovan.

Morsay putea să îi ducă pe “câini” la baraj!

Ultimele minute au fost fără istoric. Hermannstadt conducea pe FC Argeş şi Dinamo avea nevoie doar de un gol pentru a juca împotriva Chindiei la baraj. Doar că elevii lui Dusan Uhrin nu au forţat.

ADVERTISEMENT

Punctul salvator era în siguranţă, însă antrenorul ceh nu a riscat nimic. A păstrat toţi cei trei fundaşi centrali şi nu a avut niciodată intenţia de a forţa un gol aflat la îndemână, în condiţiile în care adversarul a fost destul de docil în Şoseaua Ştefan cel Mare.

De ce nu a vrut Dinamo în Conference League

Însă, care sunt motivele pentru care Dinamo nu a forţat locul în barajul Conference League:

1. Motivul financiar – o eventuală calificare în cupele europene care ar fi venit după două meciuri de baraj ar fi dus Dinamo în turul doi preliminar al Conference League. Însă, cel puţin în preliminarii, costurile organizării unui meci european sunt importante. Iar Dinamo, în acest moment are mari probleme cu banii, iar fanii din DDB încearcă să acopere datoriile care tot apar.

ADVERTISEMENT

2. Drum dificil până la cupele europene – Pentru a ajunge în Conference League, Dinamo ar trebui să câştige două meciuri de baraj. În primă instanţă, confruntarea împotriva celor de la Chindia Târgovişte de la Buzău şi apoi locul trei sau patru din play-off, în funcţie de rezultatul finalei Cupei României. Asta înseamnă încă aproape două săptămâni de pregătire, antrenamente şi două meciuri. Finala pentru Conference League va avea loc pe 30 mai.

3. Final de sezon istovitor – Echipa lui Dusan Uhrin a făcut un adevărat forcing pentru a se salva de la retrogradare. Aflată într-o situaţie dramatică, Dinamo a reuşit 5 victorii şi un rezultat de egalitate în ultimele 6 etape din play-out, cu un interval de trei zile între meciuri. Antrenorul ceh probabil şi-a dat seama că e prea mult să le ceară jucătorilor să rămână în acelaşi ritm pentru încă 11 zile.

ADVERTISEMENT

4. Mai mult timp pentru a pregăti sezonul viitor – Incertitudinea planează la Dinamo. Spaniolii sunt la Bucureşti şi dau semne că vor să revină la conducerea clubului şi sunt multe semne de întrebare în ceea ce priveşte jucătorii care vor rămâne, mulţi dintre ei devenind liberi în vară. Astfel, pentru conducerea tehnică şi administrativă rămâne mai mult timp pentru a contura o strategie pentru sezonul viitor, în care principalul finanţator se anunţă tot DDB.

Uhrin: “Nu cred că suntem pregătiți pentru Conference League!”

Rămâne de văzut cum va arăta sezonul viitor pentru Dinamo, care a reuşit în acest final de sezon să se salveze in extremis de la retrogradare. Dusan Uhrin mai are contract până vara viitoare cu clubulul, însă rămâne de văzut ce campanie de transferuri vor reuşi “câinii” şi cum va rezista clubul din punct de vedere financiar cu banii care vin de la DDB, din drepturi tv şi de la sponsori.

“Nu, nu cred că suntem pregătiți pentru Conference League. A fost o presiune foarte mare, pentru că a fost dificil. Nu e cel mai dificil moment din carieră, am mai trăit astfel de lupte pentru salvarea de la retrogradare”, Dusan Uhrin

  • 17 puncte a adunat Dinamo în play-out, cele mai multe
  • 1 gol avea nevoie Dinamo pentru calificarea în barajul Conference League
ADVERTISEMENT