Fotbal international

Nasser Al-Khelaifi, noul preşedinte al cluburilor europene! Șeful lui PSG a profitat de dezastrul Superligii

22.04.2021 | 08:54
Nasser AlKhelaifi noul presedinte al cluburilor europene Seful lui PSG a profitat de dezastrul Superligii
ADVERTISEMENT

Conducătorul clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, este noul preşedinte al Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA), înlocuind-l în funcție pe șeful de la Juventus Torino, Andrea Agnelli.

Omul de afaceri din Qatar a profitat din plin de eșecul răsunător al înființării Superligii Europei, competiție pe care PSG a refuzat-o din start, alături de cluburile din Germania.

ADVERTISEMENT

Al-Khelaifi a beneficiat de faptul că Agnelli a demisionat din fruntea ECA pentru a se alătura proiectului Superligii, acolo unde se spune că a fost unul dintre capii reformei alături de Florentino Perez.

Asociația Cluburilor Europene l-a ales ca președinte pe Nasser Al-Khelaifi

Rămas fără conducător după plecarea neașteptată a lui Andre Agnelli, Asociația Cluburilor Europene a luat decizia să-l numească în funcția de președinte pe Nasser Al-Khelaifi, chiar dacă la un moment dat s-a vehiculat zvonul că șeful lui PSG nu și-ar dori această funcție.

ADVERTISEMENT

”Comitetul Executiv al ECA l-a numit astăzi (n.r. – miercuri) pe Nasser Al-Khelaifi (preşedinte şi CEO al Paris Saint-Germain) ca nou preşedinte al ECA”, se arată într-un comunicat al Asociației postat pe site-ul oficial.

În plus, Michael Gerlinger, director juridice, de resurse umane și de relații instituționale Bayern Munchen, a fost numit prim-vicepreședinte al ECA, alături de vicepreședinții existenți, Edwin van der Sar (Ajax Amsterdam), Dariusz Mioduski (Legia Varșovia) și Aki Riihilahti (HJK Helsinki).

ADVERTISEMENT

Al-Khelaifi, ”înțepături” la adresa lui Agnelli

”Sunt onorat de faptul că am fost numit preşedinte de colegii mei din Comitetul Executiv al ECA. Integritatea, leadership-ul şi unitatea organizaţiei noastre nu au fost niciodată mai necesare decât în acest moment esenţial al fotbalului european.

Îmi voi oferi dăruirea necondiţionată pentru întreaga comunitate a fotbalului: tuturor cluburilor membre ECA din fiecare naţiune europeană şi fanilor şi comunităţilor pe care le reprezintă, alături de colegii mei din Board-ul ECA şi de la cluburi, voi încerca să întăresc rolul ECA de voce legitimă şi unică a cluburilor europene”, a declarat Al-Khelaifi.

ADVERTISEMENT

Nasser Al-Khelaifi, în vârstă de 47 de ani, este unul dintre cei mai influenți oameni din zona Golfului. Pe lângă conducerea clubului PSG, qatarezul mai este președintele beIN Media Group, Qatar Sports Investments, Federației de Tenis din Qatar, vicepreședintele Federației de Tenis din Asia și Membru în Comitetul de Organizare al Campionatului Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT