Sport

Motivul pentru care Leo Messi și Kylian Mbappe nu au mișcat în Bayern – PSG 2-0: ”Aici s-a decis lupta”. Cine i-a ”îngropat” pe parizieni

Leo Messi și Kylian Mbappe au avut prestații modeste în partida Bayern - PSG 2-0, iar Ilie Dumitrescu a explicat cum au reușit nemții să-i blocheze.
09.03.2023 | 01:30
Motivul pentru care Leo Messi si Kylian Mbappe nu au miscat in Bayern  PSG 20 Aici sa decis lupta Cine ia ingropat pe parizieni
Leo Messi și Kylian Mbappe au avut prestații modeste în partida Bayern - PSG 2-0, iar Ilie Dumitrescu a explicat cum au reușit nemții să-i blocheze. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Parizienii au părăsit pentru al doilea an consecutiv Champions League în optimile de finală. Trupa lui Christophe Galtier a pierdut ambele manșe și nu i-a dat gol campioanei din Bundesliga.

Cum au fost blocați Leo Messi și Kylian Mbappe în meciul Bayern – PSG 2-0

La finalul întâlnirii Bayern – PSG 2-0, din manșa secundă a optimilor de finală ale Champions League, fostul mare internațional Ilie Dumitrescu a vorbit despre tactica excelentă folosită de bavarezi pentru a-i bloca pe Leo Messi și Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

”Julian Nagelsmann a câștigat duelul acesta din punct de vedere tactic. Discutam înainte de joc de Hakimi, de Mendes și de triunghiul lui Bayern de la mijloc. Pot să spun că aici s-a decis lupta.

Bayern a jucat în 4-5-1, iar în momentul în care a dat drumul la presing în repriza a doua, a fost extrem de complicat pentru Ruiz, Verratti și Vitinha să îi pună în valoare pe cei doi atacanți, Messi și Mbappe.

ADVERTISEMENT

Lucrurile au fost foarte clare. Triunghiul ăsta mi s-a părut cheia succesului pentru Bayern: Goretzka, Kimmich și Muller”, a declarat Ilie Dumitrescu, la emisiunea Euro Fotbal de la Digi Sport.

Verratti, cel mai slab jucător de pe teren

Un alt fost internațional român, Gabi Balint, a remarcat și el faptul că Messi și Mbappe au fost foarte bine blocați, dar l-a găsit principal vinovat pentru înfrângere pe Marco Verratti, care a greșit la ambele goluri încasate de PSG.

ADVERTISEMENT

”Messi și Mbappe nu au mers deloc, Verratti, cel mai slab jucător, a greșit la ambele goluri. PSG nu avea cum să treacă mai departe. Fabian Ruiz a fost ceva de nedescris pentru mine în seara asta. Verratti, moale, lent. Danilo și Ramos, singurii jucători pe care pot să-i remarc”, a spus Balint.

La finalul partidei pierdute cu Bayern Munchen în returul optimilor de finală ale Champions League, antrenorul lui PSG, Christophe Galtier, a pus eliminarea pe seama greșelilor făcute de jucătorii săi, a evocat greșeala uriașă de la primul gol, dar nu i-a dat numele lui Verratti.

ADVERTISEMENT

”În a doua repriză luăm acel gol cu ​​adevărat stupid după ce pierdem mingea în propriul careu. La acest nivel, trebuie să ai mai multă luciditate și să nu-ți fie rușine să joci cu minge lungă atunci când este cazul. Primim un gol la o încercare de a ieși cu mingea la picior. Este o frustrare, o dezamăgire”, a afirmat Galtier.

ADVERTISEMENT