Sport

Motivul pentru care Florin Bratu a fost ales selecționer la U21: „A avut un avantaj”. Exclusiv

Florin Bratu debutează pe banca naționalei U21. Emil Săndoi, fostul selecționer al „tineretului”, a vorbit despre alegerea făcută de FRF: „A avut un avantaj pentru că a mai lucrat cu ei,” a spus fostul mare fundaș.
03.09.2021 | 19:35
Motivul pentru care Florin Bratu a fost ales selectioner la U21 A avut un avantaj Exclusiv
ADVERTISEMENT

Florin Bratu a fost alegerea făcută de către oficialii Federației Române de Fotbal pentru postul de selecționer la U21. Adrian Mutu a ales să plece de la „tineret” și să o preia pe FCU Craiova după ce a participat cu „tricolorii mici” la Campionatul European din acest an.

„Bratone” are o perioadă de doi ani de pregătiri alături de echipa națională. România va găzdui Europeanul din 2023, fiind calificată din oficiu la acest turneul final, astfel că naționala U21 va juca doar meciuri amicale. Primul se va desfășura sâmbătă, de la ora 12:00, împotriva formației FC Buzău, pe stadionul „Dinamo”

ADVERTISEMENT

Florin Bratu, selecționerul care trebuie să facă performanță cu „tineretul” României: „A avut un avantaj că a mai lucrat cu jucătorii la naționalele de tineret”

Chiar dacă nu am avut rezultate notabile la Jocurile Olimpice de la Tokyo, oficialii federali vor să vadă din nou echipa națională calificată la un astfel de turneu final. Pentru o nouă calificare, România U21 va trebui să facă din nou performanță la Campionatul European.

Țara noastră și Georgia vor găzdui Euro din 2023, astfel că suntem calificați din oficiu. Astfel, Florin Bratu, noul selecționer al naționalei U21, va avea la dispoziție doi ani pentru a pregăti turneul final. „Tricolorii mici” vor juca doar meciuri amicale în această perioadă. Emil Săndoi a condus România U21 timp de mai mulți ani și a vorbit despre alegerea FRF de a-l pune în scaunul de selecționer pe Florin Bratu:

ADVERTISEMENT

„Florin a avut și avantajul că a lucrat la naționalele de juniori cu această generație. A avut un avantaj în privința asta. Atunci când tu cunoști fondul de jucători, e clar că poți să vezi mai repede progresele lor. Această pregătire a turneului final ține și doi ani de zile, având în vedere că este în 2023.

Astfel, Florin îi cunoaște și cu doi ani în urmă, poate să anticipeze și în perioada asta până la EURO. Probabil că FRF a luat în calcul și acest aspect, acest avantaj pe care poate Florin Bratu l-a avut față de alți antrenori de pe listă,” a declarat Săndoi pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi, despre schimbarea de generații la U21: „O să mai rămână jucători și din trecut. Așa făceam și eu”

Florin Bratu trebuie să găsească cele mai bune soluții pentru a închega un lot cât mai bun pentru a spera la o calificare la Jocurile Olimpice din 2024. Lui „Bratone” nu îi va fi deloc simplu, deoarece va trebui să facă un schimb de generații și să aibă mulți fotbaliști noi la echipa națională U21:

„Eu cred că mai rămân și din generație veche jucători. Așa se întâmplă de obicei, îți mai rămân și jucători din generația anterioară. Așa făceam și eu.

ADVERTISEMENT

La generația actuală, fără să afectez rezultatele sau interesele echipei, mă gândeam să mai și din generația care va urma pentru a-i obișnui cu naționala U21. Probabil așa a gândit și Mirel Rădoi la reprezentativa mare a României,” a mai spus Emil Săndoi.

Florin Bratu, cel care a condus și naționala U18 a României în trecut, va avea parte de două teste în următoarea perioadă. Sâmbătă, „tineretul” va juca cu FC Buzău pe stadionul „Dinamo”, în timp ce marți, 7 septembrie, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, România U21 va da peste Georgia.

 

ADVERTISEMENT
Tags: