Sport

Motivul pentru care Real Madrid nu a anunțat transferul lui Kylian Mbappe. Când se va oficializa mutarea

Este aproape sigur că atacantul Kylian Mbappe va juca din sezonul viitor la Real Madrid, dar ibericii încă nu au oficializat transferul francezului.
20.02.2024 | 20:20
Motivul pentru care Real Madrid nu a anuntat transferul lui Kylian Mbappe Cand se va oficializa mutarea
Este aproape sigur că atacantul Kylian Mbappe va juca din sezonul viitor la Real Madrid, dar ibericii încă nu au oficializat transferul francezului. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După o lungă telenovelă care a durat mai bine de un an, superstarul francez în vârstă de 25 de ani și-a anunțat despărțirea de PSG și este așteptat să semneze cu ”galacticii” din postura de jucător liber de contract.

De ce nu a anunțat încă Real Madrid transferul lui Kylian Mbappe

Presa spaniolă a dezvăluit faptul că Florentino Perez ar fi rezolvat deja mutarea lui Kylian Mbappe la Real Madrid, însă președintele evită deocamdată să anunțe oficial transferul fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Conform BBC, oficializarea aducerii superstarului francez este legată de parcursul pe care ”galacticii” îl vor avea în actuala ediție de Champions League, dar și drumul lui Mbappe în această competiție.

Mai exact, șefii lui Real Madrid nu vor anunța nimic legat de vicecampionul mondial până nu vor fi siguri că echipa antrenată de Carlo Ancelotti nu se mai poate întâlni cu PSG în fazele Champions League, pentru că nu vor să-l pună pe Kylian Mbappe într-o poziție ingrată.

ADVERTISEMENT

Ambele formații au șanse mari de a accede în sferturile de finală ale Champions League. Madrilenii s-au impus cu scandal în deplasarea de la Leipzig, scor 1-0, în timp ce PSG a învins acasă pe Real Sociedad, scor 2-0, într-un joc în care Mbappe a stabilit încă un record.

Ce salariu va avea Kylian Mbappe la Real Madrid

Kylian Mbappe va avea la Real Madrid un salariu de 15-20 de milioane de euro net anual, plus anumite bonusuri în funcție de performanțe. Presa internațională a precizat că președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, ar fi fost deja pus la curent despre transfer încă de acum o săptămână.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant de la AS Monaco ar urma să primească o primă uriașă la semnătură, în cazul în care va semna cu Real Madrid din postura de jucător liber de contract. Recent, Kylian Mbappe s-a întâlnit cu Nasser Al-Khelaifi pentru a-i comunica faptul că nu va continua la PSG.

Kylian Mbappe ar urma să devină cel mai bine plătit jucător de la Real Madrid, însă atacantul nu va câștiga cu mult față de ”veteranii” Toni Kroos, Luka Modric sau David Alaba. În urmă cu doi ani, când Mbappe a fost aproape de transferul la Real Madrid, ”galacticii” puseseră pe masă un salariu de 26 de milioane de euro anual.

ADVERTISEMENT

Spaniolii au precizat că Mbappe ar urma să poarte tricoul cu numărul 10 la Real Madrid. Atacantul francez va prelua astfel numărul de la Luka Modric, al cărui contract cu Real Madrid va expira în vară. La PSG, Kylian Mbappe a purtat tricoul cu numărul 7.

ADVERTISEMENT