Sport

Motivul pentru care Bogdan Vătăjelu a reziliat cu U Cluj. Știm echipa cu care urmează să semneze

FANATIK a aflat motivul pentru care Bogdan Vătăjelu a plecat de la U Cluj. Fundașul român a refuzat o ofertă de la un club din străinătate.
23.02.2024 | 19:37
Motivul pentru care Bogdan Vatajelu a reziliat cu U Cluj Stim echipa cu care urmeaza sa semneze
De ce a reziliat Bogdan Vătăjelu contractul cu U Cluj. Fundașul a refuzat o ofertă din străinătate. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Plecare surprinzătoare de la U Cluj. Bogdan Vătăjelu, om de bază în lotul „șepcilor roșii” în prima parte a sezonului, a plecat din Ardeal după doar o jumătate de an. FANATIK a aflat motivul pentru care fundașul stânga a refuzat să continue alături de echipa lui Ioan Ovidiu Sabău, deși mai avea contract până în iunie 2025.

Motivul pentru care Bogdan Vătăjelu a reziliat cu U Cluj

Bogdan Vătăjelu a semnat cu U Cluj în vara anului trecut din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Universitatea Craiova, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Internaționalul cu două apariții la naționala României a fost titular incontestabil în prima parte a sezonului.

ADVERTISEMENT

Totuși, Bogdan Vătăjelu, și pe fondul accidentărilor, și-a pierdut treptat locul de titular în partea stângă a apărării lui U Cluj. Conducerea „șepcilor roșii” a luat o decizie radicală și i-a comunicat lui Bogdan Vătăjelu că nu va mai fi titular!

Brazilianul Roger, venit la începutul anului la U Cluj, este văzut ca fiind soluția potrivită pentru postul de fundaș stânga. Astfel, fotbalistul de 30 de ani ar fi evoluat foarte rar în tricoul „alb-negru”. În condițiile date, Bogdan Vătăjelu a ales să întrerupă contractul și să plece liber de pe Cluj Arena.

ADVERTISEMENT
  • Vătăjelu a adunat 25 de apariții la U Cluj în actuala stagiune

Vătăjelu a refuzat o ofertă de la campioana Kazakhstanului. Urmează să semneze cu Aktobe

FANATIK a aflat că Bogdan Vătăjelu a reziliat contractul cu U Cluj la scurt timp după ce a refuzat o ofertă de la Ordabasy, campioană în Kazakhstan. În cazul în care ar fi acceptat propunerea, Bogdan Vătăjelu ar fi fost coechipier cu Lovro Cvek, fostul mijlocaș de la CFR Cluj.

Totuși, fundașul stânga ar urma să fie prezentat oficial la o altă echipă din Kazakhstan, potrivit gsp.ro. Este vorba despre FC Aktobe, care a terminat sezonul precedent pe locul 3. Kazahii sunt pregătiți de noul sezon care va debuta la începutul lunii martie.

ADVERTISEMENT

FC Aktobe este nimeni alta decât fosta adversară a lui Sepsi din turul 3 preliminar al UEFA Conference League. Covăsnenii au obținut calificarea în play-off după 2-1 la general. În cazul în care transferul se va oficializa, Vătăjelu va bifa a 3-a experiență în străinătate.

Bogdan Vătăjelu, două experiențe în Cehia

În vârstă de 30 de ani, Bogdan Vătăjelu a jucat în România la CSM Rm. Vâlcea, Metalul Reșița, Universitatea Craiova și U Cluj. La începutul anului 2017, fundașul român a fost transferat de Sparta Praga de la Universitatea Craiova pentru 1,3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Tot în Cehia, Bogdan Vătăjelu a fost împrumutat de Sparta Praga la Jablonec în perioada ianuarie – iulie 2019. În prezent, fostul fundaș din Bănie are o cotă de piață de 700.000 de euro.

  • 2 apariții la naționala României are Bogdan Vătăjelu
ADVERTISEMENT